به گزارش بازار، علیاصغر احمدی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از چند طرح عمرانی در شهرستان نور اظهار کرد: این طرحها با هدف افزایش توانمندیهای در ساخت خانه و بهبود کیفیت زندگی مردم مناطق روستایی افتتاح شد.
او ادامه داد: طرح هایی مانند پل روستای علیآباد در شهرستان نور، که در سال گذشته دچار خسارت شده بود، با تلاش شبانهروزی همکاران و مشارکت مردم تکمیل شده است.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران در ادامه با اشاره به تهیه" سند توسعه روستایی" گفت که در این طرح برای تمام روستاهای بالای ۲۰خانوار که شامل ۲ هزار و ۵۰۰ روستا می شود سند یا همان طرح هادی تهیه شد.
احمدی افزود : تاکنون در هزار و ۵۰۰ روستای مازندران یک تا سه گام از طرح هادی اجرا شد که نیمی از روستاهای استان را شامل می شود.
طرح هادی طرحی است که در آن چگونگی استفاده از زمینهای شهری برای عملکردهای مختلف مانند مسکونی، تجاری، کشاورزی، تأسیسات، تجهیزات و نیازمندیهای عمومی مشخص میشود. بهطورکلی هدف از این طرح ساماندهی و اصلاح بافت موجود شهر یا روستا است.
طرح هادی در بین تمامی طرحهای عمرانی بیشترین تمرکز را بر تغییر ساخت فیزیکی روستاها دارد و از سه جنبه دارای اهمیت است نخست اینکه با توجه به زمان آغاز این طرحها تهیه و اجرای آنها بیش از ۲۰ سال سابقه دارد، دوم از آنجا که طرحهای هادی در مقیاس روستا تهیه میشود گستره مکانی آن زیاد است و در تمامی نواحی روستایی کشور میتوان نمونههایی از آن را یافت و سوم این طرحها محلی ترین و موردی ترین طرحهایی است که به صورت مستقیم با اجتماع روستایی ارتباط دارد.
وی ادامه داد : بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران همسو با برنامه کشوری ساخت و مقاوم سازی مسکن را از سال ۱۳۸۴ آغاز کرده است.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران گفت: از آن سال تاکنون به ۲۰۰ هزار واحد مسکن تسهیلات پرداخت و روند مقاوم سازی انجام شد.
به گفته اصغری پارسال به مالکان ۱۵هزار واحد مسکونی در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر با ارائه پروانه ساخت از سوی بنیاد مسکن شهرستان هابا همکاری بانک های عامل تسهیلات دریافت کنند.
اصغری در حال حاضر برای ساخت هر واحد مسکونی در روستاها ۳۵۰ میلیون تومان و برای مقام سازی بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان تسهیلات کم بهره پرداخت میشود تصریح کرد: تسهیلات ساخت مسکن روستایی در آیندهای نزدیک به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا میکند.
وی همچنین به عملکرد این نهاد در صدور سند مالکیت با همکاری ثبت اسناد اشاره و خاطرنشان کرد: تاکنون ۲۸۰ جلد سند منازل روستایی صادر شد که این کار موجب ارزش افزایی و جلوگیری از مناقشات میان اهالی شده است.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران نیت بزرگ امام خمینی (ره) را ساخت مسکن محرومان برشمرد و گفت: در حال حاضر ۶۰۰ واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی در ۱۰ شهرستان مازندران توسط این نهاد در حال ساخت است.
این مقام مسوول اظهار کرد : با اقدامات در حال انجام در تلاشیم تا متقاضیان ثبت نام شده این طرح بتوانند به سرپناهی برسند.
طبق مقررات نهضت ملی مسکن، متقاضیان با داشتن پنج شرط تاهل، سرپرست خانوار بودن و مردان مجرد ۲۳ سال به بالا، حداقل سابقه پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا، نداشتن مالکیت خصوصی و در نهایت عدم استفاده از امکانات دولتی از اول انقلاب در حوزه مسکن، میتوانستند نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
بر اساس این قانون، زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن، معلولان جسمی و حرکتی با ۲۰ سال سن میتوانند در قانون جهش تولید مسکن (نهضت ملی مسکن) مشارکت داشته باشند.
همچنین، قانون برای سرپرستان خانوار، محدودیت سنی نگذاشته است چرا که این افراد سرپرست خانوار تعریف میشوند و برای قانونگذار متاهل یا سرپرست خانوار بودن ملاک است. در عین حال، زنان و مردان سرپرست خانوار که به دلیل متارکه به صورت مجردی زندگی میکنند و سرپرست فرزندان خود هستند خانوار تلقی شده و بدون ملاک سن میتوانستند ثبتنام کنند.
وی توضیح داد : توانمندسازی روستاها تا معیشت محوری و اشتغال روستاییان صورت گیرد در قالب مطالعه تمامی روستاها و شناسایی توانمندی های آن صورت گرفته است.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران گفت : در آستانه دهه فجر ۷۰ طرح در روستاهای مازندران و با مشارکت مردم با صرف پنج هزار میلیارد ریال اعتبار و ۶ هزار مسکن روستایی به بهره برداری خواهد رسید.
نظر شما