به گزارش بازار، شیشهها نباید به حدی دودی باشند که از فاصله ۳ متری نتوان داخل خودرو و سرنشینان آن را دید. در صورتی که شدت تیره بودن شیشهها به اندازهای باشد که موجب انعکاس شده و دیدی از داخل به بیرون ندهد، راننده متحمل جریمه خواهد شد.
جریمه شیشه دودی چقدر است؟
در سال ۱۴۰۳، در صورتی که درصد دودی بودن شیشهها بیش از حد مجاز باشد، پلیس راهنمایی و رانندگی میتواند خودرو را متوقف کرده و جریمه کند. مبلغ جریمه شیشه دودی برای شیشه جلو ۵۰۰ هزار تومان، برای شیشههای بغل جلو ۲۰۰ هزار تومان و برای شیشه عقب و شیشههای بغل عقب ۱۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
در صورت عدم رعایت این قوانین، فارغ از مبلغ تعیین شده برای جریمه شیشه دودی، پلیس راهنمایی و رانندگی میتواند خودرو را متوقف کرده و جریمهای به مبلغ ۱۵۰ هزار تومان اعمال کند.
ملاک برای تشخیص مجاز بودن شیشه دودی خودرو چیست؟
دستگاه زنی و اندازه گیری دقیقی برای تعینی میزان مجاز شیشه دودی برای رانندگی انجام نمیشود. تعیین مجاز یا غیر مجاز بودن شیشه دودی در خودرو به صورت چشمی صورت میگیرد. در ارتباط با برای خودروهایی که بهصورت فابریک دارای شیشههای دودی هستند، جریمهای در نظر گرفته نمیشود، مشروط بر اینکه از فاصله ۳ متری، داخل خودرو کاملاً قابل رؤیت باشد.
در مراکز معاینه فنی، اگر میزان تیرگی شیشههای جلو، عقب و بغل از حد مجاز فراتر رفته و باعث کاهش دید راننده شود، برگه معاینه فنی برای خودرو صادر نخواهد شد. این موضوع بهویژه در مورد شیشه عقب اهمیت بیشتری دارد، زیرا تیرگی بیش از حد آن میتواند دید راننده را محدود کرده و ایمنی رانندگی را به خطر بیندازد.
نظر شما