به گزارش بازار، مرتضی بحرانی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: کاهش بارندگی و بروز پدیده خشکسالی، سبب کاهش تولید علوفه برای تغذیه نشخوارکنندگان و افزایش سقط جنین در دام ها شد طوریکه بسیاری از دامداران به همین دلیل، مبادرت به فروش دامهای خود کردند و این امر سبب کاهش جمعیت دام سبک استان شده است.
وی با برشمردن اقدامات انجام شده برای مدیریت خشکسالی و کاهش اثرات منفی آنها بر دام ها افزود: استفاده از منابع علوفه ای جدید مقاوم به شوری و کم آبی درتغذیه دام ها، توزیع بلوس های معدنی و ویتامینی و آجرهای لیسیدنی، استفاده از پسماندهای کشاورزی و صنایع غذایی و فرآوری آنها در تغذیه دام را از جمله این اقدامات دانست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: طرح بهسازی و نوسازی اماکن دامداری در واحد های روستایی، ساخت آبشخور ثابت در شهرستان های دشتی، بوشهر، دیر و آبشخور سیار در شهرستان دشتستان برای تامین آب مورد نیاز دام ها از دیگر کارهای صورت گرفته است.
بحرانی، یکی راهکارهای پیشنهادی برای مقابله با خشکسالی و بهبود شرایط دام را تخصیص جو مدت دار به دامداران اعلام کرد و گفت: این کار از طریق شرکت پشتیبانی اموردام و پرداخت وجه شش ماه صورت می گیرد.
وی تخصیص سرمایه در گردش یارانهای برای خرید علوفه، تخصیص اعتبارات برای تهیه مکمل های معدنی، ویتامینی، آجرهای لیسیدنی و تامین بخشی از علوفه مورد نیاز دامداران را از دیگر اقدامات انجام شده نام برد و ادامه داد: خرید تضمینی دام مازاد دامداران با قیمت اقتصادی نیز از برنامههای پیش بینی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: تامین تانکر سیار، با توجه به افزایش نیاز به آب شرب در اثر گرمای شدید در ماههای پیش رو و کمک به خرید تانکر حمل آب از طریق تشکل های دامی در نظر گرفته شده است.
بحرانی با تاکید بر مدیریت خشکسالی گفت: مجموع اعتبار مورد نیاز خشکسالی ۱۴ میلیارد و ۳۱۰ میلیارد ریال در قالب کمک های فنی اعتباری به میزان ۵۲۰ میلیارد ریال و ۱۳ میلیارد و ۷۹۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره است.
وی مدیریت منابع آب، اصلاح الگوی مصرف، ارتقای بهره وری کیفی به جای بهره وری کمی را ضروری دانست و ادامه داد: معرفی گیاهان علوفه ای مقاوم به شوری آب و خاک، پرورش دامهایی با مصرف کم آب مانند شتر و بز و ارتقای خلاقیت و نوآوری با استفاده از تکنولوژی را از دیگر راه های مقابله با خشکسالی دانست.
نظر شما