۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۶
هوشمند سازی تنها ۱.۵ میلیون دستگاه در ۴ سال
حرکت لاک پشتی وزارت نیرو در هوشمندسازی کنتورهای آب

هوشمند سازی تنها ۱.۵ میلیون دستگاه در ۴ سال

طبق هدف گذاری انجام شده تا پایان برنامه هفتم ۴ میلیون کنتور آب در کشور تعویض می شود که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد آن یعنی۱.۲ میلیون تا ۱.۵ میلیون از آنها هوشمند خواهد بود.

بازار؛ گروه آب و انرژی: با وجود بحران آب در کشور اما هوشمند سازی کنتورهای به صورت لاک پشتی در حال انجام است. عقب ماندگی در این حوزه به قدری است که علی اکبر محرابیان وزیر سابق نیرو هم بدان اعتراف کرده و در فروردین امسال گفته بود که در هوشمند سازی کنتورهای آب به شدت عقب هستیم. عقب ماندگی در اجرای این طرح در شرایطی است که تحقیقاتی در استرالیا نشان می‌دهد که هوشمندسازی کنتورها به صورت میانگین ۲۰ درصد مصرف مشترکان مورد مطالعه را بهینه کرده و در بین ۲۷۴ خانوار مورد بررسی، ۳ تا ۵۳ درصد اثربخشی داشته است. این تحقیقات میانگین اثربخشی هوشمندسازی کنتورها را ۵ الی ۲۰ درصد عنوان می‌کند.

حالا البته مسئولین شرکت آبفای کشوری امیدوارند که با تصویب قوانین جدید روند کار در این حوزه کمی سرعت بخشیده شود اما هدف گذاری های صورت گرفته در این حوزه نشان می دهد که اجرای این طرح بازهم قرار نیست جدی گرفته شود.

بر اساس آنچه علی سید زاده مدیرکل مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به بازار می گوید: بر اساس هدف گذاری انجام شده تا پایان برنامه هفتم حدود ۴ میلیون کنتور آب در کشور تعویض خواهد شد که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد آن یعنی یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تای آنها هوشمند خواهد بود.

برای درک درست از کوچک بودن هدف گذاری انجام شده باید بدانید که طبق گفته های هاشم امینی مدیرعامل آبفای کشور چیزی حدود ۲۴ میلیون مشترک آب در کشور وجود دارد.

منابع هوشمندسازی کنتورهای آب از چه محلی تامین می شود؟

نبود منابع همواره مهم ترین دلیل اجرایی نشدن این طرح اعلام می شد چرا که در گذشته اجرای این به عهده شرکت آب و فاضلاب بوده و نباید هیچ‌گونه مبلغی از مشترکان دریافت می شد. اما حالا به نظر می رسد که این مشکل تا حدودی برطرف شده است. به گفته مدیرکل مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، در بند ۳ الف ماده ۳۹ قانون ۵ ساله هفتم توسعه به طور مشخص قانون‌گذار برای اولین بار به شرکت‌های آب و فاضلاب اجازه داده که کنتورهای خراب یا کنتور اشتراک‌هایی را که مصرف آنها بالاتر از الگوی مصرف آب است، تعویض کنند.

این مقام مسول در صنعت آب با بیان اینکه هزینه خرید و نصب کنتورهای هوشمند بالاست اما حالا این اجازه قانونی داده شده که این هزینه را از کسانی که مصرف آنها بالاتر از استاندارد تعیین شده دارند را دریافت کنیم. جدای از این بر اساس مصوبه دولت منابع مالی ناشی از افزایش آبونمان به هزار تومان هم قرار است به هوشمندسازی کنتورهای آب اختصاص یابد.

سید زاده از تبیین راهنمای خرید و نصب کنتورهای هوشمند خبر داد و گفت: از حدود یک ماه پیش این راهنما به تمامی شرکت های آب و فاضلاب کشور ابلاغ شده است.

گفتنی است کنتور هوشمند آب یک کنتور آب معمولی است؛ با این تفاوت که به یک داده ثبت‌کننده اطلاعات متصل است و امکان نظارت مداوم بر مصرف آب را فراهم می‌کند، به این ترتیب کاربران قادر خواهند بود به جای انتظار برای قبض آب بعدی، درک درستی از مصرف آب را که در محل زندگی آنها در زمان واقعی اتفاق می‌افتد، داشته باشند.

مدیرکل مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در بخش دیگری از سخنان خود درباره برنامه ریزی های انجام شده برای گذر از پیک مصرف روزهای پایانی سال و تابستان سال آینده هم گفت: برنامه های متعددی در ۳ بخش اقدامات فرهنگی و آموزشی و اطلاع رسانی، مدیریت تعرفه ها و کاهش فشار آب، حفر چاه های آب در مناطق مورد نیاز و اصلاح و بازسازی شبکه های فرسوده در دستور کار ما قرار گرفته است.

به گفته او، در کلان کشور حدود ۴۵ درصد آب مورد نیاز از منابع زیر زمینی و و ۵۵ درصد آن هم از آب های سطحی تامین می شود.

کد خبر: ۳۲۳٬۶۸۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha