۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۴
ضعف ایده پردازی در صنعت غذای گلستان| اثر گذاری برندها در جذب گردشگر
در گفتگو با بازار مطرح شد؛

ضعف ایده پردازی در صنعت غذای گلستان| اثر گذاری برندها در جذب گردشگر

گرگان- برخی از فعالان صنعت غذا بر این باورند که علی رغم اینکه رستوران های گرگان به لحاظ کیفیت غذا حرف برای گفتن دارند اما نتوانستند در برند سازی و ایده پردازی موفق عمل کنند.

بازار: نجمه جهان تیغ؛ گردشگری غذا خود به عنوان نوعی از گردشگری به حساب می آید و برخی از افراد صرفا برای استفاده از غذاها و خوراکی های متنوع به یک شهر سفر می کنند. برای همه گردشگران کیفیت غذا از اهمیت ویژه ای برخوردار است. گردشگری غذا می تواند زیر مجموعه ای از گردشگری فرهنگی باشد که متاسفانه استان گلستان و به خصوص شهر گرگان در این زمینه موفق عمل نکرده است.

غذاهای محلی که خود گویای فرهنگ مردم آن دیار بوده رو به فراموشی است. امروز خورشت «ساک» که یکی از غذاهای اصیل گرگانی است در رستوران های شهر سرو نمی شود و این یک ضعف بارز است. از طرفی برند سازی رستوران ها هم می تواند در جذب گردشگر موثر باشد که نیازمند آموزش و دانش روز است اما متاسفانه اکثر افرادی که به این صنعت وارد می شوند بیشتر در فکر دریافت سود طی بازه کوته مدت هستند. این مسئله ای است که علی سلامت، مالک مجموعه «گوک برگر» هم بدان اشاره می کند. سلامت متولد ۱۳۶۶ در گرگان و کارشناس مهندسی مکانیک است. او در تیرماه ۱۳۹۵، گوک برگر را تاسیس کرد. مجموعه ای که این روزها بیشتر از گذشته شناخته شده است. با او به بهانه گشایش دوباره فست فود گوک برگر در مکان جدید به گفت و گو نشستیم.

* از روزهای نخست گوک برگر برای مخاطبان نویاب بگویید؟ گوک برگر چگونه متولد شد.

تاسیس گوک برگر در یک دیدار دوستانه جرقه خورد. در سال ۱۳۹۴ که به مجموعه فست فود یکی از دوستانم در شهر ساری رفته بودم، انگیزه ام برای راه اندازی یک مجموعه غذایی تقویت شد. البته شخصا هم به کارهای خدماتی و هم به ارتباط با مردم علاقه داشتم. با اینکه خودم و خانواده ام هیچ گاه در صنعت خدمات غذا فعال نبودند، مشاورههای لازم را گرفتم و تصمیم گرفتم کار جدید را آغاز کنم. گوک برگر اینگونه در مکانی حدودا ۱۰۰ متر، در بلوار دخانیات راهاندازی شد.

* از ابتدا که این تنوع غذایی را نداشتید؟

خیر ابتدا با سوخاری و برگر شروع کردیم. عجله نداشتیم، کیفیت برای ما مهم بود و گام به گام پیش رفتیم.

* اسم گوک از کجا آمد؟

در بررسی های اولیه، به دنبال یک اسم سه حرفی و خاص بودم. گوک در مناطق شمال ایران به گوساله گفته می شود و از آنجا که به دنبال کار تخصصی و متنوع در برگر هم بودیم، اسم گوک را انتخاب کردیم و ثبت برند هم انجام شد.

* گوک برگر چه زمانی به مکان دوم منتقل شد و چه تغییراتی صورت گرفت؟

اواخر سال ۹۷ نیاز به مجموعه ای بزرگتر و متنوع تر را به صورت جدی احساس میکردیم. بهار ۹۸ بود که از مکان اولیه به مکانی بزرگتر در همسایگی (روبروی صیاد ۶) رفتیم. البته در سال ۱۴۰۰ همزمان با ۵ سالگی مجموعه به نوعی ری برند هم صورت گرفت.

* ری برند منظورتان تغییرات گرافیکی لوگو...؟

هم تغییرات گرافیکی در لوگو، تابلو و هم دیزاین مدرن مکان جدید و هم تغییرات اساسی در بسته بندی و پکیجینگ و همزمان نیز تبلیغات محیطی و اطلاع رسانی.

به نظر می رسد گوک برگر اگر بخواهد یک ویژگی که برای مخاطبانش هم اهمیت داشته باشد یادآوری کند، احترام به مشتری است، خودتان چه نظری دارید؟

ببینید احترام به مشتری که وظیفه ما و هر کسب و کار دیگری است که می خواهد به حیات ادامه دهد. ما علاوه بر اصول اولیه ای مانند احترام به مشتری، تلاش می کنیم به آموزش کارکنان، روزآمدی در رسپی ها و تنوع محصول نهایی توجه کنیم. همچنین تلاش می کنیم با خرید مواد اولیه تازه و معتبر، کیفیت محصول نهایی را افزایش دهیم. الان مواد اولیه ما از کارخانجات برندهای معتبری مانند کاله، پپسی، مطهر، یک و یک، سلماس و... تهیه می شود.

* آقای سلامت تجربه گوک برگر درباره ذائقه گرگان و گلستان چه می گوید؟

اول باید گفت که مردم شهر ما در تشخیص مزه و کیفیت غذا بسیار باهوشند. بعد آنکه بر اساس تجربه گوک برگر، مردم در گرگان و دیگر شهرهای استان به غذاهای حجیم و پرپنیر عادت کرده اند و ما حقیقتا تلاش کرده ایم مقداری از ذائقه را به سمت غذاهای سالم تر سوق دهیم. اگر ما چند سال است که بشقاب سلامت، پیتزاهایی با پنیر کمتر، مارگاریتا و... را در منو داریم با همین نگاه است.

ما هم برای علاقه مندان به غذاهای فرنگی و هم برای آنهایی که دوست دارند غذاهای مفید و سالم تر بخورند، محصول داریم. شاید برای یک مجموعه فست فود این موضوع موضوع به نوعی تناقض است اما واقعیتش اینست که موضوع سلامت مردم برای ما باید مهم باشد.

* از تغییرات تازه گوک برگر و انتقال به مکان جدید بگویید، این تغییرات با چه انگیزه ای شکل گرفت.

ذهنیت عمومی شاید این باشد که فست فود تنها یک مجوعه ارایه دهنده خدمات غذایی است اما شخصا اعتقاد دارم، یک مجموعه غذایی باید آنقدر جذاب باشد که بتواند برای گردشگران و مسافران جذاب و به نوعی اعتباری برای شهر گرگان و استانی گردشگری مثل گلستان باشد.

تغییرات گوک برگر هم با همین نگاه شکل گرفت. آقای میثم رزاقپور که از دوستان و مجموعه های خوب پشتیبان هستند، پیشنهاد ری برند مجدد و تغییرات گسترده تری دادند که مقدمه تغییرات جدی گوک برگر شد. در مسیر جدید گوک برگر، مرتضی داوری فر از کارشناسان توانمند حوزه غذا هم همراهمان شد و منو جدید گوک شکل گرفت.

* منو جدید چه تغییراتی داشته است؟

در منو جدید با همان نگاه و اهمیت سلامت مشتریان که گفته شد، خمیر پیتزاها سبک تر شد و ساندویچ های سالم و همچنین ساندویچ های نوستالژی را اضافه کردیم. نان چاپاتا را در ساندویچ ها استفاده کردیم و در تدارک آن هستیم که منو صبحانه ایرانی و فرنگی را هم به زودی استارت بزنیم.

* تغییرات مکان جدید را هم که به نوعی طولانی بود، از نو ساختید.

بله تغییرات مکان جدید، اساسی و پر هزینه بود. نگاهم این بود که بلوار ناهارخوران نماد گردشگری گرگان است و اگر قرار است گوک برگر به مکان جدید بیاید، باید هم تغییرات جدی و هم برخوردار از جذابیت های لازم باشد. با همین اعتقاد طراحی را به خانم فرنوش چنگیزی و اجرا را به آقای محمد هاشم دیانی سپردیم که هر دو از تجارب لازم به خوبی برخوردار بودند.

* از هزینه ها به طور مشخص نگفتید.

حقیقتا هزینه سنگینی متحمل شدیم و در شرایط اقتصادی فعلی از نظر بسیاری این مدل هزینه برگشت و توجیه منطقی ندارد اما دوستانی که از نزدیک مرا می شناسند می دانند که با اعتقاد می گویم، کاری در خور شهر گرگان باید انجام می دادیم. البته اینجا واقعا باید از استقبال و محبت مردم و مشتریان تشکر کنم که محبتشان جبران نشدنی است.

* گوک برگر هم اکنون چند شغل ایجاد کرده است؟

۶۵ شغل مستقیم ایجاد کرده ایم، علاوه بر آن حدود ۲۰ نفر به عنوان پیک و سرویس با ما همکاری دارند.

افتخار هم داریم بر اساس وظیفه و مسئولیت اجتماعی ۳ نفر از مددجویان مجموعه بهکوش را در استخدام گوک برگر داریم.

* گوک برگر پای ثابت حمایت از برنامه های فرهنگی و هنری گرگان است، این حمایتها با چه نگاهی صورت گرفته است؟

ما تلاش می کنیم مجموعه ای فراتر از یک مجموعه خدمات غذایی و اعتباری برای شهر گرگان باشیم و این وظیفه، تلاش ما را بیشتر خواهد کرد. اگر از برنامه های فرهنگی و هنری، جشنواره ها، کنسرت ها، نمایش ها و... حمایت حداقلی می کنیم با همین نگاه است و امیدواریم توانسته باشیم، نقش اندکی در توسعه فرهنگی شهر هم داشته باشیم.

* به عنوان پرسش آخر، ۱۰ سال بعد گوک برگر را کجا میبینید؟

مشی شخصی من، بلند پروازی نیست. قطعا در ۱۰ سال آینده هم تلاش میکنیم، همچنان گستره خدمات و کیفیتمان را افزایش خواهیم داد اما اگر بخواهم از ایده هایم بگویم، این است که گوک علاوه بر خدمات کنونی، به تولید ساندویچ های سرد و محصولات نیمه آماده با کیفیت هم جدا فکر کند.

* آیا شهر گرگان توانسته در حوزه صنعت غذا موفق عمل کند؟

کیفیت غذاهای فست فودی و سنتی گرگان خوب ارزیابی می شود و حرف برای گفتن دارد. به لحاظ سرویس دهی و ایده پردازی برای جذی گردشگر سرمایه گذاری نمی شود.

رسانه ها و افراد فعال در سوشال مدیا می توانند در صنعت غذا و برند سازی شهر گرگان کمک کنند.

برخی از افراد با این دیدگاه که قرار است سود هنگفتی کسب کنند وارد صنعت غذا می شوند اما به دانش روز این حوزه توجهی ندارند در نتیجه به سود مورد نظر نمی رسند و دلسرد می شوند.

گرگان همچنین در زمینه ارائه غذا های سنتی ضعیف عمل کرده است.

* شهر گرگان می تواند از چه شهرهایی در صنعت غذا الگو بگیرد؟

تهران همه سلایق غذایی را پوشش مخی دهد و قابل قیاس نیست اما شهر رشت به لحاظ غذای ایرانی و شیراز، تهران و اصفهان در زمینه غذاهای فست فود به نسبت در جایگاه بهتری نسبت به سایر شهرهای ایران قرار دارد و قوی عمل می کند.

کد خبر: ۳۲۴٬۰۶۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha