به گزارش بازار، طبق جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، در ۱۰ ماه امسال کمترین تورم سالانه در شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن و صنعت به «زغال سنگ و ساخت کاغذ و محصولات کاغذی» اختصاص یافت.
بررسی وضعیت تورم قیمت تولید کننده سالانه در بخش صنعت نشان می دهد که در دی ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه در سال قبل، ۲۴.۵ درصد است که در مقایسه با همین آمار در ماه قبل (۲۳.۱ درصد)، ۱.۴ واحد درصد افزایش داشته است.
میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، در ۱۲ ماه منتهی به دی ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۴.۵ درصد افزایش دارد. در این ماه بیشترین تورم سالانه با ۳۶.۲ درصد مربوط به گروه «ساخت انواع آشامیدنیها» و کمترین تورم سالانه با ۱۴.۰ درصد مربوط به گروه «ساخت کاغذ و محصولات کاغذی» است.
در دی ماه ۱۴۰۳، شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۵.۳ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۳۶.۹ درصد افزایش و در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۲۴.۵ درصد افزایش داشته است.
بررسی وضعیت تورم ماهانه در بخش صنعت
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، در دی ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۵.۳ درصد میباشد که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۵.۰ درصد)، سه دهم واحد درصد افزایش داشته است.
میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، در دی ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل، ۵.۳ درصد افزایش دارد. در این ماه بیشترین تورم ماهانه با ۱۱.۷ درصد مربوط به گروه «ساخت مواد شیمیایی و فراوردههای شیمیایی» و کمترین تورم ماهانه با ۱.۳ درصد افزایش مربوط به گروه «ساخت سایر مصنوعات» است.
افزایش ۵.۵ درصدی تورم نقطه به نقطه
در دی ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۳۶.۹ درصد میباشد که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۳۱.۴ درصد)، ۵.۵ واحد درصد افزایش داشته است.
همچنین میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، در دی ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۳۶.۹ درصد افزایش دارد. در این ماه بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۵۰.۷ درصد مربوط به گروه «ساخت سایر تجهیزات حمل ونقل» و کمترین تورم نقطه به نقطه با ۲۰.۹ درصد مربوط به گروه «ساخت فراوردههای توتون و تنباکو» است.
بررسی شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در ۱۰ ماه امسال
طبق جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران، در دی ماه ۱۴۰۳ درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در ۱۲ ماه منتهی به دی ماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل، ۲۵.۷ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۵.۰ درصد)، ۰.۷ واحد درصد افزایش داشته است.
در دی ماه ۱۴۰۳، شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۱.۸درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۳۳.۰ درصد افزایش و در دوازده ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ، ۲۵.۷ درصد افزایش داشته است.
سهم تورم ماهانه ۱.۸ درصدی در بخش قیمت تولیدکننده بخش معدن
درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در دی ماه امسال نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۱.۸ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۱.۶ درصد)، ۰.۲ واحد درصد افزایش داشته است. همچنین میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در دی ماه امسال نسبت به ماه قبل، ۱.۸ درصد افزایش داشته است.
در این ماه بیشترین تورم ماهانه با ۲.۹ درصد مربوط به گروههای «سایر معادن» و «زغال سنگ» و کمترین تورم ماهانه با ۱.۶ درصد مربوط به گروه «کانههای فلزی» است.
وضعیت تورم نقطه به نقطه در بخش معدنی
بر اساس این گزارش، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در دی ماه امسال، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۳۳.۰ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۳۱.۹ درصد)، ۱.۱ واحد درصد افزایش داشته است.
از این رو، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در دی ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۳.۰ درصد افزایش دارد. در این ماه بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۳۵.۷ درصد مربوط به گروه «سایر معادن» و کمترین تورم نقطه به نقطه با ۳۲.۶ درصد مربوط به گروه «کانه های فلزی» است.
سهم تورم سالانه ۲۵.۷ درصدی در بخش معدن
در دی ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در ۱۲ ماه منتهی به دی ماه امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل، ۲۵.۷ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۵.۰ درصد)، ۰.۷ واحد درصد افزایش داشته است.
همچنین میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در ۱۲ ماه منتهی به دی ماه امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۵.۷ درصد افزایش دارد.
در این ماه بیشترین تورم سالانه با ۳۵.۶ درصد مربوط به گروه «سایر معادن» و کمترین تورم سالانه با ۲۲.۹ درصد مربوط به گروه «زغالسنگ» است.
نظر شما