به گزارش بازار، علیرضا حیدری، ضمن گریزی به وضعیت موجود حوزه رفاهی و اقتصادی کشور، اظهار کرد: در حوزه اشتغال و سرمایهگذاری باید به این نکته توجه کرد که اگر تعداد بازنشستگان رو به افزایش است، باید به همان میزان نیز تعداد بیمهپردازان افزایش یابد، اما این تناسب میان جامعه بازنشستگان و صندوقهای بازنشستگی وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه برخی متغیرهای مستقل بر روی متغیرهای وابسته تاثیرگذارند و اگر نتوان مشکلی را در جای دیگری برطرف کرد، مشکلات زیرمجموعه آن که جزیی از یک مشکل است را نیز نمیتوان حل کرد، ادامه داد: اگرچه سازمان تامین اجتماعی در زمان بازنشستگی افراد برای آنها احکام بازنشستگی صادر میکند و تعهد بر ضمه تامین اجتماعی قرار میگیرد، اما از آنجایی که در حوزه اشتغال و سرمایهگذاری، توسعه و پروژههای عمرانی سازمان تامین اجتماعی رکود وجود دارد، طبیعتا سازمان تامین اجتماعی با کمبود منابع روبرو خواهد شد و همین امر موجب بروز چالشهایی برای بازنشستگان در محاسبات مستمری و بیمهای آنها خواهد شد.
حیدری با اشاره به اینکه بخش سرمایهگذاری صندوقها باید در شرایطی کنونی به صندوقها کمک کنند تا از عایدی خود بتوانند به تعهدات خود عمل کنند، تصریح کرد: به طور کلی از سود شرکتها ناشی از تولید، افزایش فروش و صادرات اتفاق میافتد و این درحالیست که در بخش صادرات، افراد با برخی محدودیتهای انتقال منابع ناشی از صادرات و یا محدودیت در واردات برخی اقلام مواجه هستند. از همین رو باید گفت که اگرچه صندوقهای بازنشستگی به دلیل سوء مدیریت و ناسالم بودن فرایندها در فعالیتهای مختلف و نقص ساختاری که ممکن است در برخی قوانین ناظر بر این صندوقها وجود داشته باشد، دچار ورشکستگی شدهاند، اما به طور کلی مشکلات ناشی از ناترازی و ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی تنها ناشی از این مشکلات نیست، بلکه مجموعهای مشکلات کلان باعث آسیب به صندوقها شده است.
عضو کانون بازنشستگان استان تهران با اشاره به اینکه با لفظ و شعار، مشکلات جامعه بازنشستگان برطرف نمیشود، یادآور شد: باید دید کاندیداهای ریاست جمهوری برای این مسائل چه نسخهای مینویسند و چه برنامههایی دارند؟ تقریبا تمامی کاندیداهای ریاست جمهوری در دورههایی مسئولیتهایی بر عهده داشتهاند و باید دید این ۶ کاندیدا در زمانی که تصدیدار شدند چقدر در حل مشکلات موفق هستند؟.
حیدری معتقد است اگر بخواهیم مشکلات اقتصادی و مسائل مربوط به صندوقهای بازنشستگی، بازنشستگان، بیمهشدگان و کارگران، رشد اقتصادی، بهبود معیشت و کنترل شاخصهای کلان اقتصاد از جمله نرخ ارز، تورم، نقدینگی و کسری بودجه را برطرف کنیم و به فکر حل آنها باشیم، باید نگرش و دیدگاههای خود را نسبت به تمام آنچه که تاکنون اتفاق افتاده، تغییر دهیم.
وی در ادامه به اجرای همسانسازی و متناسب سازی حقوق بازنشستگان در دولت چهاردهم تاکید کرد و گفت: دولت چهاردهم باید از ابتدای فعالیت خود نسبت به اجرای همسانسازی و متناسبسازی برای رفع مشکلات بازنشستگان اقدام کند.
نظر شما