۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۵
کاهش ۱۲ درجه‌ای دمای هوا در استان سمنان | هشدار سرمازدگی برای کشاورزان صادر شد 
گزارش بازار؛

کاهش ۱۲ درجه‌ای دمای هوا در استان سمنان | هشدار سرمازدگی برای کشاورزان صادر شد 

سمنان- نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهد که از امروز روند کاهشی دمای هوا در اقصی نقاط استان سمنان آغاز خواهد شد و همین موضوع به صدور هشدار هواشناسی منجر شده است.

بازار، گروه استان‌ها: نگاهی به نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهد که از امروز چهارشنبه در اقصی نقاط استان سمنان به خصوص نیمه شمالی و شرقی، افت شدید دمای هوا را شاهد خواهیم بود این افت شدید دما تا آن مقدار است که سازمان هواشناسی هشدار زرد رنگ خود را برای کشاورزان و دامداران صادر کرده است.

از امروز چهارشنبه سامانه کم فشار بارشی در نیمه شمالی و شرقی استان سمنان تاثیرگذار خواهد بود و در برخی مناطق مانند کالپوش آخر هفته ای برفی در انتظار مردم است. طبق اعلام سازمان هواشناسی کاهش دما در استان سمنان تا ۱۲ درجه محتمل خواهد بود.

هشدار افت دما

مدیرکل هواشناسی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار بازار، با اشاره به صدور هشدار زرد در استان به لحاظ هواشناسی بیان کرد: از امروز چهارشنبه تا پایان وقت جمعه شاهد افت شدید دمای هوا در استان سمنان خواهیم بود.

آماده‌سازی سامانه‌ها و روش‌های مقابله با تگرگ در مناطق مستعد و به خصوص ارتفاعات

سید ایرج مصطفوی با بیان اینکه افت دمای هوا در استان بین هشت الی ۱۲ درجه سانتی گراد خواهد بود، ابراز کرد: هشدار ما به خصوص برای کشاورزان و دامداران استان سمنان است که بروز برخی خسارات جلوگیری کنند.

وی با بیان اینکه در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه درغالب نقاط به صورت بارش باران و برف خواهد بود، افزود: وزش باد شدید و تندبادهای لحظه ای از دیگر تاثیرات سامانه کم فشار بارشی و برودتی در استان سمنان خواهد بود.

مدیرکل هواشناسی استان سمنان با بیان اینکه در نواحی سردسیر و کوهستانی و ارتفاعات شمالی از دیگر تاثیرات این سامانه کم فشار بارشی و برودتی است، افزود: هوای سرد تا اواسط هفته آینده در استان سمنان باقی خواهد ماند.

کاهش ۱۲ درجه‌ای دمای هوا در استان سمنان | هشدار سرمازدگی برای کشاورزان صادر شد 

مراقبت از گلخانه‌ها

در هشدار هواشناسی که در ارتفاعات و همچنین بخش کالپوش و شهمیرزاد به صورت نارنجی است، برداشت محصولات زراعی و باغی و انتقال آن‌ها به فضاهای سرپوشیده ذکر شده است. آماده سازی سامانه‌ها و روش‌های مقابله با تگرگ در مناطق مستعد و به خصوص ارتفاعات از دیگر نکاتی است که در هشدار هواشناسی به خصوص برای کشاورزان و دامداران عنوان شده است.

آبیاری نکردن باغ ها و کنترل استحکام سطوح پوششی سازه‌ها نکته دیگری است که سازمان هواشناسی آن را مطرح کرده است همچنین اداره کل هواشناسی استان سمنان از کشاورزان درخواست کرده که خودداری از عملیات محلول پاشی و سمپاشی با توجه به پیش بینی بارندگی و وزش باد شدید را در دستور کار خود قرار دهند.

از فعالیت کشاورزی در عرصه‌های باز به دلیل بارندگی و خطرات رعد و برق خودداری شود

خودداری از چرای دام‌ها در ارتفاعات و مسیر رودخانه‌های فصلی به دلیل خطرات صاعقه و سیلاب به واسطه استقرار سامانه کم فشار بارشی و مسدود کردن دریچه‌های ورودی انتقال آب به استخرهای پرورش ماهی در کنار مراقبت از گلخانه‌ها از دیگر بخش های هشدار صادره توسط اداره کل هواشناسی استان سمنان طی روزهای چهارشنبه تا جمعه است.

خود داری از فعالیت‌های کشاورزی

خودداری از فعالیت کشاورزی در عرصه‌های باز به دلیل بارندگی و خطرات رعد و برق، استفاده از قیم برای نهال‌های جوان و برداشت محصول در ساعات ابتدایی روز از جمله دیگر نکاتی است که در هشدار هواشناسی خطاب به کشاورزان استان سمنان اعلام شده است.

کنترل و لایروبی شبکه‌های آبراه های استان و لایروبی جوی‌ها، عدم صعود به ارتفاعات و نواحی کوهستانی، اجتناب از اسکان چادرهای مسافرتی در بستر و اطراف مسیل‌ها و احتیاط در گذر از حاشیه رودخانه‌ها و عدم چرای دام در نواحی مرتفع از جمله دیگر مواردی است که در هشدار هواشناسی استان سمنان نسبت به آن تاکید شده است.

خودداری از قرار گرفتن و پارک خودرو زیر ساختمان‌های در حال ساخت و سازه‌های نا ایمن به دلیل وزش تندبادهای لحظه ای از دیگر موضوعاتی است که در هشدار هواشناسی درج شده است. خسارت‌های احتمالی فعالیت سامانه بارشی در بخش کشاورزی سبب شده تا سازمان هواشناسی استان سمنان هشدار جدی را نسبت به فعالیت های کشاورزی صادر کند و از کشاورزان خواسته شده که تمهیدات لازم را در این زمینه بیاندیشند.

کاهش ۱۲ درجه‌ای دمای هوا در استان سمنان | هشدار سرمازدگی برای کشاورزان صادر شد 

مقابله با سرمازدگی به روش‌های سنتی

یک کارشناس کشاورزی اما در گفتگو با خبرنگار بازار، ضمن بیان اینکه راهکارهای سنتی برای مقابله با سرما زدگی مانند روشن کردن آتش جوابگو نیست، گفت: نمی توان در تمام فصل زمستان در باغات آتش روشن کرد لذا باید راهکار عملی از سوی دولت و جهاد کشاورزی معرفی و ترویج شود.

محمد تقی رضوانی با بیان اینکه در سال های قبل ستون های دمنده و هیتر هایی که دو هکتار را به راحتی گرم کرده و ارتفاعی ۲۰ متری داشتند معرفی شد اما اقدامی برای ترویج آن صورت نگرفت، ابراز کرد: بسیاری از کشاورزان از وجود فناوری هایی از این دست بی اطلاع هستند.

کارشناس کشاورزی: استفاده از پلاستیک و پوشن به شدت اشتباه است

وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی اقلامی را توصیه می کند که مقاوم به سرمازدگی باشند و از سوی دیگر به اصطلاح دیرگل ده باشند، بیان کرد: در تولید این اقلام اصلاً شرایط کشاورزان و همچنین وضعیت اقتصادی کشاورزی در استان سمنان دیده نشده برای مثال محصول زردآلو زمانی در این اقلام دست می دهد که سرگل بازار تمام شده است.

راهکارهای سنتی

این کارشناس کشاورزی با بیان اینکه درب مرکز تحقیقات کشاورزی به روی کشاورزان بسته است، تاکید کرد: روش های علمی متعددی از استفاده هیترها و ستون های دمنده و تگرگ شکن و ... وجود دارد که در مرکز تحقیقات هم بر روی آن کار شده است اما هیچکس این روش ها را ترویج نمی کند تا کشاورزان با آنها آشنا شوند.

رضوانی با بیان اینکه مشکل ما این است که از مقابله با سرما زدگی فقط آتش روشن کردن آن را می دانیم، افزود: استفاده از پلاستیک و پوشن به شدت اشتباه است و در زمانی نتیجه می دهد که زیر آن هیتر روشن باشد اگر باغی دارای هیتر نیست استفاده از پلاستیک بدتر به یخ زدگی باغ منجر خواهد شد.

وی با بیان اینکه استفاده از بخاری های باغی مشکل دیگری است زیرا سوخت نفت و گازوئیل توسط شرکت نفت داده نمی شود، افزود: برای هر کشاورز با تمام بدبختی هایی که دارد اگر ۲۰۰ لیتر نفت توسط جهاد کشاورزی صادر شود ه کفاف استفاده از هیتر و بخاری را نخواهد داد و لذا دردسرهای مقابله با سرمازدگی در استان سمنان فراوان است پس باید گفت کشاورزان اگر به سراغ آخرین و کم اثرترین راه یعنی آتش زدم لاستیک در باغات می روند، از بابت این است که چاره ای دیگر ندارند.

کد خبر: ۳۱۳٬۷۶۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha