به گزارش بازار، جبارعلی ذاکری و مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی در جلسه ابلاغ قطعیت قرارداد و شروع دوره احداث پروژه ریلی کرمان- سیرجان که در ساختمان شهدای راه آهن برگزار شد، اظهار داشت: این پروژه ریلی به عنوان اولین سرمایه گذاری عمده بخش خصوصی در زیرساخت های شبکه ریلی کشور در حال انجام است و میزان سرمایه گذاری این پروژه به ۷.۲ هزار میلیارد تومان (همت) می رسد.
وی افزود: سالانه ۲۰ هزار نفر فوتی در تصادفات جاده ای کشور داریم و افزایش ظرفیت باری برای کاهش این نوع اتفاقات بسیار مفید و در دستور کار قرار خواهد گرفت.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طبق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، صرفه جویی حاصل از مصرف سوخت در حمل ریلی به سرمایه گذاران بر خواهد گشت، تاکید کرد: برای زیر ساخت ریلی در سال جاری قراردادهایی را عملیاتی خواهیم کرد زیرا هرآنچه در برنامه توسعه هفتم باشد آن را انجام داده و استقبال خواهیم کرد و در این خصوص دست همگان خواهیم فشرد.
ذاکری با تشریح پروژه ریلی کرمان – سیرجان گفت : با احداث این مسیر، حمل سالانه ۹.۵ میلیون تن بار در این محور ریلی پیش بینی شده است.
وی تصریح کرد: به طور کلی تنهــا راه برون رفت از وضعیت فعلی و ارائه خدمات مناســب، فعال کردن بخش های ســرمایه گذاری است که باید تعامل مناســب بین تولیدکنندگان ناوگان ریلی با سرمایه گذاران صــورت گرفته تا بتوانیم با اســتفاده بهینه از این ظرفیت، خدمات را با کیفیت بالاتری به مردم ارائه دهیم.
مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی گفت: اتصال خطوط ریلی به معادن و صنایع و تکمیل محورهای ریلی، اثر بخشی ملی داشته و اتصال چشمههای بار از جمله اهداف مهم راهآهن است، به همین دلیل توجه ویژهای به ایجاد خطوط ریلی صنعتی داریم.
وی به اهمیت ملی برخی پروژه های ریلی اشاره و خاطرنشان کرد: تکمیل برخی مسیرهای ریلی میتواند تأثیرات قابلتوجهی بر اقتصاد حمل و نقل و قیمت تمام شده کالاها داشته باشد.
توسعه خطوط صنعتی و کاهش هزینه حمل بار
ذاکری با تاکید بر این که از پروژه کرمان- سیرجان به عنوان الگویی برای سایر پروژه های ریلی و دوخطه کردن سایر مسیرهای ریلی استفاده خواهد شد، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با توسعه خطوط صنعتی و همچنین کاهش هزینه حمل بار، تاثیری بر کاهش قیمت تمام شده کالاهای تولیدی داشته باشیم.
حسن رحیمی مدیرعامل شرکت عمران اطلس گل گهر نیز ضمن اظهار رضایت از کیفیت ریل تولیدی ذوب آهن اصفهان گفت: در سال ۹۸ برای اتصال ۷۴ کیلومتر از خطوط ریلی داخل مجتمع گل گهر حدود ۱۰ هزار تن ریل UIC۶۰ با گرید ۹۰۰ A از ذوب آهن اصفهان تحویل گرفتیم و در خطوط مورد نیاز نصب شد که از آن سال تاکنون این خطوط بدون هیچ گونه مشکلی در حال بهره برداری هستند.
وی افزود: در حال حاضر برای اتصال خطوط ریلی داخل مجتمع گل گهر به خط راه آهن سراسری کرمان- سیرجان، قرارداد تحویل ۲۵ هزار تن ریل ۶۰E۱ را با این مجتمع عظیم صنعتی تنظیم نمودیم و در آستانه انعقاد است.
مدیرعامل شرکت عمران اطلس گل گهر در پاسخ به این سوال که اتصال خطوط داخلی به ریل سراسری (خط سیرجان- کرمان) چه مزایایی در پی دارد چنین گفت: حمل انواع مواد اولیه و در آینده نزدیک انواع محصولات فولادی که هم اکنون از طریق جاده انجام می شود از طریق این خط ریلی صورت می گیرد که در کاهش ترافیک، تسریع در حمل و نقل مواد اولیه، محصول و همچنین کاهش استهلاک خطوط راه آهن کشور نقش بسیار کلیدی خواهد داشت. همچنین از طریق این خط ریلی، مسیر بندرعباس- چابهار حدود ۳۱۶ کیلومتر کوتاهتر می شود.
وی ادامه داد: خط ریلی سیرجان- کرمان، کریدور شرق به غرب و نیز بندر استراتژیک شهید رجایی را به بندر چابهار متصل می کند که این مزیت ملی و بین المللی در انتقال انواع کالا و محصول در سطح کشور بسیار شایان توجه می باشد.
علی نصیری معاون بازرگانی ذوب آهن اصفهان نیز اضافه کرد: این مجتمع عظیم صنعتی در راستای تامین حداکثری نیاز پروژه های در حال احداث توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور و راه آهن جمهوری اسلامی ایران با تولید ریل ملی افتخار دارد کشور را از واردات محصولی ارز بر و استراتژیک بی نیاز نموده و در خدمت رشد و توسعه ناوگان ریلی کشور است.
توسعه خطوط داخلی شرکت صنعتی و معدنی گل گهر
وی افزود: در راستای توسعه خطوط داخلی شرکت صنعتی و معدنی گل گهر، ذوب آهن اصفهان طی سال ۹۸ حدود ۹ هزار تن ریل UIC۶۰ با گرید ۹۰۰ A و مطابق با استاندارد FISH UIC ۸۶۰ به شرکت توسعه، عمران و مدیریت گل گهر تحویل داد تا زیرساخت های داخلی برای اتصال این مجموعه عظیم معدنی و صنعتی به خط راه آهن سراسری فراهم گردد.
معاون بازرگانی ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: هم اکنون با امضا و ابلاغ قرارداد خط ریلی کرمان- سیرجان توسط معاون محترم وزیر و مدیرعامل راه آهن، مذاکراتی بازرگانی که از مدت ها قبل برای فروش ۲۵ هزار تن ریل ۶۰E۱ با گرید R۲۶۰ و مطابق با استاندارد روز اروپا EN-۱۳۶۷۴-۲۰۱۷ با شرکت صنعتی و معدنی گل گهر آغاز گردیده بود وارد فاز اجرایی شده و با شدت بیشتری برای نهایی شدن قرارداد آغاز گردیده است.
نصیری افزود: امضا و ابلاغ قرارداد از سوی مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی پس از اطمینان شرکت صنعتی و معدنی گل گهر از حمایت ذوب آهن اصفهان پیرامون تامین ریل مورد نیاز صورت گرفته و امیدواریم با توجه به حسن تعاملات فی مابین و همت طرفین برای تکمیل این پروژه بزرگ ملی، ظرف هفته های آینده قرارداد آن به امضای مدیران عامل ذوب آهن و گل گهر رسیده و برگ زرینی بر تارک افتخارات هر دو مجموعه عظیم صنعتی باشد.
نظر شما