محمود نواصر؛ بازار: پالایشگاه آبادان به عنوان قدیمیترین و یکی از بزرگترین پالایشگاههای خاورمیانه، نقش کلیدی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و صنعتی ایران داشته است. این پالایشگاه نه تنها به عنوان قطب اصلی تولید و صادرات فرآوردههای نفتی شناخته میشود، بلکه تأثیرات عمیقی در ایجاد اشتغال، رشد گردشگری صنعتی و توسعه اجتماعی منطقه دارد.
تأثیر مثبت در توسعه اجتماعی پالایشگاه آبادان، با فراهم کردن امکانات زیربنایی، توسعه شهری و ایجاد مراکز آموزشی و درمانی، سطح رفاه عمومی را افزایش داده است. این پالایشگاه باعث ایجاد یک جامعه پویا و متنوع در آبادان شده که زمینهساز رشد فرهنگی و اجتماعی این شهر است.
پالایشگاه آبادان با جذب نیروی کار در بخشهای مختلف، یکی از اصلیترین عوامل اشتغالزایی در منطقه محسوب میشود. علاوه بر فرصتهای شغلی مستقیم، بسیاری از کسب و کارهای محلی نیز به واسطه فعالیتهای پالایشگاهی رشد یافتهاند.
پالایشگاه آبادان میتواند با جذب گردشگران صنعتی و علاقهمندان به صنعت نفت، به رونق گردشگری کمک کند. ایجاد برنامههای بازدید از تأسیسات پالایشگاهی میتواند این شهر را به مقصدی برای گردشگری صنعتی تبدیل کند.
این پالایشگاه یکی از مهمترین مراکز تولید فرآوردههای نفتی صادراتی ایران است که ارزآوری بالایی دارد و نقش مهمی در تقویت جایگاه ایران در بازارهای بینالمللی داشته است.
توسعه آبادان در گروی توجه به پالایشگاه
پالایشگاه آبادان ستون اصلی توسعه این شهر است. هر گونه پیشرفت در آبادان وابسته به سرمایهگذاری، نوسازی و توسعه این پالایشگاه است. توجه ویژه به پالایشگاه، نه تنها سبب رشد اقتصادی میشود بلکه آبادان را به شهری پیشرفتهتر و پویاتر تبدیل میکند.
پالایشگاه آبادان در توسعه ورزش این شهر نیز نقش اساسی داشته است. از گذشته تاکنون، پالایشگاه با حمایت از زیرساختهای ورزشی، ساخت ورزشگاهها و تأمین منابع مالی برای تیمهای ورزشی، باعث رونق ورزش در آبادان شده است
در توسعه ورزش این شهر نیز نقش اساسی داشته است. از گذشته تاکنون، پالایشگاه با حمایت از زیرساختهای ورزشی، ساخت ورزشگاهها و تأمین منابع مالی برای تیمهای ورزشی، باعث رونق ورزش در آبادان شده است. بسیاری از استعدادهای ورزشی این شهر از دل امکاناتی که پالایشگاه فراهم کرده، شکوفا شدهاند.
تأثیر پالایشگاه بر ورزش را میتوان در تیمهای مطرح آبادان مشاهده کرد. صنعت نفت آبادان، یکی از تیمهای با سابقه و پرطرفدار لیگ برتر فوتبال ایران، به حمایتهای پالایشگاه متکی بوده است. این تیم به عنوان نماینده آبادان در سطح اول فوتبال ایران و همچنین به عنوان یکی از تیمهای ریشهدار جنوب کشور شناخته میشود. علاوه بر فوتبال، تیمهایی در رشتههای دیگر مانند بسکتبال نیز از آبادان در سطح لیگ برتر کشور حضور دارند که نشان دهنده تأثیر مستقیم پالایشگاه در توسعه ورزش منطقه است.
تامین ۴ میلیون لیتر گازوئیل
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با بیان اینکه اگر فاز ۲/۲ تحقق پیدا کند تولیدات پالایشگاه برد جهانی پیدا میکند، اظهار کرد: یکی از مهمترین طرحهای صنعت پالایش مختص به فاز ۲-۲ پالایشگاه آبادان است بر همین اساس در تلاش برای بهرهبرداری هرچه سریعتر آن هستیم چرا که در این صورت دیگر نیازی به واردات وجود نخواهد داشت.
محمد صادق عظیمی فرد افزود: در چند ماه گذشته ۴ میلیون لیتر گازوئیل کشور توسط پالایشگاه آبادان تامین شده است و چنانچه تلاش مجموعه پالایشگاه نبود، به طور حتم با چالش بسیار پیچیدهای در تامین سوخت نیروگاهها رو به رو بودیم، بنابراین باید با حمایت کمیسیون انرژی مجلس، فاز ۲-۲ را در همین دولت به بهرهبرداری برسانیم.
نقش پالایشگاه آبادان در کاهش ناترازی
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان نیز در رابطه با پیشروی پروژه بخش دوم فاز ۲ پالایشگاه آبادان اظهار کرد: تاکنون اقداماتی از جمله شمعکوبی، مهندسی و انجام سفارشات برای اجرای بخش دوم فاز ۲ پالایشگاه آبادان انجام شده با این وجود باید تامین مالی آن محقق شود تا بتوان این برنامهها را محقق کرد و امیدواریم با دریافت بودجه سال آینده، دیگر برنامههای مدنظر خود را اجرایی کنیم.
راشدی: فعالیت گسترده پالایشگاه آبادان درصد تولید گازوئیل را به صورت قابل ملاحظهای افزایش داد، البته سودآوری اصلی این پالایشگاه با تکمیل فاز ۲-۲ محقق می شود و بدون تکمیل آن فعالیت ۲-۱ در عمل بیفایده خواهد بود
فردین راشدی در ادامه از فعالیت گسترده پالایشگاه آبادان به عنوان یکی از عوامل کاهش ناترازی در چند ماه گذشته یاد کرد و افزود: فعالیت گسترده پالایشگاه آبادان درصد تولید گازوئیل را به صورت قابل ملاحظهای افزایش داد، البته سودآوری اصلی این پالایشگاه با تکمیل فاز ۲-۲ محقق می شود و بدون تکمیل آن فعالیت ۲-۱ در عمل بیفایده خواهد بود.
مدیرعامل پالایشگاه آبادان به تلاش برای حذف فلرینگ ۷ مشعل گازسوز این پالایشگاه و تامین خوراک مرغوب تا یک ماه آینده اشاره کرد.
تامین گازوئیل و بنزین مسائل حیاتی کشور است
موسی احمدی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه تامین گازوئیل و بنزین یکی از مسائل حیاتی کشور است، حل مشکلات پالایشگاه آبادان نیز برای ما جدی است.
وی موارد مطرح شده مبنی بر اینکه در آینده نزدیک با افزایش تولید بنزین و گازوییل توسط پالایشگاه آبادان، کشور دیگر نیازی به واردات نخواهد داشت را بسیار امیدوار کننده خواند.
حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز اظهار کرد: پالایشگاه آبادان به عنوان تاریخ صنعت نفت ایران است و اقدامات اثربخش در آن انجام شده است.
وی افزود: برای رفع موانع پیش رو و عملیاتی شدن طرح های توسعه ای و تحقق اهداف تعیین شده همه تلاش خود را خواهیم کرد.
آمادگی همکاری اتاق بازرگانی آبادان در زمینه طرحهای نفتی
سیامک علیشاهپور، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: طرحهای حوزه انرژی بسیاری در شهر آبادان وجود دارد که با آغاز این طرحها یک تحول اقتصادی رقم میخورد میخورد؛ فاز ۲/۲ پالایشگاه آبادان و همچنین پالایشگاه خوزستان جزو مهمترین طرحهای نفتی آبادان هستند که ضرورت دارد سریعتر اجرایی شوند.
علیشاهپور: بخش خصوصی آبادان علاقمند است در زمینه احداث مینی پالایشگاه فعالیت کند ولی در زمینه تامین خوراک خام مشکلات اساسی وجود دارد که انتظار میرود یک پیگیری قاطع توسط کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در سطح کلان انجام شود و یک بار برای همیشه این مشکل رفع شود
وی افزود: بخش خصوصی آبادان علاقمند است در زمینه احداث مینی پالایشگاه فعالیت کند ولی در زمینه تامین خوراک خام مشکلات اساسی وجود دارد که انتظار میرود یک پیگیری قاطع توسط کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در سطح کلان انجام شود و یک بار برای همیشه این مشکل رفع شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی با اشاره به همجواری شهر آبادان با کشورهای کویت و عراق، عنوان کرد: اتاق بازرگانی آبادان آمادگی دارد در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی در کشورهای همسایه فعالیت کند.
پالایشگاه آبادان بهعنوان یکی از قدیمیترین و بزرگترین پالایشگاههای خاورمیانه، نقش بسزایی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و صنعتی ایران ایفا کرده است. این پالایشگاه نهتنها در تولید و صادرات فرآوردههای نفتی پیشرو است، بلکه با ایجاد اشتغال، توسعه زیرساختهای شهری، حمایت از ورزش و جذب گردشگری صنعتی، به رشد و پویایی منطقه کمک شایانی کرده است. با این حال، برای تحقق کامل ظرفیتهای آن، نیاز به سرمایهگذاری و تکمیل پروژههایی مانند فاز ۲-۲ احساس میشود.
نظر شما