به گزارش بازار، امروز دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ نشست خبری نمایشگاه دام، طیور و صنایع وابسته برگزار شد.
سیدحسن مهدی، بازرس اتحادیه سراسری مرغداران صنعت طیور گوشتی و دبیر اولین همایش ملی بررسی چالشها و فرصتهای صنعت طیور گوشتی گفت: این همایش ملی در راستای احقاق ۳ هدف محوری برگزار میشود.
وی در توضیح این هدفها افزود: تبادل نظرات در حوزههای مختلف صنعت طیور گوشتی و استفاده از آخرین آرا کارشناسان و متولیان صنعت نخستین محور است. دومین محور، تلاش در جهت شناسایی چالشها و بررسی راهکارهای برونرفت از این چالشها و استفاده از ظرفیتها به منظور ارتقا بهرهوری و سطح کیفی صنعت طیور است. سومین هدف هم انتقال پیام سربازان تأمین امنیت غذایی به مسئولان کشور خواهد بود.
مهدی در ادامه به محورها پرداخت و اظهار کرد: نقش فناوری نوین ساخت خوراک در بهرهوری صنعت طیور، بررسی وضعیت بیماریهای ویروسی طیور، اهمیت صنف و روز کشتار در پرورش جوجههای گوشتی و بررسی روند اقتصادی مرغ گوشتی، بررسی مدیریت پرورش جوجههای گوشتی از جوجه کشی تا مزرعه، تجهیزات کارآمد حلقه گم شده در زنجیره مرغداریهای گوشتی، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر که قطعی برق موجب تلفات بسیاری از جوجهها به ویژه در مناطقی گرمسیر با تراکم بالا بوده است، بررسی نقش تعاونیها و تشکلها در توسعه بخش کشاورزی و صنعت یور گوشتی از محورهای همایش صنعت طیور و صنایع وابسته است.
بازرس اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور به حمل و نقل استاندارد از جمله چالشهای صنعت طیور اشاره کرد و گفت: حمل استاندارد یکی از دغدغههای صنایع طیور در مرکز، جنوب و جنوب شرقی است. امروز جوجه یک روزه تولید و با شرایط نامساعد حمل میشود که منجر به تلفات شده است.
وی در پاسخ به پرسشی که آیا در این حوزه قرار است خودروهایی با کاربری خاص تولید شود، عنوان کرد: در راستای افزایش بهرهوری و استانداردسازی ماشینهای حملل در حال بررسی است. در حوزه استانداردسازی مذاکرات انجام شده و چالش صنعت طیور در حوزه حمل غیر استاندارد اعلام شده است.
این مسئول صنفی اظهار کرد: مطالعات در حوزه استانداردسازی حمل در حال انجام است و نتایج مطالعات به عنوان پایلوت در مرغداریهای استان کرمان اجرایی میشود.
مهدی با بیان این که یکی از مهمترین صنایع در تأمین امنیت غذایی، صنعت طیور است، تصریح کرد: تفاوت حمل استاندارد و غیر استاندارد با اجرای آزمایشی در برخی از واحدهای مرغداری با رقم و عدد اعلام میشود.
وی در حوزه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به جای سوختهای فسیلی هم اظهار کرد: این جایگزینی در راستای ارتقا بهره وری و رفع معضل ناترازی و قطعیهای چند ساعته برق واحدهای صنعتی است.
بازرس اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: کشور دارای ۲۰ هزار واحد مرغداری فعال است و بیشتر سالنها، تراکم بالا داشته و قطعی ۲ تا ۳ ساعته برق و عدم تهویه سبب میشود تا تلفات افزایش یابد.
این مسئول صنفی عنوان کرد: پیشنهاد شده از از انرژی خورشیدی استفاده شود و در این راستا وزارت جهاد کشاورزی در حال پیگیری برای تأمین اعتبار است.
وی با بیان این که ایران در تولید گوشت سفید (مرغ) مقام دهم را در جهان دارد، افزود: با وجود تلفات بالا، بیمه به سختی خسارت میپردازد و اگر این جایگزینی رخ ندهد تا ۴ سال آینده با بحران جدی انرژی رو به رو خواهیم بود.
نظر شما