به گزارش بازار، احتمالا در کافهها یا رستورانهای دارای فضای باز، مه پاشها را دیدهاید. این دستگاهها از جمله دستگاههای رطوبت ساز حرفهای هستند که میتوانند با پاشیدن آب، فضا را خنکتر و مرطوبتر کنند؛ اما، کاربرد رطوبت سازها فقط به این مکانها خلاصه نمیشود! از پارکها و کارخانهها گرفته تا مصارف خانگی، در همه این مکانها میتوان از مه پاش استفاده کرد. این دستگاهها اغلب در تابستان کاربرد دارند و ازآنجاکه نقش چشمگیری در کاهش دمای محیط ایفا میکنند، نمیتوان از اهمیت آنها در فضاهای باز غافل شد. اما، کارکرد این رطوبت سازها دقیقا چگونه است؟ و چه مزایایی دارند؟ برای آشنایی بیشتر، با ما همراه باشید.
مه پاش یا رطوبت ساز چیست؟
دستگاه رطوبت ساز با پاشیدن قطرات ریز آب، محیط را خنک و مرطوب میکند. این دستگاه، آب را با فشار از طریق شلنگها عبور داده و سپس از نازلها به ذرات بسیار کوچک ۵ تا ۱۰ میکرون تبدیل میکند. هرچه اندازه این ذرات کوچکتر باشد، کارایی دستگاه افزایش یافته و فرآیند خنکسازی هوا سریعتر انجام میشود.
اندازه نازلهای این دستگاه به فشار آب و تعداد نازلهای بهکاررفته در دستگاه بستگی دارد. هرچه دستگاه بزرگتر باشد، تعداد نازلهای بیشتری در آن استفاده میشود. افزایش تعداد نازلها در سیستم مه پاش، به معنی مصرف بیشتر آب در این دستگاه است.
ممکن است تصور کنید که استفاده از این دستگاه منجر به هدررفت آب میشود؛ اما، در فصل تابستان که با کمبود آب مواجه هستیم، این دستگاه راهکاری مؤثر برای کاهش مصرف آب است. دستگاه رطوبت ساز با کاهش مصرف آب تا ۹۸ درصد، به جلوگیری از اسراف و بهرهوری بیشتر کمک میکند.
مزایای استفاده از مه پاشها
این دستگاهها انواع مختلفی دارند که بسته به نوع خود میتوانند کارایی متفاوتی داشته باشند؛ اما، بهطور خلاصه، اگر بخواهیم به مهمترین مزایای استفاده از رطوبت سازها در فصل گرم تابستان اشاره کنیم، میتوانیم این موارد را نام ببریم:
-
خنککردن محیط: دستگاههای رطوبت ساز با ایجاد یکلایه از آب در هوا و تبخیر آن بهسرعت، میتوانند به خنکتر شدن محیط کمک کنند که احساس خنکی لذتبخشی به افراد ساکن در محیط میدهد.
-
کاهش هزینههای مربوط به انرژی: مصرف انرژی مه پاش معمولا بسیار کمتر از سایر سیستمهای خنککننده است.
-
افزایش رطوبت محیط: افزایش رطوبت هوا با این دستگاهها میتواند به کاهش عوارض خشکی هوا مثل خشکی پوست یا مشکلات تنفسی کمک کند.
-
استفاده در فضای باز: از این دستگاهها میتوان بهعنوان یک سیستم خنککننده کاربردی در فضاهای باز، همچون تراسها، کافیشاپها، رستورانها و حتی مکانهای ورزشی استفاده کرد.
بهطورکلی، با استفاده از رطوبت سازها میتوانید کیفیت هوای محیط را بهطور قابلتوجهی افزایش داده تایمر آبیاری را بهراحتی افراد در فصول گرم سال کمک زیادی کنید. البته، از این دستگاهها در گلخانهها نیز استفاده میشود؛ چه کاربردی دارد؟ دستگاه رطوبت ساز میتواند محیطی کنترلشده را برای رشد و نمو بهتر، سریعتر و کمهزینهتر گیاهان فراهم کند.
انواع دستگاه رطوبت ساز از نظر نوع مصرف
لازم به ذکر است که دستگاههای رطوبت ساز بهطورکلی در سه دسته اصلی طبقهبندی میشوند: رطوبت ساز خانگی، نیمه صنعتی و مه پاش صنعتی. کارایی هر یک از این دستگاهها بهصورت زیر است:
-
رطوبت ساز خانگی: این نوع دستگاهها بدون نیاز به پمپ آب عمل میکنند و تنها با فشار آب شهری کار میکنند. در مدلهای خانگی، نیازی به برق، باتری یا پمپ نیست و با استفاده از فشار آب شهری میتوانید بهراحتی از این دستگاه کاربردی بهرهمند شوید.
-
مه پاش نیمه صنعتی: این مدلها برخلاف نوع خانگی به پمپ آب نیاز دارند. در واقع، دستگاههای صنعتی و نیمه صنعتی، مثل مه پاش اوربیت، عملکرد بالاتری دارند و برای انجام این عملکرد، باید از قدرت بیشتری برخوردار باشند. به همین دلیل، این نوع رطوبت سازها با پمپ آبی با فشار بین یک تا دوازده بار کار میکنند.
-
رطوبت ساز صنعتی: این نوع دستگاهها برای فضاهای وسیع طراحی شدهاند و باید توانایی تأمین نیازهای این محیطها را داشته باشند. بنابراین، برای عملکرد بهتر به قدرت بیشتری نسبت به مدلهای قبلی نیاز دارند. مه پاش صنعتی با استفاده از پمپهای آبی قدرتمند که فشار بین هفتاد تا سیصد بار تولید میکنند، عمل میکند.
طرز کار دستگاه رطوبت ساز چگونه است؟
جالب است بدانید که عملکرد این دستگاهها بسیار ساده و درعینحال، موثر است. در سیستم رطوبت ساز، آب از طریق یک منبع و یک مخزن آب، پمپاژ شده و توسط لولههای مخصوص، خود را به فوارهها یا نازلهای دستگاه میرساند. آبی که از این لولهها خارج میشود، بسیار کوچک و در حد چند میکرون است تا بتواند لایه نازکی از هوا را در محیط ایجاد کند.
هنگامی که قطرات آب از این سیستم به بیرون پخش میشوند، در اثر برخورد با مولکولهای گرم هوا بهسرعت تبخیر میشوند. بدین ترتیب، رطوبت هوا افزایش یافته و محیط خنکتر از قبل خواهد شد. برخی از این دستگاههای رطوبت ساز دارای تایمر هستند و عملکرد آنها را میتوان بهصورت اتوماتیک برنامهریزی کرد. بهعنوانمثال، میتوان تایمر را روی ۳۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرد تا در این دما، سیستم فعال شده و محیط را خنک کند.
نکات مهم در نگهداری از مه پاشها
مانند هر دستگاه دیگری، استفاده از رطوبت سازها نیز نیازمند رعایت برخی نکات است. با توجه به این موارد، طول عمر دستگاه شما افزایش مییابد. این نکات مهم، عبارتاند از:
-
فیلتر تصفیه آب و نازلها را بهطور منظم بررسی کنید تا از مسدودشدن آنها جلوگیری شود. آب ممکن است حاوی املاح زیادی باشد که حتی با وجود فیلترهای مختلف، ناخالصیهایی از آن عبور کرده و موجب گرفتگی فیلتر و نازلها میشود.
-
شلنگها را بهدقت بررسی کنید تا از ایجاد رسوب در آنها جلوگیری شود.
-
اتصالات را چک کنید تا مطمئن شوید که آب از آنها چکه نمیکند.
-
در فصل سرما، احتمال یخزدگی پمپ و شلنگها وجود دارد. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است از سرپوش برای پوشاندن پمپ و شلنگها استفاده کنید.
خلاصه کلام
در آخر، این دستگاه مجموعهای از قطعات است که نهتنها به خنکتر شدن محیط اطراف شما کمک میکند، بلکه میتواند به مبارزه با گرد و خاکها رفته و هوایی تمیزتر و مطلوبتر ایجاد کند. این دستگاهها با کمک پمپ آب یا فشار آب شهر، قطرات آب را به ریزترین حالت ممکن پودر کرده و بدین ترتیب، رطوبت هوا را افزایش خواهند داد. دستگاههای رطوبت ساز در انواع مدلهای صنعتی، مه پاش نیمه صنعتی مثل مه پاش اوربیت و خانگی موجود هستند که میتوانید باتوجهبه نیاز خود، بهترین آنها را از فروشگاهی معتبر و باسابقه خریداری کنید.
نظر شما