سنگ قیمت‌گذاری دستوری علیه صنعت شیشه| ۵۰ درصد بیش‌ از نیاز داخلی تولید می‌کنیم
دبیر انجمن صنفی شیشه عنوان کرد؛

سنگ قیمت‌گذاری دستوری علیه صنعت شیشه| ۵۰ درصد بیش‌ از نیاز داخلی تولید می‌کنیم

حسین زجاجی، دبیر انجمن صنفی شیشه گفت: با وجود آن‌که میزان تولید شیشه در ایران ۵۰ درصد بالاتر از نیاز داخلی است، بر تمام شیشه‌های تخت و ساختمانی قیمت‌گذاری دستوری اعمال می‌شود.

به گزارش بازار، حسین زجاجی دبیر انجمن صنفی شیشه گفت: قیمت‌گذاری دستوری صنعت شیشه را در بازار داخلی دچار مشکل کرده و توسعه بازارهای صادراتی را هم با مانع مواجه ساخته است.

دبیر انجمن صنفی شیشه با اشاره به عرضه این محصول در بورس کالا تاکید کرد: طبق قانون، محصولی که هم در بورس عرضه می‌شود و هم مازاد تولید آن بالاست، نباید مشمول قیمت‌گذاری دستوری شود، اما با وجود این بر تمام شیشه‌های تخت و ساختمانی قیمت‌گذاری دستوری اعمال می‌شود، هرچند بطری‌ها و بلور از این قاعده مستثنی هستند.

او گفت: انتظار می‌رود در دولت چهاردهم، با اجرای ماده ۴۸ قانون برنامه هفتم و با توجه به مقرراتی که پیش از این موجود بوده، قیمت‌گذاری دستوری در صنعت شیشه لغو شود.

او افزود:حذف نشدن قیمت‌گذاری دستوری، مانعی برای توسعه بیشتر صادرات در حوزه صنعت شیشه است و بازار داخلی را هم با مشکلات زیادی مواجه می‌کند.

آمار صادرات صنعت شیشه

دبیر انجمن صنفی شیشه تاکید کرد: میزان صادرات شیشه سالانه حدود یک میلیون تن و ارزش این میزان صادرات بیش از ۳۰۰ میلیون دلار است. البته امکان افزایش این رقم تا مرز ۵۰۰ میلیون دلار هم وجود دارد اما برای دستیابی به این هدف لازم است در برخی مسائل مثل گشایش اعتبار، رایزنی‌های اقتصادی و روابط بین المللی اقداماتی صورت پذیرد.

تولید شیشه بالاتر از نیاز داخلی

به گفته حسین زجاجی، میزان تولید شیشه در ایران ۴۰ تا ۵۰ درصد بالاتر از نیاز داخلی است. او توضیح داد: مازاد تولید در صنعت شیشه به دلیل اقتصادی بودن، وجود نیروی انسانی کارآمد، نرخ گاز و در دسترس بودن مواد اولیه است. او افزود: صنعت شیشه به عنوان یکی از صنایع مهم در حوزه تبدیل کانی به محصولات با ارزش افزوده بالا، با تقاضای بسیار مناسبی در داخل و بازارهای جهانی روبه‌رو است.

او گفت: مجموع شیشه تولیدشده در سال جاری به مرز ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن می‌رسد. که از این میان، یک میلیون و ۹۵۰ هزار تن آن مربوط به شیشه تخت و حدود ۸۰۰ هزار تن آن مربوط به بطری‌های دارویی و نوشابه است، ۳۵۰ هزار تن دیگر هم به تولید بلور و ... اختصاص دارد.

زجاجی با تاکید به اینکه پیشرفت‌های بسیار چشمگیری در صنعت شیشه اتفاق افتاده است، اعلام کرد: با توجه به میزان بالای تولید شیشه در کشور، پیش بینی می‌شود تولید شیشه در سال آینده به حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد.

کد خبر: ۲۹۷٬۹۰۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha