به گزارش بازار، گوگل در معرفی تراشه کوانتومی «ویلو» گفته است این تراشه میتواند محاسباتی را که انجام آن با ابرکامپیوترهای متداول ۱۰ سپتیلیون سال طول میکشید، فقط در کمتر از ۵ دقیقه انجام دهد. این تراشه که حدود ۱۰۰ کیوبیت دارد، از روش خاصی برای کاهش خطاها استفاده میکند. این مسئله یکی از مشکلات بزرگ تراشههای کوانتومی بوده است.
اما معرفی این تراشه چه معنایی برای الگوریتمهای رمزنگاری رمزارزها ازجمله بیت کوین خواهد داشت؟ آیا بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال به پایان راه میرسند؟
پایان بیت کوین با تراشه کوانتومی گوگل؟
حالا در واکنش به این خبر برخی کاربران این سؤال را مطرح کردهاند که ظهور این تراشههای کوانتومی به معنای پایان بیت کوین خواهد بود یا خیر؛ چراکه کامپیوترهای کوانتومی نهایتاً میتوانند رمزنگاری این شبکه را بشکنند اما برخی باور دارند چنین کاری حداقل تا یک دهه آینده ممکن نخواهد بود.
«کوین رز»، مدیر محصول سابق گوگل، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس در پاسخ به این سؤال میگوید تخمینها نشان میدهد برای تهدید رمزنگاری بیت کوین به یک کامپیوتر کوانتومی با حدود ۱۳ میلیون کیوبیت نیاز است. درحالیکه تراشه Willow فقط ۱۰۵ کیوبیت دارد.
از سوی دیگر، اگرچه تراشه کوانتومی گوگل قدرت بسیار زیادی دارد، اطلاعاتی که منتشرشده برای بنچمارک «نمونهبرداری مدار تصادفی» (RCS) است که خود این شرکت معرفی کرده اما برای تهدید بیت کوین نیاز به شکستن «الگوریتم امضای دیجیتالی منحنیهای بیضوی» (ECDSA) است که برای رمزنگاری آن استفاده میشود. این کار از طریق اکسپلویت «مسئله لگاریتم گسسته منحنی بیضوی» (ECDLP) انجام میشود که به اجرای الگوریتمهای Shor و تراشهای با میلیونها کیوبیت نیاز دارد. بهعلاوه، بعید به نظر میرسد ویلو برای این محاسبات تخصصی توسعه یافته باشد.
البته کارشناسان میگویند باتوجهبه پیشرفت روزافزون کامپیوترهای کوانتومی، شبکه بیت کوین باید با استفاده از الگوریتمهای مقاوم در برابر رایانش کوانتومی ارتقا پیدا کند تا در سالها و دهههای آینده نیز امنیت خود را حفظ کند.
نظر شما