احمدرضا رئیس زاده، در گفت و گو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه گیاه زعفران نیاز کمی به آب دارد و نسبت به هزینههایی که برای کاشت و برداشت آن میشود، ارزش اقتصادی زیادی دارد، اظهار کرد: با توجه به خشکسالی اصفهان کشاورزان قادر به تقبل هزینه های کم آبی نیستند و به همین خاطر چون کشت زعفران با شرایط کم آبی سازگار است، کشاورزان اصفهانی هم از آن استقبال کرده اند.
وی افزود: هم اکنون اصفهان رتبه چهارم کشت زعفران را دارد و با توجه به اینکه تغذیه و آبیاری مناسب است و در مناطقی این کشت صورت می گیرد که دارای بارندگی مناسب است و توانسته ایم در این رابطه با آفات مبارزه کنیم و پیازهای سالم را نیز به کشاورزان پیشنهاد دهیم و برای کشت این محصول زمان مناسبی هم انتخاب می شود.
به گفته مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان تاکید کرد: کشت زعفران در اصفهان از بازدهی خوبی برخوردار بوده و اکنون استان اصفهان با سطح هزار و ۸۰۰ هکتار زیرکشت این محصول و تولید بیش از ۱۰ تن اکنون بعد از خراسان رضوی، جنوبی و شمالی در رتبه چهارم قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در سال گذشته سطح زیرکشت این محصول ۲۰۰ هکتار افزایش یافته است و این در حالی است که سطح زیر کشت زعفران در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۲۱۰ هکتار افزایش یافته است و این جای خشنودی دارد.
پیش بینی رشد سالانه ۲۰۰ هکتاری برای کشت زعفران
رئیسزاده با اشاره به اینکه کشت گلخانهای زعفران، دارای معایب فراوانی است و این روش هنوز اجرا نشده است، تاکید کرد: با این حال طبق روال سالهای قبل، کشت زعفران در استان توسعه صعودی دارد و پیشبینی میشود در مدت یک دهه آینده هر سال به طور متوسط سطح زیر کشت ۲۰۰ هکتار توسعه پیدا کند.
نظر شما