بازار؛ گروه راه و مسکن: حامد مانیفر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت ورود فناوریهای نوین در حوزه مهندسی ساختمان گفت: دیگر نمیتوان با رویکردهای گذشته به صنعت ساختمان نگاه گرد. فناوریهایی نظیر مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)، سیستمهای مدیریت هوشمند (BMS)، بهینهسازی مصرف انرژی و اینترنت اشیا، نه تنها بهرهوری در ساختوساز را افزایش میدهند بلکه زمینهساز تحول اساسی در خدمات مهندسی هستند.
ویرایش جدید مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان که بر پایه بهرهوری انرژی و فناوریهای نوین تدوین شده، به زودی منتشر خواهد شد
او با تاکید بر اینکه هیئتمدیرههای جدید باید بستری فراهم کنند که مهندسان جوان بتوانند فناوریهای مدلسازی اطلاعات ساختمان و بهینهسازی مصرف انرژی و اینترنت اشیا را بیاموزند و در صنعت ساختمان بهکار بگیرند افزود: ویرایش جدید مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان که بر پایه بهرهوری انرژی و فناوریهای نوین تدوین شده، به زودی منتشر خواهد شد. پس از آن، مباحثی مانند ۱۳، ۱۴ و ۱۶ نیز با همین نگاه بازنگری خواهند شد.
نظام مهندسی ساختمان کشور با وجود ظرفیت عظیم جامعه جوان و متخصص خود، اکنون در موقعیتی قرار دارد که میتواند نقشی کلیدی در ارتقای صنعت ساختمان و تعریف بازارهای جدید ایفا کند
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان با تاکید بر ضرورت تغییر نگرش در سازمان نظام مهندسی ساختمان، گفت: نظام مهندسی ساختمان کشور با وجود ظرفیت عظیم جامعه جوان و متخصص خود، اکنون در موقعیتی قرار دارد که میتواند نقشی کلیدی در ارتقای صنعت ساختمان و تعریف بازارهای جدید ایفا کند. اما این نیازمند تغییر نگرش از رویکردهای سنتی و سهمیهمحور به سوی موضوعات حرفهای، تخصصی و حتی فوق تخصصی است.
وی با اشاره به نقش کلیدی هیئتمدیرههای جدید در آینده این صنعت، افزود: از هیئتمدیرههای جدید انتظار میرود فراتر از مسائلی چون توزیع سهمیه نظارت و ظرفیت اشتغال، به سمت تعریف خدمات مهندسی جدید، ایجاد مهارتهای پیشرفته و بهرهگیری از فناوریهای نوین در صنعت ساختمان حرکت کنند. ظرفیت بینظیر جامعه مهندسی جوان ایران، فرصتی است که با برنامهریزی درست میتواند به افزایش کیفیت خدمات مهندسی و منافع عمومی جامعه منجر شود.
وی تصریح کرد: این تغییرات نیازمند آمادهسازی جامعه مهندسی از طریق آموزشهای تخصصی و برنامهریزی هیأت مدیرهها برای افزایش مهارتهای اعضای سازمانها است.
مانی فر تاکید کرد: با حرکت به سوی خدمات تخصصی و فناورانه، فرصتهای جدیدی برای حضور مهندسان ایرانی در بازارهای جهانی ایجاد خواهد شد. این مسئولیت هیأتمدیرههای جدید است که زمینههای لازم را برای تقویت این ظرفیتها فراهم کنند و به شکلی برنامهریزی کنند که هم منافع مهندسان و هم منافع عمومی جامعه تأمین شود.
مانیفر تأکید کرد: تحول در نظام مهندسی کشور از همین امروز آغاز میشود و هیأتمدیرههای جدید باید با برنامهریزی دقیق و نگاهی آیندهنگر، این مسیر را هموار کنند.
نظر شما