بازار، گروه بانک و بیمه: صبح امروز در نشستی خبری وهب متقی نیا مدیر عامل بانک کشاورزی از عمل نکردن به تعهدات قانون برنامه مبنی بر تخصیص ۱۵ درصد تهسیلات به بخش کشاورزی گلایه کرد و گفت: کل تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی ۳۲۹۴ همت است که سهمی ۵.۷ درصدی دارد و نشان می دهد تسهیلاتی که برای بخش کشاورزی باید اختصاص یابد به بخش های دیگر می رود.
وی با بیان این که ناترازی، نسبت کفایت سرمایه و سود آوری سه موضوع مهم در نظام بانکی است، گفت: در تلاشیم که با تحول دیجیتالی خود را برای دوران پسا تحریم آماده کنیم و در این مسیر توجه به زیر ساخت های دیجیتالی با اتکا به سرمایه های توانمند و متخصص بانک در دستور کار قرار گرفته است و ما توانسته ایم ۶۲.۳ درصد از منابع خود را به مدد تحولات دیجیتالی در بانک ارزان قیمت کنیم.
وی همچنین از کاهش ریسک اعتباری اشاره کرد و گفت: ریسک اعتباری بانک از ۱۷.۷ درصد به ۷.۴ درصد کاهش یافته است.
ابزارهای جدید مالی برای بهره وری در منابع
متقی نیا با تاکید بر این که باید از ابزارهای مالی جدید بهره ببریم و نقش خود را از یک تسهیلات دهند صرف به نقش ضامن در زنجیره تولید تغییر دهیم تا از منابع موجود بهره بیشتری ببریم، گفت: پلتفرم پالیز بانک کشاورزی به عنوان یک ابتکار نوین در راستای تسهیل خدمات مالی به کشاورزان، به تازگی با حضور ۱۷ زنجیره فعال، امکان دسترسی به تسهیلات و خدمات غیرحضوری را برای مشتریان خود فراهم کرده است. این اقدام به کشاورزان این امکان را میدهد که بدون نیاز به مراجعه حضوری، امور مالی خود را از طریق بسترهای آنلاین انجام دهند و تسهیلات مورد نیاز خود را دریافت کنند.
متقی نیا همچنین به موفقیتهای اخیر بانک در زمینه ارائه خدمات بانکی به ویژه با استفاده از فناوری دیجیتال و معرفی پلتفرم پالیز بانک کشاورزی در جشنواره شهید رجایی به عنوان اقدام برجسته بانکها در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: بانک کشاورزی با هدف گذار از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی و دانش بنیان، استقرار نظام تحول دیجیتال درخدمات بانکی و ارائه خدمات مبتنی بر فناوری را در دستور کار خود قرار داده است.
مدیر عامل بانک کشاورزی با بیان این که از ابتدای امسال ۵۵۰ هزار فقره تسهیلات پرداخت شده که ۴۰ درصد ان سرمایه ای و ۶۰ درصد آنها برای سرمایه در گردش بوده است، خاطر نشان کرد: ۸۰ درصد تسهیلات اعتباری به لحاظ ارزش و ۷۰ درصد تعداد تسهیلات غیر حضوری شده است.
افزایش ۵۵ درصدی رشد تسهیلات بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل
مدیرعامل بانک کشاورزی همچنین به افزایش چشمگیر سپردههای مردمی در این بانک اشاره کرد و گفت: سهم بانک کشاورزی از کل سپرده های دیداری در بانک ها ۴.۷ درصد است. اما میزان سپردههای مردمی بانک کشاورزی نسبت به سال قبل ۵۵ درصد رشد داشته است که این موفقیت ناشی از اعتماد مردم به این بانک و خدمات آن است. وی ادامه داد: علاوه بر سپردهگذاری، ضمانتنامههای صادره توسط این بانک نیز رشد قابل توجهی داشته و میزان آنها نسبت به سال قبل ۹۴ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: سپرده های ارزی ۱۲۰ درصد افزایش داشته که این رشدها نشان میدهد که بانک کشاورزی بهطور مؤثری در زمینه تأمین مالی پروژههای مختلف کشاورزی و صنعتی نقشآفرینی کرده است. متقینیا در ادامه به مشکلات موجود در تأمین مالی پروژههای کشاورزی اشاره کرد و گفت: «ما همچنان با چالشهایی در زمینه تأمین منابع مالی برای کشاورزان کوچک و متوسط روبرو هستیم، اما تلاش داریم با استفاده از ابزارهای نوین تأمین مالی، این مشکلات را کاهش دهیم.»
۴۰۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات خرد به ۳۸۵ هزار نفر پرداخت شد
مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به جایگاه ویژه این بانک در تحکیم پایه های امنیت غذایی کشور، اظهار داشت: کل تسهیلات پرداختی این بانک از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان دی ماه معادل ۱۹۶ همت بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۳ درصد رشد داشته است.
وهب متقی نیا با اشاره به اینکه از این مبلغ، ۱۳۹ همت معادل ۷۱ درصد به بخش کشاورزی، ۱۹ همت معادل ۱۰ درصد به بخش قرض الحسنه و ۳۸ همت به سایر بخشهای اقتصادی و خدماتی تخصیص یافته است، افزود: با هدف تأمین مالی خرد و ایفای مسئولیت اجتماعی، تا پایان دی ماه، ۴۰۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات خرد به ۳۸۵ هزار نفر پرداخت شده که از نظر تعداد، ۷۰ درصد کل پرداختها را شامل میشود.
متقی نیا با اشاره به ابزارهای نوین تأمین مالی، نظیر گواهی اعتبار مولد گام و کیف پول دیجیتال نوینکست، اظهار داشت: بانک کشاورزی در تلاش است تا از طریق این ابزارها، مشکل کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی را مرتفع کند. وی از صدور بیش از ۶۸۳ هزار چک الکترونیکی از ابتدای سال تاکنون به عنوان یک اقدام پیشرو در بانک کشاورزی نام برد و از رشد ۸۰ درصدی مبلغ و ۷۰ درصدی تعداد تسهیلات غیرحضوری این بانک تا پایان دی ماه ۱۴۰۳ خبر داد.
بانک کشاورزی حامی امنیت غذایی
مدیرعامل بانک کشاورزی بر نقش حیاتی این بخش در رشد اقتصاد غیرنفتی و تأمین امنیت غذایی تأکید کرد و افزود: این بانک با حمایت از فعالان بخش کشاورزی که تأمینکنندگان اصلی امنیت غذایی کشور هستند، تلاش کرده تا توجه ویژهای به تأمین نیاز مالی فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان از مزرعه تا سفره هموطنان داشته باشد.
۴.۴ همت برای تسهیلات مکانیزاسیون
مدیرعامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ تاکنون ۴.۴ همت تسهیلات به بخش مکانیزاسیون پرداخت شده است، گفت: امسال ۱۰۰درصد مطالبات گندم کاران هم ازسوی بانک کشاورزی پرداخت شد.
مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به ۹۲ سال فعالیت این بانک، گفت: از کل تسهیلات بانکی، بانک کشاورزی ۶۲ درصد تأمین مالی کرده و ۳۸ درصد از سایر بانکها تأمین شد.
وی افزود: عمده مشتریان ما کشاورزان خرد بوده و عمده مشتریان سایر بانکها کلان و مشتریان بزرگ بوده است.
امسال ۱۰۰ درصد مطالبات گندم کاران از سوی بانک کشاورزی پرداخت شد
متقی نیا در بخش دیگر از سخنان خود اعلام کرد: امسال ۱۰۰ درصد مطالبات گندم کاران از سوی بانک کشاورزی پرداخت شد در حالی که در سالهای گذشته پرداخت این مطالبات ۵۰ درصد با بانک کشاورزی و ۵۰ درصد با سایر بانکها بوده است.
وی ادامه داد: پیشبینی شده سال آینده عدد تسهیلات ۲۵۰ همت باشد که بخشی از آن مربوط به حوزه ماشین آلات و ادوات کشاورزی است.
افزایش سرمایه
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات مؤثر این بانک در سال جاری، جلب موافقت دولت و مجلس شورای اسلامی برای درج افزایش سرمایه ۲۰ هزار میلیارد ریالی در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ و رساندن آن به بیش از ۳۵۷ هزار میلیارد ریال است، اعلام کرد: مبلغ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال نیز از محل بند «ب» ماده ۲۰ قانون افزایش بهره وری تا پایان سال به سرمایه دولت در بانک افزوده خواهد شد.
وی تصریح کرد: بر این اساس، سرمایه بانک کشاورزی به مبلغ ۳۵۹ هزار میلیارد ریال خواهد رسید و این امر در کنار موفقیت این بانک در کاهش ۱۶۵ هزار میلیارد ریالی اضافه برداشت از بانک مرکزی، موجب تقویت ساختار مالی، کاهش ناترازی و کاهش چشمگیر هزینههای مالی و به تبع آن افزایش سودآوری خواهد شد.
متقی نیا با اشاره به رشد ۹۴ درصدی تسهیلات قرض الحسنه بانک کشاورزی که به ۱۲۰ هزار متقاضی واجد شرایط پرداخت شده است، تصریح کرد: این اقدامات در راستای تحکیم بنیان خانواده، جوانی جمعیت، اشتغالزایی مددجویان نهادهای حمایتی و تأمین مسکن اقشار کم برخوردار صورت گرفته است.
مدیرعامل بانک کشاورزی افزود: در راستای اجرای مصوبات هیأت مدیره و ستاد تسهیل موانع تولید، از ابتدای سال جاری، مبلغ ۶۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات غیر جاری متعلق به ۲۵ هزار نفر از خسارت دیدگان ناشی از حوادث غیر مترقبه مورد امهال قرار گرفته است.
متقی نیا با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون، ۲۷۹ فقره تسهیلات راکد و بلاتکلیف به مبلغ ۲۹ هزار میلیارد ریال به چرخه تولید بازگردانده شده است، افزود: میزان تحقق اهداف در زمینه واگذاری املاک مازاد نیز تا پایان دی ماه سال جاری نزدیک به ۶۰ درصد به ارزش ۴ هزار و ۹۷۴ میلیارد ریال بوده است.
وی به رشد ۳۵ درصدی سرانه سپرده شعب در پایان آذرماه ۱۴۰۳ در مقایسه با پایان دیماه سال گذشته و رشد ۵۵ درصدی سپردههای مردمی اشاره و اظهار کرد: سرانه سپرده ارزی شعب در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حدود ۱۲۰ درصد رشد داشته است.
وی از صدور بیش از ۶۸۳ هزار چک الکترونیکی از ابتدای سال تاکنون به عنوان یک اقدام پیشرو در بانک کشاورزی نام برد و از رشد ۸۰ درصدی مبلغ و ۷۰ درصدی تعداد تسهیلات غیرحضوری این بانک تا پایان دی ماه ۱۴۰۳ خبر داد.
متقی نیا همچنین به اقدامات بانک در جذب منابع و پرداخت تسهیلات اشاره کرد و گفت: در این راستا بانک کشاورزی بسته اعتباری گندم و تسهیلات قرض الحسنه طرح احسان را نیز ارائه داده است.
میزان پرداخت یارانه نقدی
وی در خصوص فعالیتهای بانک کشاورزی در پرداخت یارانه نقدی خانوارها نیز عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۲ میلیون خانوار یارانههای نقدی خود را به ارزش بیش از ۲۹۸ هزار و ۲۴۳ میلیارد ریال از بانک دریافت کرده اند و در سال ۱۴۰۳ نیز مبلغ ۲۵۶ هزار و ۶۲۴ میلیارد ریال یارانه نقدی توسط بانک کشاورزی پرداخت شده است.
متقی نیا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مذاکرات بانک کشاورزی با دانشگاهها و سازمانهای مختلف، گفت: به زودی تفاهم نامه سه جانبه ای با پارک فناوری پردیس و صندوق توسعه فناوریهای نوین امضا خواهیم کرد.
مدیرعامل بانک کشاورزی در زمینه حمایت از شرکتهای دانش بنیان نیز تصریح کرد: تخصیص اعتبار برای حمایت از استارتاپ ها و فین تک ها از جمله اقدامات این بانک در راستای هوشمند سازی کشاورزی و تکمیل زنجیره خدمات بانکی است.
پرداخت غرامت کشاورزی
متقی نیا گفت: صندوق بیمه کشاورزی به عنوان تنها متولی پرداخت غرامت به خسارت دیدگان در بخش کشاورزی، با تحت پوشش قرار دادن ریسک بیش از ۱۴ فعالیت این بخش، تاکنون حدود ۴۹ هزار و ۱۷۹ میلیارد ریال غرامت به کشاورزان پرداخت کرده است و روند پرداخت غرامت در سال ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی بر نقش این بخش در رشد اقتصاد غیرنفتی و تأمین امنیت غذایی تأکید کرد و افزود: این بانک با حمایت از فعالان بخش کشاورزی که تأمین کنندگان اصلی امنیت غذایی کشور هستند، تلاش کرده تا توجه ویژه ای به تأمین نیاز مالی فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان از مزرعه تا سفره هموطنان داشته باشد.
نظر شما