۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۵
بخش تعاونی فعال واقعی اقتصاد است
رئیس کمیسیون بهبود فضای کسب وکار اتاق تعاون:

بخش تعاونی فعال واقعی اقتصاد است

علیخانزاده، رئیس کمیسیون بهبود فضای کسب وکار اتاق تعاون آن بخش از اقتصاد که به شکل تعاونی فعال هستند را بخش خصوصی واقعی عنوان کرد.

به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، رضا علیخانزاده رئیس کمیسیون بهبود فضای کسب و کار اتاق تعاون ایران، با اشاره به اینکه هرسال مقام معظم رهبری نامی برای آن سال انتخاب می کنند و چندسالی است که شعارهای مرتبط با تولید را برگزیده اند، گفت: تصور می کنم این نامگذاری های متوالی از سوی مقام معظم رهبری برای تمام حاکمیت و تمام مردم و دست اندرکاران پیامی دارد، پیام جهش تولید هم توجه مضاعف به تولید است.

تولید مورد توجه قرار نگرفته است
وی ادامه داد: درسال های قبل توجهی به جایگاه تولید نشده است و حاکمیت به این موضوع بی توجه بوده است، چرا که اگر افزایش تولید محقق شده بود امسال به نام جهش تولید نبود.
این صاحبنظر حوزه اقتصادی گفت: برای بخش تولید موانع زیادی داریم.

وی ادامه داد: باور حاکمیت به تولید یک بحث مهم است، یک وقت باور شعارگونه است و زمانی در میدان عمل چنین باوری دیده می شود.

سه راس یک مثلث در اقتصاد
رئیس کمیسیون بهبود فضای کسب و کار اتاق تعاون ایران با بیان اینکه اقتصاد یک مثلث با سه راس است، ادامه داد: حاکمیت، تشکل های اقتصادی و بنگاه های اقتصادی سه راس آن هستند.

وی ادامه داد: نقش تشکل های اقتصادی در حاکمیت به هر میزان بالا برود، موانع در مسیر بسترسازی کمتر می شود. یک بنگاه اقتصادی می تواند با تشکل –مروبط به خودش- ارتباط بگیرد و این تشکل ها هم ارتباط با حاکمیت دارند. ارتباط میان این سه می تواند در جهت شناخت موانع و رفع آن اثرگذار باشد.

چند مانع در بخش تولید
رئیس کمیسیون بهبود فضای کسب و کار اتاق تعاون ایران موضوعات مورد بحث درباره صادرات، مالیات، تامین کالا در بورس و قوانین تامین اجتماعی را به عنوان موانع بخش تولید معرفی کرد که باید شناسایی و رفع شوند.

وی ادامه داد: جهش تولید با صادرات می تواند محقق شود.
علیخانزاده با ابراز گلایه از افزایش نرخ تورم و کاهش ارزش پول ملی به طرح این موضوع پرداخت که دولت برای این موضوع کاری نکرده است.

دولت اوراق قرضه منتشر کند
وی انتشار اوراق قرضه برای جمع آوری نقدینگی را اقدامی موثر و ضروری برای مقطع کنونی عنوان کرد که باعث جمع آوری نقدینگی های سرگردان می شود و همچنین گفت: اگر دولت این اوراق را با نرخ مناسب توزیع کند که مردم نسبت به خرید آن تشویق شوند، باعث جمع کردن نقدینگی در جامعه می شود. این کاهش نقدینگی جلوی کاهش ارزش پول ملی را می گیرد.

رئیس کمیسیون بهبود فضای کسب و کار اتاق تعاون ایران با اشاره به نرخ سود ۱۴-۱۵ درصدی این اوراق قرضه گفت: شاید دو سال قبل ضرورت دیگری در جامعه برای منتشر نشدن اوراق قرضه –با سود بالا- بود اما الان انتشار آن می تواند به مدیریت نقدینگی های سرگردان منجر شود که الان سر از بورس، ارز و بخش مسکن درآورده است.

بخش تعاونی فعال واقعی اقتصاد است
این صاحبنظر حوزه اقتصادی توضیحی راجع به نظام تولیدی داد و آن بخش از اقتصاد که به شکل تعاونی فعال هستند را بخش خصوصی واقعی عنوان کرد و از ضرورت قیمت گذاری کالاهای تولیدی داخلی توسط تشکل های تخصصی همان بخش صحبت کرد.

وی ادامه داد: هنوز مسئولیت اجتماعی تشکل ها را نتوانستیم معرفی کنیم.

در بخش دیگری علیخانزاده گفت: شرایط تورمی کنونی نرمال نیست و در این شرایط مجبور هستیم سیستم را توسط دولت مجاری قانونی کنترل کنیم، اما اینگونه عمل کردن نقش یک قرص مسکن است.

تورم باید کنترل شود
وی ادامه داد: شرایط تورم باید کنترل شود، دولت در یکجا باید براساس شیب ۲۰ تا ۳۰ درصد نرخ تورم آن را مهار کند.

رئیس کمیسیون بهبود فضای کسب و کار اتاق تعاون ایران با بیان اینکه نمی خواهیم بپذیریم تورم وجود دارد و براساس یک تورم مهندسی شده پیش بینی کنیم، با انتقاد گفت: باید دنبال این باشیم که چرا هدفگذاری بانک مرکزی برای رسیدن به نرخ تورمی ۲۲ درصد محقق نشده است.

کاهش هزینه های دولت ضروری است
در بخش دیگری این صاحبنظر حوزه اقتصادی به موضوع ضرورت کاهش هزینه های دولت پرداخت و گفت: کاهش هزینه دولت به این صورت محقق می شود که دولت از نیروهای خود کم کند. برای این منظور دستگاه های دولتی را می توان به بخش خصوصی واقعی واگذار کرد. اما باید دید چقدر این کاهش هزینه در امور جاری کشور محقق شده است و چه میزان از واگذاری ها مربوط به دولت انجام شده است.

وی در ادمه گفت: چسبندگی اقدامات دولت در بوروکراسی زیاد است، و حاکمیت نمی تواند جریان جدایی را دنبال کند و اینها نیاز به تصمیم های جهادی و جسورانه دارد.

دولت و حاکمیت ناتوان از پاسخگویی به نیاز بخش تولید
خانزاده خطاب به یکی از نمایندگان کمیسیون اقتصادی مجلس که مهمان این برنامه بود، درباره مشکلات تولیدکنندگان و ناتوانی دولت و حاکمیت درباره پاسخ دادن به نیازهای آنها هم صحبت کرد.

وی راه حل مشکلات دولت در بخش بوروکراسی ها را در ایجاد دولت الکترونیک عنوان کرد و گفت: دولت باید عزم خود را جزم کند. برنامه اش را برای تولید بگذارد. دولت عنوان می کند که برنامه هایی برای ایجاد دولت الکترونیک مطابق برنامه های چهارم و پنجم توسعه دارد، اما جسورانه و جهادی عمل نمی کند. اگر این بخش راه بیفتد بسیاری از موانع بروکراسی حل می شود. چرا که براساس آن سیستم های هوشمند در همه جا راه می افتد. دولت باید مشخصا فرایند اجرایی کردن دولت الکترونیک را مدنظر قرار دهد.

لزوم توجه به دانش بنیان ها
وی همچنین گفت: توجه دولت به شرکت های دانش بنیان و بخش R&D (تحقیق و توسعه) این شرکت ها می تواند به جهش تولید منجر شود. به خصوص بخش R&D واحدهای تولیدی که در مرحله تجاری هستند و آن واحد تولیدی فعال است.

رئیس کمیسیون بهبود فضای کسب و کار اتاق تعاون ایران توجه به موضوع صادرات و واردات نسبت به کشورهای همسایه و غیر آن هم می تواند جهش تولید را در پی داشته باشد.

کد خبر: ۳۱٬۳۵۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha