مطالعات امکان سنجی چیست + دانلود نمونه امکان سنجی فنی مالی بازار

مطالعات امکان سنجی چیست + دانلود نمونه امکان سنجی فنی مالی بازار

قبل ازهر چیزبایدبگوییم که مطالعات امکان سنجی همان طرح توجیهی است وهدف آن این است که یک کسب وکارراازنظرابعادفنی ومالی واقتصادی وهمینطوربازارموردبررسی قراردهدوتوجیه یاعدم توجیه درآنها را به اثبات برساند

مطالعات امکان سنجی چیست و چه انواعی دارد ؟

مطالعات امکان سنجی معادل کلمه Feasibility study است اما همانطور که گفتیم در ایران به طرح توجیهی معروف است که برای کسب و کارها و در نخستین گام انجام میشود به همین دلیل به آن فاز صفر کسب و کار هم میگویند.

در صورتی که قصد آشنایی تخصصی با مطالعات امکان سنجی و سرفصل های آن را دارید و میخواهید نمونه های مطالعات امکان سنجی آماده را دانلود کنید میتوانید روی لینک های زیر کلیک کنید.

امکان سنجی چیست + دانلود نمونه مطالعات امکان سنجی آماده !

بیزنس پلن چیست + دانلود نمونه طرح های کسب و کار!

کاربرد مطالعات امکان سنجی برای اخذ زمین و مجوز و وام بانکی !

در صورتی که بخواهید برای کسب و کار خود مطالعات امکان سنجی تدوین کنید «وبسایت گسترش کارآفرینی ایران» با مدیریت ایمان حبیبی بهترین گزینه میباشد که برای مشاوره با کارشناسان این وبسایت میتوانید روی هر کدام از لینک های بالا کلیک نموده و با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

ایمان حبیبی مدیر و موسس وبسایت گسترش کارآفرینی ایران بوده که از سال ۱۳۸۳ تا امروز بیش از ۱۰۰۰ فقره طرح توجیهی را به سفارش کارفرما تدوین کرده و مولف کتاب نیز در زمینه روش نگارش مطالعات امکان سنجی میباشد.

کتاب «خود آموز تخصصی نگارش طرح توجیهی و امکان سنجی» با کد شابک "۴-۰-۹۹۸۴۴-۶۰۰-۹۷۸" از تالیفات ایمان حبیبی و همکاران ایشان میباشد که در سال ۱۳۹۶ توسط انتشارات نوین علامه به چاپ رسید.

البته مطالعات امکان سنجی فقط به امکان سنجی فنی و مالی و بازار محدود نمیشود و یک پروژه را میتوان از ابعاد مختلف مورد امکان سنجی قرار داد. در ادامه به انواع مطالعات امکان سنجی اشاره میکنیم و به توضیح آنها میپردازیم.

مطالعات امکان سنجی چیست + دانلود نمونه امکان سنجی فنی مالی بازار

معرفی انواع مطالعات امکان سنجی :

  • امکان سنجی فنی (Technical Feasibility)
  • امکان سنجی مالی و اقتصادی (Financial Feasibility)
  • امکان سنجی بازار (Market Feasibility)
  • امکان سنجی محیط زیستی (Environmental Feasibility)
  • امکان سنجی فرهنگی (Cultural Feasibility)
  • امکان سنجی سیاسی (Political Feasibility)
  • امکان سنجی ایمنی (Safety Feasibility)
  • و...

در ادامه به تعریف انواع امکان سنجی میپردازیم:

  • امکان سنجی فنی : به بررسی ابعاد فنی و تکنولوژیکی یک پروژه مانند ماشین آلات و تجهیزات بهینه برای آن کسب و کار میپردازد.
  • امکان سنجی مالی : به بررسی هزینه و درآمد و صورت ها و شاخص های مالی یک کسب و کار میپردازد برای اثبات توجیه یا عدم توجیه مالی.
  • امکان سنجی بازار : به بررسی رقبای کسب و کار شما و صادرات و واردات محصولات یا خدمات شما میپردازد تا در نهایت بتواند سهم بازار آینده پروژه شما را برآورد کند.
  • امکان سنجی محیط زیستی : به بررسی تاثیر پروژه بر محیط زیست و ارائه راه کارهای حفاظت از محیط زیستی میپردازد.
  • امکان سنجی فرهنگی : به بررسی انطباق پذیری کسب و کار با فرهنگ منطقه ی قابل اجرای پروژه میپردازد و تاثیرات متقابل پروژه و کسب و کار را روی هم بررسی میکند.
  • امکان سنجی سیاسی : به بررسی تاثیرات سیاسی و ژئوپولیتیکی بر روی کسب و کار میپردازد و تهدیدات و فرصتها را از این منظر بررسی میکند.
  • امکان سنجی ایمنی : به بررسی فاکتورهای لازم برای کسب و کار میپردازد تا بتواند کسب و کار را برای کارمندان و مردم مناطق اطراف محل کسب و کار ایمن سازی کند.

مطالعات امکان سنجی چیست + دانلود نمونه امکان سنجی فنی مالی بازار

مراحل نوشتن امکان سنجی :

  1. تعریف موضوع و محصولات و خدمات پروژه و کاربردهای آن
  2. بررسی رقبای کسب و کار شما
  3. بررسی واردات و صادرات محصولات و خدمات شما
  4. موازنه عرضه و تقاضا
  5. برآورد هزینه های پروژه
  6. برآورد درآمد های پروژه
  7. برآورد نقطه سر به سر
  8. برآورد صورتها و شاخص های مالی
  9. بررسی توجیه فنی و مالی و بازار کسب و کار

آیا نوشتن مطالعات امکان سنجی نیاز به تخصص دارد؟

البته لازم به ذکر است که تدوین مطالعات امکان سنجی صرفا برای متخصصین مجرب امکان پذیر است چرا که برای نوشتن مطالعات امکان سنجی نه تنها باید به دانش مهندسی مالی مسلط باشید بلکه باید چندین سال تجربه تدوین امکان سنجی های فنی و مالی و بازار را داشته باشید.

مثلا در بخش توجیه مالی شما باید انواع هزینه های مانند هزینه های ثابت سرمایه گذاری ، هزینه های جاری و سرمایه در گردش یک کسب و کار را محاسبه کنید و باید بتوانید درآمدهای درآمد های یک کسب و کار را بر اساس ظرفیت تولید یا خذماتش بررسی کنید.

در امکان سنجی مالی باید بتوانید صورتهای مالی را محاسبه کنید مثلا بتوانید ترازنامه بنویسید و یا صورت سود و زیان و صورت جریان وجوه نقد محاسبه کنید.

در امکان سنجی مالی همچنین باید بتوانید فاکتورهای مالی پروژه را هم محاسبه کنید مثلا باید دوره بازگشت سرمایه ، نرخ ارزش فعلی خالص و همینطور نرخ بازده داخلی پروژه را نیز محاسبه کنید و در نهایت با تفسیر این شاخص ها بتوانید توجیه مالی پروژه را بررسی کنید.

برای امکان سنجی بازار نیز شما نیاز به پیش نیاز های دیگری نیز دارید مانند اینکه باید بتوانید به دیتابیس وزارت صنایع و گمرک دسترسی داشته باشید و اصولا باید شرکت فنی مهندسی داشته باشید و یا به صورت دیگری به این اطلاعات دسترسی یابید تا بتوانید استعلامات لازم را برای رقبا و صادرات و واردات محصولات و یا خدمات کسب و کارتان را انجام دهید.

در امکان سنجی بازار همچنین باید بتوانید موازنه عرضه و تقاضا را انجام دهید و فرمول های آن را بدانید و همینطور موضوعات دیگری مانند انجام تحلیل SWOT و همینطور مکان یابی پروژه (LOCATING) را برای پروژه خود انجام دهید.

بنابراین میبینید برای تدوین یک مطالعات امکان سنجی نیاز به داشتن انبوهی از دانش و تجربه خواهید داشت و احتمالا بسیاری از شما مخاطبین گرامی شخصا نمیتوانید این کارها را انجام دهید و این موضوع کاملا طبیعی است.

بنابراین راهکار چیست ؟ در واقع راهکار اصلی تفویض این بخش از پروژه به افراد و شرکت های متخصص نویسنده ی مطالعات امکان سنجی میباشد تا بتوانید با خیال آسوده به انجام امور مهم و اجرایی راه اندازی کسب و کار خود بپردازید.

در صورتی که میخواهید با بهترین شرکت نویسنده طرح توجیهی یا همان مطالعات امکان سنجی آشنا شوید روی اولین لینک در ابتدای همین صفحه کلیک نمایید.

روش سفارش مطالعات امکان سنجی چگونه است ؟

زمانی که قصد سفارش مطالعات امکان سنجی را دارید پس از توافق با شرکتهای و مراکز معتبر تدوین مطالعات امکان سنجی مانند «وبسایت گسترش کارآفرینی ایران» ، ابتدا فرم امکان سنجی پروژه به شما ارائه میشود و سپس شما کانسپت و موضوع پروژه خود را در آن نوشته و اطلاعات مورد نیاز را به کارشناسان شرکت های طرح نویس میدهید.

پس از آن فرآیند تدوین طرح امکانسنجی شما آغار شده و بر اساس اطلاعات شما و مختصات پروژه شما مطالعات امکان سنجی برای شما نوشته میشود و معمولا کارشناسان مرتبط با شما چند روز یکبار مفاد پروژه شما را با شما هماهنگ میکنند و در انتها نیز پروژه امکان سنجی به شما تحویل داده میشود.

لازم به ذکر است تدوین مطالعات امکان سنجی در «وبسایت گسترش کارآفرینی ایران» بستگی به نوع و ابعاد پروژه و همینطور میزان اطلاعات فنی که کارفرما به کارشناسان ارائه میکند بین دو هفته تا حتی ۸ هفته در پروژه های خاص و سنگین زمان خواهد برد و شش ماه نیز پشتیبانی اصلاحات رایگان دارد.

کد خبر: ۳۰۹٬۹۱۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha