به گزارش بازار، وحید احمدی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به این موضوع که تعرفهگذاری پلکانی به عنوان یکی از مهمترین راهکارها برای مقابله با مصرف بیرویه مطرح است و باید با جدیت اجرایی شود، تصریح کرد: قیمتها باید قدرت بازدارندگی داشته باشد. باید در پلکانهای نهایی و پرمصرف، قیمتها به نحوی به صورت تصاعدی بالا برود که برای هیچ کسی مصارف غیرمتعارف توجیه اقتصادی نداشته باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: باید این فرهنگ در جامعه جا بیفتد که اگر افراد مصارف معقول و در چارچوب الگوی بهینه داشته باشند، از یارانه، بخشودگی و تشویق بهرهمند میشوند. در مقابل کسانی که مصارف غیربهینه دارند، با تنبیهات قیمتی روبرو میشوند.
وی ادامه داد: باید بین کسانی که مصارف معقول دارند با کسانی که بی رویه از انرژی استفاده میکنند، تفاوت محسوسی وجود داشته باشد. افزایش قیمت گاز بدمصرفها و کسانی که الگوی بهینه را رعایت نمیکنند، با هدف افزایش درآمد دولت اعمال نمیشود. هدف نهایی این است که الگوی مصرف تغییر کند و مصرف بهینه را در کشور شاهد باشیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تعرفهگذاری پلکانی جزو بهترین روشها برای تعدیل رفتار بدمصرفهاست. هیچ توجیهی برای هدررفت انرژی در کشور وجود ندارد. مصارف غیرضرور قابل قبول نیستند و باید اصلاح شوند.
احمدی گفت: تعرفهگذاری پلکانی راهکاری برای تشویق مشترکان به منظور مدیریت مصرف است. این روش در نهایت به نفع کسانی است که الگوی مصرف را رعایت میکنند. این مشترکان از بخشودگی و دیگر مشوقها بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: وقتی افراد بدانند با مدیریت مصرف میتوانند گاز را با قیمت پایین در اختیار داشته باشند، به مدیریت مصرف میپردازند تا در پلکانهای پایین قرار بگیرند. همچنین اگر مشترکانی پرمصرف باشند، تشویق میشوند که خودشان را به پلکانهای پایین منتقل کنند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: به طور کلی، تعرفهگذاری پلکانی روش مناسبی است و عدالت بیشتری را در دریافت تعرفه گاز، برق و دیگر حاملهای انرژی ایجاد میکند.
احمدی گفت: هیچ توجیهی برای مصارف غیرضرور و هدر دادن انرژی وجود ندارد. این انرژی میتواند توسط صنایع تبدیل به محصولات صادراتی شود ارزآوری بالایی برایمان داشته باشد. به انحای مختلف باید به سمت مدیریت مصرف برویم. تعرفهگذاری پلکانی یکی از ابزارها در این راستا است.
وی ادامه داد: عدالت حکم میکند بین مشترکان پرمصرف و کم مصرف تفاوتی قائل شویم. کسانی که الگوی مصرف بهینه را رعایت نمیکنند و توجهی به منافع کشور ندارند، باید قیمت وارداتی گاز یا برق را پرداخت کنند. اما کسانی که مصارف معقول و متعارف دارند، باید از قیمتهای یارانهای و بخشودگی بهره ببرند.
این نماینده مجلس در پایان تأکید کرد: قیمتها باید قدرت بازدارندگی داشته باشد. باید در پلکانهای نهایی و پرمصرف، قیمتها به نحوی به صورت تصاعدی بالا برود که برای هیچ کسی مصارف غیرمتعارف توجیه اقتصادی نداشته باشد. باید میانگین قیمت مصرف خارج از الگوی بهینه برای مشترکان پرمصرف به قیمت وارداتی برق و گاز باشد تا بتوانیم مصارف غیربهینه خارج از الگو را کنترل و کاهش دهیم و ناترازی را کم کنیم.
نظر شما