۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۶
۱۵۰ میلیارد متر مکعب به آبخوان‌های کشور بدهکاریم
وزیر نیرو مطرح کرد:

۱۵۰ میلیارد متر مکعب به آبخوان‌های کشور بدهکاریم

علی آبادی وزیر نیرو با بیان اینکه ۱۵۰ میلیارد متر مکعب به آبخوان‌های کشور بدهکاریم، گفت: در گذشته بیش از ۴۰۰ میلیارد متر مکعب آورد سالانه داشتیم که ۱۳۰ میلیارد آن قابل استحصال بود.

بازار؛ گروه آب و انرژی: عباس علی آبادی در حاشیه بازدید از بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از آب مهمتر کالایی وجود ندارد، چون آب زندگی ساز است، اظهار داشت: کشور ما روی کمربند کم آبی و خشکی واقع شده و البته کشورهای دیگری هم هستند که وضعیت ابران و یا بدتر از اوضاع ما را به لحاظ آب داشته باشند و معنی آن این است که ما در کشوری نیستیم که بر اساس الگوی پرآبی رفتار کنیم. در منطقه ای واقع شده ایم که آب کم است.

وی افزود: ما در گذشته بیش از ۴۰۰ میلیارد متر مکعب آورد سالانه داشتیم ار این میزان حدود ۱۳۰ میلیارد متر مکعب روان آب بود و یا در سفره های زیرزمینی قابل استحصال بود در حال حاضر این وضعیت به نحوی است که به کمتر از ۳۸۰ میلیارد متر مکعب رسیده و بیش از ۱۵۰ میلیارد متر مکعب به آبخوان ها بدهی داریم و سالانه ۳ تا ۴ میلیارد متر مکعب به این عدد اضافه می شود ‌این بدان معناست که باید پرمصرف آب صرفه جویی شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه باید به سمت روش‌های بهره‌وری حداکثر برویم، گفت: باید تلاش کنیم برای فرزاندانمان هم آب بماند، متاسفانه اوضاع بسیاری از سفره‌های زیرزمینی خوب نبست و ممکن است دچار فرونشست شویم و البته نگرانی بنده بیشتر به بخاطر از دست دادن آبخوان‌ها است که ذخیره سازی در زیر سطح زمین کم می‌شود

او همچنین در پاسخ به این سوال که بیشترین مصرف در بخش کشاورزی است آیا تغییر الگوی کشت محصولات آب بر به جهاد کشاورزی پیشنهاداتی صورت نگرفته است، و به جز هوشمند سازی کنتورهای کشاورزی چه تدابیری برای کاهش مصرف در این بخش صورت گرفته است، اظهار کرد: تغییر الگوی کشت بحث مهمی است که باید با مطالعه انجام شود و وزارت جهاد و کشاورزی برنامه توسعه گلخانه را در دستور کار دارد که مطالعات آن در حال انجام است.

وی ادامه داد: وزارت جهاد و کشاورزی توسعه گلخانه‌ها را در دستور کار دارد که در صورت انرژی بر نبودن آن به این سمت پیش می‌رویم. همچنین پیش رفتن به سمت الگوهای کمتر آب‌بر در نظر گرفته شده که مطالعات آن در وزارت کشاورزی در حال انجام است. وزارت نیرو نیز در نظر دارد تا با الگوهای در دسترس تر نیازهای کشور را تأمین کند. در واقع وزارت نیرو نقش تأمین و ترویج را در این حوزه دارد.

وزیر نیرو درباره اینکه آیا محدودیتی برای تأمین محصولات آب بر کشاورزی در نظر گرفته می‌شود، گفت: صیانت از آب مجاز و غیرمجاز و زیرزمینی از برنامه‌های ما در وزارت نیرو است که صیانت از آب‌های زیر زمینی در مرحله بازبینی قرار دارد.

این عضو کابینه دولت چهاردهم همچنین درخصوص حمایت و نقش بخش خصوصی در رفع چالش‌های وزارت نیرو، اظهار کرد: حمایت از بخش خصوصی برای جذب سرمایه وابسته به جذاب کردن محیط و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری است، برنامه وزرات نیرو اجرای سیاست‌هایی در همین راستاست.

وی افزود: ریسک‌های مدیریت شده ای را در اختیارشان قرار دهیم و ریسک‌هایی که قابل مدیریت نیز را حذف کنیم؛ به‌طوری که دولت در این بخش‌ها نقش ایفا کند و با ایجاد بازارهای مناسب فضا را برای اینکه بخش خصوصی بتواند از سرمایه خود بهره کافی را ببرد فراهم خواهیم کرد.

به گفته وزیر نیرو به دنبال ایجاد ساز و کارهایی هستیم که بخش خصوصی ضمن کاهش ریسک بتواند سود معقولی نیز داشته باشد. اکنون نیز این بخش وارد صنعت آب و برق شده است به‌طوری که بیش از ۳۵ هزار مگاوات داوطلب برای سرمایه‌گذاری در بخش برق وجود دارد.

علی‌آبادی با بیان اینکه در حوزه آب نیز در بخش شیرین‌سازی و بازچرخانی آب سیاست‌های جدی برای حمایت از بخش خصوصی داریم، اظهار کرد: در بخش شرب نیز برنامه‌هایی را در دستور کار داریم البته از گذشته خیرین در این حوزه وجود داشتند، در حوزه سرمایه‌گذاری نیز در تلاش هستیم تا با ایجاد ساز و کاری میزان سرمایه و فعالیت‌ها را توسعه دهیم.

وی با اشاره به وضعیت منابع آبی کشور، گفت: ایران در کمربند خشکی قرار دارد، کشورهای مشابه ما و یا بدتر از ما نیز وجود دارد، در این شرایط نمیتوانیم از الگوهای درآبی استفاده کنیم چراکه در منطقه‌ای قرار گرفته‌ایم که آب کمی داریم.

کد خبر: ۳۲۲٬۵۷۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha