به گزارش بازار، غلامرضا کاظمیان معاون شهرسازی و معماری گفت: با توجه به دستور پزشکیان رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی به شدت تاکید شده است که در کل مراحل ساخت و ساز و همچنین اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن از ظرفیت بخش خصوصی و فعالان صنعت ساختمان استفاده شود.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نه تنها در حوزه مسکن و ساختمان بلکه در ریل گذاری حوزه صنعت ساختمان هم باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود.
کاظمیان اظهار کرد: درکلان شهرها بالای ۲۰۰ هزار نفر ساختمانهای بالای ۸ طبقه به عنوان ساختمان بلند مرتبه محسوب می شود.
وی ادامه داد: در استان تهران ساختمانهای ۱۲ طبقه با احتساب پیلوت به عنوان بلند مرتبه محسوب می شود که ساخت بیش از این میزان طبقه غیرقانونی محسوب می شود.
کاظمیان با بیان اینکه در برخی از فضاها و بافتهای شهری برای برخی خانوارها و فضاهای کسب و کارها، بلندمرتبهسازی میتواند الگوی مناسب باشد گفت: در کنار بلندمرتبهسازی، میانمرتبهسازی وکوتاهمرتبهسازیو انواع ساختوسازها را داریم. بنابراین با توجه به شرایط باید راهحلهای متنوع داشته باشیم.
کاظمیان ادامه داد: سابقه بلندمرتبهسازی در ایران به دهه ۴۰ و ۵۰ برمیگردد و در همان زمان، بررسیهایی در این زمینه انجام شد. به صورت مشخص بعد از انقلاب اسلامی ودر سال ۱۳۶۹ اولین موارد ضابطهمند کردن بلندمرتبهسازی را داشتیم و به همین ترتیب، طی دورانهای مختلف ضوابطی گذاشته شد.
به گفته وی، آخرین اقدام در این رابطه مربوط به سال ۱۳۹۷ و با مصوبهای در شورایعالی شهرسازی و معماری تحتعنوان ضوابط عام بلندمرتبهسازی انجام شد.
کاظمیان با اشاره به اینکه در آخرین مصوبه تلاش شد تا نظم و ساماندهی به بلندمرتبهسازی داده شود و بدین ترتیب، بلندمرتبهسازی تعریف مشخصی پیدا کرد گفت: در این مصوبه، چگونگی استقرار بلندمرتبهها در شهرها تعیین شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: بر همین اساس به دو شکل میتوانیم بلندمرتبه داشته باشیم، یا پهنههای بلندمرتبهسازی داشته باشیم و در این وجه، بلوکها و محدودههایی از شهر را مشخص میکنیم و در این بلوکها و پهنههاست که میتوان بلندمرتبه ساخت و یا در محورهای شهری میتوان بلندمرتبه ساخت. بنابراین در سایر قسمتها، بلندمرتبهسازی ممنوع است.
نظر شما