۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۹
نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور

نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور

یک کارشناس بورس گفت: نبود زیرساخت‌های مالی، عامل عقب‌ماندگی لیزینگ دارایی‌های بزرگ است.

به گزارش بازار، حسین عبده تبریزی، مشاور رئیس‌جمهور، در همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی با موضوع «حیات اقتصادی لیزینگ در میانه‌ی نااطمینانی» به بررسی وضعیت صنعت لیزینگ در ایران پرداخت و تأکید کرد که در ایران توسعه لیزینگ مصرفی نسبت به سایر انواع لیزینگ‌ها بیشتر است. وی دلایل این امر را نبود زیرساخت‌های قانونی و مالی برای لیزینگ دارایی‌های بزرگ، مقررات ناکارآمد، عدم شفافیت حقوق مالکیت، ریسک‌های اقتصادی، تورم بالا و نبود حمایت بانکی عنوان کرد.

عبده تبریزی با اشاره به مزیت‌های نسبی اقتصاد ایران (ذخایر عظیم نفت و گاز، موقعیت ژئوپلیتیکی ممتاز، اقتصاد متنوع، سرمایه انسانی تحصیل‌کرده و بازار داخلی گسترده)، چالش‌های ساختاری آن را نیز برشمرد و گفت:
«بحران انرژی، مشکلات نظام بانکی، بن‌بست مسکن، بحران منابع آبی، مشکلات زیست‌محیطی، تحریم‌ها، وابستگی به نفت و سوءمدیریت اقتصادی» از جمله عواملی هستند که موج‌های متناوب نااطمینانی در اقتصاد ایران را تشدید کرده و موجب تورم، نوسانات ارزی، فرار سرمایه و کاهش سرمایه‌گذاری شده‌اند.

وی با اشاره به تعارضات سیاست‌های اقتصادی کشور با مبانی علم اقتصاد در چهار دهه اخیر، سیاست‌هایی نظیر نفی بازار و رقابت، دولتی‌سازی و خصولتی‌سازی، کنترل قیمت‌ها و نرخ‌های سود و احترام کمتر به حقوق مالکیت را از جمله عواملی دانست که بر صنعت لیزینگ و دیگر بخش‌های مالی کشور اثر منفی گذاشته است.

مشاور رئیس‌جمهور با اشاره به انواع لیزینگ بر اساس نوع دارایی (مصرفی، تجاری و صنعتی، املاک و مستغلات، حمل و نقل) و نوع قراردادها (اجاره عملیاتی، اجاره به شرط تملیک، اجاره سرمایه‌ای)، خاطرنشان کرد که هرچند در آغاز، لیزینگ تجاری و صنعتی مورد توجه بود، اما محدودیت‌های تأمین مالی مانع رشد آن شد و در حال حاضر لیزینگ مصرفی، به‌ویژه در حوزه خرید خودرو، لوازم خانگی و تجهیزات شخصی، رشد بیشتری داشته است.

وی افزود: «به دلیل مشکلات معیشتی، لیزینگ مصرفی رشد نسبی خوبی داشته و حتی بانک‌ها نیز به حوزه تأمین مالی این بخش ورود کرده‌اند. اگر بتوان منابع بانکی را به صنعت لیزینگ منتقل کرد، می‌توان انتظار رشد بیشتری در این حوزه داشت.»

عبده تبریزی در ادامه گفت: «نبود زیرساخت‌های مالی و قانونی برای لیزینگ دارایی‌های بزرگ، نبود بازار ثانویه، بی‌ثباتی اقتصادی، نوسانات نرخ ارز و عدم حمایت بانک‌ها از مهم‌ترین موانع رشد سایر انواع لیزینگ است.»

وی در پایان، نقش فناوری‌های مالی (لندتک) در بهبود صنعت لیزینگ را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: «لندتک می‌تواند فرآیند وام‌دهی را دیجیتالی، سریع و کارآمد کرده و با استفاده از داده‌های مالی، شرایط پرداخت را برای متقاضیان شخصی‌سازی کند. تسریع اعتبارسنجی و کاهش زمان تأیید درخواست‌ها از جمله فرصت‌هایی است که فناوری‌های مالی برای صنعت لیزینگ ایران فراهم کرده‌اند.»

کد خبر: ۳۲۶٬۶۳۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha