۸ مهر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
دپوی مرغ در سردخانه ها؛ عاقبت سیاست «شل و سفت کن» صادرات
بازار گزارش می دهد؛

دپوی مرغ در سردخانه ها؛ عاقبت سیاست «شل و سفت کن» صادرات

ساری - ممنوعیت صادرات مرغ و سیاست های شل و سفت کن، فعالان صنعت طیور را با چالش های زیادی روبرو کرده است.

بازار؛ گروه استان ها: سیاست های « شل وسفت کن» منجر به سرگردانی تولیدکنندگان و صادرکنندگان شده است و برنامه ریزی های این قشر را با مشکلاتی روبرو کرده است.

افزایش تعرفه های برق و انرژی، قوانین دست وپاگیر در بخش صادرات مرغ و مواد غذایی،بالابودن هزینه های تولید و سیاست های انقباظی بانک ها از جمله مشکلاتی است که تولیدکنندگان مازندران با آن روبرو هستند.

یکی از سرمایه‌گذاران بخش طیور و فعال صنعتی در مازندران با اظهار این که شرکت‌های زنجیره‌ای در سال ۹۳ برای حمایت از مرغداران خرد و منفعل تشکیل شد، افزود: تأمین اجتماعی به بهانه‌های واهی این مشارکت‌نامه‌ها را که با یک درصد مشخص، سود طرف مقابل را تأمین می‌کند با پیمان یکسو می‌بیند و تولیدکنندگان را بدهکار و موانع زیاد و هزینه‌زا را در این مسیر ایجاد می‌کند.

عبدالعلی طهماسبی در گفت وگو با خبرنگار بازار با اظهار این که مرغ در تامین امنیت غذایی نقش موثری دارد، گفت: پیمان‌نامه و مشارکت‌نامه دو مقوله متفاوت بوده و تعاریف متفاوتی دارند لذا باید مشکلات فعالان صنعت طیور در این زمینه حل شود.

وی بااشاره به مشکلات فراروی نظیر افزایش تعرفه برق و گاز گفت: شرکت‌های زنجیره‌ای، مرغ مادر، مرغ گوشتی، کشتارگاه دام، و کارخانه‌های دام حلقه‌های زنجیره مرغ هستند که زیرمجموعه بخش کشاورزی هستند اما شرکت‌های توزیع برق این ها را از بخش کشاورزی خارج کردند و چندین برابر قیمت برق را افزایش دادند.

یک تولیدکننده: اگر می‌خواهیم رشد و جهش تولید با مشارکت مردم داشته باشیم، با تحمیل هزینه‌های گزاف و با قطع چندین ساعته برق هیچ جهشی نخواهیم داشت

این تولیدکننده عنوان کرد: در حالی که گفتند وصول برق ۱۲ ماهه باشد اما از فروردین‌ماه وصول می‌کنند و گاز هم به همین شکل است و اگر می‌خواهیم رشد و جهش تولید با مشارکت مردم داشته باشیم، با تحمیل هزینه‌های گزاف و با قطع چندین ساعته برق هیچ جهشی نخواهیم داشت.

دپوی مرغ در سردخانه ها؛ عاقبت سیاست «شل و سفت کن» صادرات

صادرات مرغ نیز از دیگر مشکلات و چالش هایی است که صنعت طیور با آنن دست و پنجه نرم می کند و به اعتقاد تولیدکنندگان در این زمینه مشکلات زیادی وجود دارد.

یوسف رمضانی دیگر صادرکننده و تولیدکننده مرغ با اشاره به قوانین دست و پا گیر در بخش صادرات، اظهار کرد: جهاد کشاورزی نباید برای صادرات تصمیم بگیرد و این «شل کن و سفت کن» برای تولیدکننده هزینه دارد.

وی ادامه داد: ما در کشور افغانستان، عراق، عمان، قطر، و بحرین برای صادرات سرمایه‌گذاری کردیم و آیا صادرات باید یک ماهه و دو ماهه باشد.

یک صادرکننده: مرغ را با مارک‌های مختلف تولید و در سردخانه نگهداری کردیم و تمام مجوزات را از وزارتخانه گرفتم اما اجازه صادرات ندارم.

این تولیدکننده با اظهار این که صادرات یک فلسفه سه ساله و پنج ساله یا ۱۰ ساله دارد، گفت: هرگاه کشور به تولید مرغ نیاز داشت تامین کردیم ولی برای صادرات مشکل داریم و مرغ را با مارک‌های مختلف تولید و در سردخانه نگهداری کردیم و تمام مجوزات را از وزارتخانه گرفتم اما اجازه صادرات ندارم.

رمضانی با تأکید بر نقش اتاق ایران در صادرات، خواستار رفع مشکلات صادراتی شد.

مشکلات فعالان صنعت طیور مازندران در شورای گفت وگوی بخش خصوصی دولتی و خصوصی مازندران بررسی شد و استاندار مازندران حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان را اصل و ضرورت مهم بیان کرد.

یوسف نوری استاندار مازندران در گفت وگو با خبرنگار بازار با اظهار این که مازندران جایی است که سرمایه‌گذاری کلان می‌خواهد، افزود: برنامه توسعه دریامحور را شروع و بسته اجرایی آن را مشخص کردیم و دوم نیز برنامه جامع گردشگری است که بسته اجرایی آن استخراج شده و یکی از بحث‌های آن گردشگری بین‌المللی است.

دپوی مرغ در سردخانه ها؛ عاقبت سیاست «شل و سفت کن» صادرات

استاندار مازندران گفت: انتظار داریم در برنج و مرکبات که تاکنون کمک شد، این روند بیشتر شود تا از این دو محصول داخلی حمایت شود، اکنون با برخی شرکت‌های بزرگ رایزنی‌هایی برای خرید این محصولات انجام شده است.

وی با بیان اینکه زنجیره ارزش نیز دارای اهمیت است، تصریح کرد: ما کارها را نقطه‌ای انجام می‌دهیم، به هم وصل نیستند، ادغام افقی، عمودی و خوشه‌ها را نداریم. از نظر مدیریتی اینها ارزش‌آفرین نیستد لذا باید این کارها انجام بگیرد.

سالانه ۶۰۰ کسب وکار جدید ایجاد می شود

نوری با اشاره به اتاق نسل چهارم و نقش آن در اقتصاد، گفت: ماموریت‌های اتاق حمایت از تولیدکنندگان، دسترسی به منابع مالی، ایجاد شبکه‌های تجاری و همچنین دبیری شورای گفتگوست و از این بخش انتظار داریم که کسب و کار منسوخ کنار گذاشته شود چون سالانه ۶۰۰ کسب و کار جدید ایجاد می‌شود، توسعه همکاری‌های بین‌المللی حداقل با کشورهای حوزه خزر و اوراسیا، مدیریت بحران ‌در برنج و مرکبات، و فراهم کردن زنجیره ارزش اتفاق بیفتد.

قوانین دست و پا گیر، مشکلات اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، تنقیح قوانین از عواملی است که سبب فرار سرمایه گذاری می شود و میدانی نبودن برخی مدیران و تعاملات بین سازمانی ضعیف، تورم‌های کمرشکن و نبود فهم مشترک برای حل نظام مسائل از دیگر مشکلات فراروی است.

کد خبر: ۳۰۴٬۶۰۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha