به گزارش بازار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رضا سرافرازی، مدیرکل دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی ضمن اعلام این خبر افزود: اعتبارات قنوات طی ۲ سال اخیر افزایش خوبی داشته به طور مثال این رقم در سال ۱۳۹۵ حدود ۱۷ میلیارد تومان بود که به ۱۳۰ میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است.
سرافرازی با بیان این که با وجود تمام تلاشهای وزارت جهاد کشاورزی در چند سال اخیر ۲۵ درصد قنوات کشور توسط این وزارتخانه و ۱۵ درصد توسط مردم مرمت و بازسازی شده است، اظهار داشت: برای تسریع در مرمت و بازسازی قنوات حداقل سالانه ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
وی گفت: با توجه به این که قنوات در کشور پراکنده و بیشتر بهره برداران آن از قشرهای کم درآمد هستند، دولت باید توجه ویژه ای به قنوات کشور به عنوان یکی از منابع آبی و سازگار با محیط زیست داشته باشد.
سرافرازی، تعداد قنوات فعال در کشور را ۴۱ هزار رشته عنوان کرد و اظهار داشت: ۱۴ درصد اراضی آبی کشور زیر پوشش منابع آبی قنوات هستند.
وی افزود: بین ۶ تا ۸ میلیارد متر مکعب آب از قنوات کشور استخراج میشود.
به گفته مدیرکل دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی بیشتر قنوات کشور در استان هایی همچون خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، مرکزی و سیستان و بلوچستان پراکنده اند.
وی درباره نقش خیرین در مرمت و بازسازی قنوات تصریح کرد: در سنوات گذشته عرف بوده که خیرین به مرمت و لایروبی این سازه آبی کمک کنند چون مردم همواره قنات را مقدس میدانستند و حتی بسیاری از اراضی پایاب قنات نیز اوقافی بوده است، با این حال طی ۷ سال اخیر کمک های خیرین در حوزه قنات کم شده است.
نظر شما