به گزارش بازار، شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی جمعه گفت که این رژیم تاکنون مبلغ ۱۰۰ میلیارد دلار خرج جنگ علیه نوار غزه و لبنان و پیامدهای ناشی از آن کرده است.
این شبکه به سران تل آویو هشدار داد: اسرائیل در آستانه یک بحران عمیق اقتصادی به علت هزینه های جنگ است.
پیش از این، روزنامه صهیونیستی «دمارکر» با اشاره به هراس صهیونیست ها از حملات محور مقاومت در جبهه های مختلف و ناامنی این روزهای سرزمین های اشغالی، افزود: شاهد ترکیبی کشنده از بحران امنیتی و بحران مالی در اسرائیل هستیم.
دمارکر، بحران مالی رژیم صهیونیستی را تنها ناشی از جنگ علیه غزه ندانست و نوشت: سیاست های شکست خورده کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر در حوزه بودجه نیز در ایجاد بحران مالی موثر هستند.
رشد تولید ناخالص داخلی در سرزمین های اشغالی فلسطین نیز به دلیل کوچک شدن اقتصاد و کاهش سرمایه گذاری به مرحله ناامید کننده ای رسیده است.
رسانه های صهیونیستی اخیرا اعلام کردند که براساس داده های منتشر شده از مرکز آمار رژیم اسرائیل، اقتصاد این رژیم در مقایسه با دوره آوریل تا ژوئن (فروردین تا خرداد) کوچکتر شده و صادرات نیز به شدت کاهش یافته است.
براساس اطلاعات اولیه منتشر شده از مرکز آمار، اقتصاد رژیم صهیونیستی در سه ماهه دوم سال با شیب صعودی بسیار کندی روبرو بود، زیرا جنگ حدود ۱۱ ماهه با مقاومت فلسطین، خسارت های سنگینی را به بخش صادرات و سرمایه گذاری وارد کرده است.
تولید ناخالص داخلی سالانه در دوره زمانی آوریل تا ژوئن در مقایسه با سه ماه پیش از آن، ۱.۲ درصد و نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱.۴ درصد کاهش داشته است.
این عدد بسیار کمتر از پیشبینیهایی است که رشد تولید ناخالص داخلی را ۲.۳ تا ۵ درصد برآورد کرده بودند.
براین اساس، تولید ناخالص داخلی در سه ماهه دوم سال ۰.۴ درصد کاهش داشت.
«رونین مناخیم» کارشناس ارشد بانک «مزراحی» رژیم صهیونیستی پیشتر گفته بود: کاهش تولید ناخالص داخلی به صورت واضح، خسارت های سنگین جنگ به اقتصاد اسرائیل را نشان می دهد.
«یوناتان کاتس» متخصص مشاوره های مالی رژیم صهیونیستی هم گفت: رشد تولید ناخالص داخلی در سه ماه دوم سال، به دلیل کاهش صادرات کالا و کاهش سرمایه گذاری، بسیار نا امیدکننده بود.
کاتس با پیش بینی رشد اقتصادی ۲.۳ درصدی برای رژیم اشغالگر، افزود: این عدد بسیار کم تر از پیش بینی هاست و دو عامل اصلی آن، کاهش سرمایه گذاری ۲۶ درصدی در بخش ساختمان به علت کاهش نیروی کار است.
وی اضافه کرد: تعطیل شدن کسب و کارها در بخش تجاری و کشاورزی در شمال و جنوب نیز بر نرخ رشد تاثیر گذاشته است.
رسانه های رژیم صهیونیستی، علاوه بر جنگ علیه نوار غزه، درگیری با حزب الله لبنان در شمال فلسطین طی بیش از ۱۱ ماه گذشته را از دیگر عوامل کاهش رشد اقتصادی این رژیم می دانند.
درگیری ها در این منطقه، نگرانی ها را در سرزمین های اشغالی از بالاگرفتن حملات و تبدیل آن به یک جنگ تمام عیار افزایش داده، بویژه اینکه آوارگی ده ها هزار شهرک نشین صهیونیست از این مناطق، فعالیت های اقتصادی را به طور کامل به تعطیلی کشانده است.
نظر شما