۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۳
صندوق های بورسی سپرده گذاری کوتاه  مدت در بانک ها را غیر عقلانی کردند|
چرا بانک ها از سکه افتاده اند؟

صندوق های بورسی سپرده گذاری کوتاه مدت در بانک ها را غیر عقلانی کردند|

حاجی اشرفی گفت: صندوق های بورسی جذابیت سپرده گذاری کوتاه و میان مدت در بانک ها و خرید بیمه نامه های اندوخته ساز شرکت های بیمه را از بین برده اند.

بازار؛ گروه بورس: حمید رضا حاجی اشرفی در مقاله ای برای خبرگزاری بازار تغییر در عملکرد بانک و بیمه ها در نتیجه فعال شدن صندوق های بورسی را اینگونه بررسی کرده است؛ طی دو سه سال گذشته ، شاهد خلاقیت و نوآوری ارزشمند در بازار سرمایه هستیم .کارکرد بازار سرمایه بعنوان تامین کننده منابع مالی توسعه بنگاههای اقتصادی و در گردش شرکت های پذیرفته در بورس ،جذب سرمایه های مازاد خرد و بزرگ اشخاص حقیقی و حقوقی تحت عنوان سهامدار است.

شواهد «بازار» نیز موید این موضوع است که عملا دولت با یک تکنیک ساده تامین سرمایه و کسری بودجه خود را که پیشتر از مسیر استقراض بانک ها محقق می شد، به صندوق های بورسی سپرده و لذا صندوق ها بر حسب اساسنامه های خود درصدی از استقراض دولت را با خرید اوراق بدهی تقبل کرده اند. به این ترتیب سپرده گذاری کوتاه مدت و میان مدت عملا دربانک ها از یک تصمیم عقلایی به یک اشتباه بزرگ بدل شده و در این بین برخی بانک ها مانند بانک شهر و یا آینده و در کل بانک های با وضعیت قرمز با ابداعات ساده سعی در دور زدن قوانین بانک مرکزی هستند.

در ادامه متن کامل مقاله آقای اشرفی می خوانید:

بازار سرمایه با ایجاد ارزش افزوده برای سهامداران و شرکت های بورسی موجب افزایش ارزش افزوده کل در اقتصاد ملی می شود. بطور طبیعی در همه بازارهای بورس دنیا ، نوسانات ارزش سهام وجود دارد. برای فعالیت در بازارهای بورسی به دانش و تجربه مکفی نیاز است.

در نوسانات ارزش سهام، سهامداران خرد با کاهش ارزش سهام زیان می بینند و در صورتیکه سرمایه کافی برای اداره زندگی نداشته باشند دچار عسرت و تنگدستی میشوند. در اواخر دوره دولت دوازدهم، بازار سرمایه دچار نوسانات متعددی شد. از همان زمان کارشناسان زبده بازار سرمایه با الگوبرداری از سایر کشورها صندوقهای بورسی در انواع کارکردها و سودآفرینی برای سهامداران را تاسیس کرده اند. بطوریکه ضمن خلق فرصت برای سهامداران با تسلط بر بازار، اصل سرمایه و حداقل سود را برای سهامداران خصوصا ،سهامداران خرد تضمین می‌کنند. این اقدام خردمندانه و هوشمندانه سازمان بورس و اوراق بهادار کشور موثر واقع شده و افق های جدید و روشنی پیش روی بازارهای مالی کشورمان گشوده است.

صندوقهای بورسی الگوهای شاخص برای تاسیس روشهای فین تکی وامهای؛ همتا به همتا و بیمه گری؛ همتا به همتا هستند. این صندوقها شرایط ایجاد همکاریهای تعاون محور و مدل سازی اینشورتکی و تکافلی را فراهم کرده اند

مدل سازمانی و رفتاری طراحی شده در شرکت های بورسی دارنده صندوق های بورسی موجب رخ نمایی به عیان و آشکار ناکارآمدی سیستم های بانکی و بیمه ای سنتی گردیده است. بطوریکه در همین روزهایی که بسرمی‌بریم، توجیه اقتصادی و جذابیت سپرده گذاری کوتاه و میان مدت در بانک ها و خرید بیمه نامه های اندوخته ساز از شرکت های بیمه از بین رفته است. این نوع فرصت های سرمایه گذاری دیگر توجیه اقتصادی ندارند.

صندوقهای بورسی الگوهای شاخص برای تاسیس روشهای فین تکی وامهای؛ همتا به همتا و بیمه گری؛ همتا به همتا هستند. این صندوقها شرایط ایجاد همکاریهای تعاون محور و مدل سازی اینشورتکی و تکافلی را فراهم کرده اند.

فصل جدیدی در انواع صندوق های بورسی در بازارهای کشور شروع شده و کارشناسان مطالعات ریسک، ظهور صندوقهای سرمایه گذاری دانش بنیان را به فال نیک می‌گیرند. آینده درخشان بازار های بیمه و پول نیز در اختیار خلاقان آنهاست. اگر بایستند، بورسی ها، مدل کار آنان را نیز در قالب صندوقهای سرمایه گذاری از صفر تا صد پیاده خواهند کرد و فلسفه وجودی سایر بازارهای مالی حداقل در ریسک های نامشهود از بین خواهند برد.

آنچنان که در بازار بورس های کشورهای صنعتی، فلسفه وجودی شرکت های بیمه اتکایی از بین رفته و کم کم شرکت های بیمه اتکایی منحل خواهند شد. مدلی شبیه باشگاه های P&I را طراحی کرده اند و فعال سازی می‌کنند.

کد خبر: ۳۰۷٬۵۹۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha