به گزارش بازار به نقل از شانا، عراق در تلاش برای دستیابی به هدف کاهش تولید خود مطابق سهمیهاش در توافق کاهش تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش نفت فروش نفت خام به بعضی از پالایشگران آسیایی و اروپایی کاهش میدهد.
به گفته مقامهای شرکت بازاریابی نفت عراق (سومو) که از برنامه خرید نفت خام پالایشگاهها اطلاع دارند، این شرکت حداقل به ۶ مشتری آسیایی خود اطلاع داده است که نمیتواند مطابق درخواستهای ارائه شده به مشتریان نفت عرضه کند.
این مقامها اظهار کردند که به دو خریدار اعلام شده است که ارسال نفت بصره برای آنها امکانپذیر نیست و سازمان دولتی بازاریابی نفت عراق (سومو) سعی خواهد کرد نیازهای آنها را در ماه آینده برآورده کند.
برخی منابع اعلام کردند که عرضه به سه مشتری دیگر آسیایی نیز کمتر شده است و یکی از این مشتریان تنها یکسوم نفت درخواستی خود را دریافت کردهاند، این در حالی است که پنج پالایشگاه، نفت درخواستی خود را بهطور کامل دریافت کردند.
در اروپا، عرضه نفت عراق به سه خریدار کاهش یافته، این در حالی است که بقیه مشتریان حجم کامل نفت درخواستی خود را دریافت کردند.
سومو از اظهارنظر در این باره خودداری کرد.
تولید نفت عراق در ماه ژوئن به کمترین سطح از سال ۲۰۱۵ رسیده است.
کاهش عرضه نفت متوسط و ترش و سنگین بصره در حالی رخ میدهد که هماکنون مشتری بیشتری دارند. این در حالی است که نفتهای سبکتر که بیشتر برای تولید سوخت جت مصرف میشود، تقاضای کمتری دارند.
با این حال در اقدامی که برخی خریداران آن را اقدامی شگفتآور نامیدند، سومو یک میلیون بشکه از نفت خام سبک بصره را برای بارگیری در اواخر اوت، در تاریخ ۱۵ ژوئیه به مناقصه گذاشته است.
به گزارش شانا، دادههای سومو نشان میدهد تولید نفت عراق در ماه ژوئن ۳ میلیون و ۶۹۸ هزار بشکه و در ماه مه ۴ میلیون و ۶۸ هزار بشکه در روز بود. براساس توافق اوپک پلاس سهمیه کاهش تولید دومین تولیدکننده اوپک از ابتدای ماه مه ۳ میلیون و ۵۹۲ هزار بشکه است. بررسیهای اخیر نشان میدهد که تولید نفت عراق در ماه ژوئیه ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه خواهد بود. این کشور متعهد شده است که تخطی از سهمیه کاهش تولید خود در ماه ژوئن را در ماههای ژوئیه، اوت و سپتامبر جبران کند.
براساس دادههای سومو، مجموع صادرات عراق، از جمله صادرات اقلیم کردستان عراق، با ۱۱.۴ درصد کاهش نسبت به ماه مه از ۳ میلیون و ۶۳۳ هزار بشکه در روز به ۳ میلیون و ۲۱۸ هزار بشکه در روز رسیده است.
اوپک، روسیه و متحدانشان ۱۷ خردادماه پس از برگزاری نشستی از طریق ویدئوکنفرانس، به توافق رسیدند کاهش تولید تاریخی نفت را بهمدت یک ماه و تا پایان ماه ژوئیه تمدید کنند و با کاهش تولید ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه، حدود ۱۰ درصد از عرضه جهانی نفت، از مازاد عرضه ناشی از همهگیری ویروس کرونا بکاهند.
ائتلاف اوپک پلاس همچنین از کشورهایی مانند نیجریه و عراق که تولیدشان بیش از سهمیه تولید در ماههای مه و ژوئن بود، خواست پایبند نبودنشان در ماههای مه و ژوئن را جبران و با پایبندی کامل (۱۰۰ درصد) تعهدهای خود را در ماههای ژوئیه، اوت و سپتامبر عملی کنند.
نظر شما