۲۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۴
۱۶ شرکت خارجی در استان یزد سرمایه‌گذاری کردند
استاندار یزد:

۱۶ شرکت خارجی در استان یزد سرمایه‌گذاری کردند

یزد- فاطمی،استاندار یزد گفت: ۱۶ شرکت خارجی از کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، ترکیه، اتریش، هند،عمان، امارات، چین و انگلستان در استان در حوزه‌های صنعت، گردشگری و انرژی خورشیدی سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی استانداری یزد، مهران فاطمی، مجموع جلب سرمایه‌گذاری خارجی در استان طی سه سال اخیر را ۲۰۰ میلیون دلار دانست و افزود: اخذ مجوز ۲۳ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در قالب ۹ طرح، شناسایی بیش از ۲۰۰ عنوان فرصت سرمایه‌گذاری و ترجمه و بارگذاری ۵۰ عنوان فرصت سرمایه‌گذاری در سایت خدمات سرمایه‌گذاری از دیگر اقدامات این حوزه بوده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳۵ طرح در قالب کیف سرمایه‌گذاری استان یزد آماده شده است، عنوان کرد: خوشبختانه تمامی مجوزهای زیرساخت‌ها اخذ شده که بلافاصله پس از اعلام آمادگی سرمایه‌گذاران به آن ها واگذار خواهد شد.

استاندار یزد از پرداخت هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی در حوزه سرمایه‌گذاری داخلی طی سال ۱۴۰۰ و هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: در راستای افزایش تولید و سرمایه‌گذاری در استان طی سال ۱۴۰۱ بالغ بر هزار میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۶ پرداخت شد.

وی خاطرنشان کرد: حفظ رشد اقتصادی بالای ۶ درصد در استان در دولت سیزدهم و حتی تجربه رکورد رشد اقتصادی ۷.۵۵ در نوع خود بی‌نظیر بوده است.

استاندار یزد با بیان اینکه متوسط رشد شرکت‌های دانش بنیان استان اکنون به ۲۸ درصد رسیده است، گفت: به هدف گذاری سند یزد نوین مبنی بر رشد ۳۰ درصدی شرکت‌های دانش بنیان استان نزدیک شده‌ایم.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه علم و فناوری در دولت سیزدهم اظهار کرد: در حال حاضر ۱۷۲ شرکت دانش بنیان در استان فعالیت می‌کنند که نسبت به ابتدای سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۳.۵ درصد رشد داشته است.

استاندار یزد متوسط رشد شرکت‌های دانش بنیان در کشور را ۲۴ درصد و در استان یزد ۲۸ درصد دانست و گفت: هدف گذاری سند یزد نوین رشد ۳۰ درصدی شرکت‌های دانش بنیان است که این آمار نشان می‌دهد به هدف برنامه نزدیک شده‌ایم.

وی با اشاره به درآمد ۹ هزار و ۳۹۷ میلیارد تومانی شرکت‌های دانش بنیان استان تصریح کرد: اختصاص ۴۵ هکتار زمین برای توسعه زیرساخت‌های فیزیکی پارک علم و فناوری در مجموعه کاریزبوم تحت عنوان «پردیس فناوری کوثر» و یک زمین ۱۰۰ هکتاری جهت استقرار شرکت‌های دانش بنیان در نوع خود بی‌نظیر است.

استاندار یزد در ادامه به تشریح اقدامات انجام شده در حوزه تسهیلات و برقراری ارتباطات پرداخت و گفت: در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیش از ۱۹۰ دیدار با شرکت های دانش بنیان، فناور و خلاق برگزار و حدود ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات تبصره‌ای و حمایتی پرداخت شد.

وی با اشاره به اختصاص ۲۵۰ میلیارد تومان به حوزه فاوا و ۵۲ میلیارد تومان از اعتبارات استان برای توسعه زیرساخت‌ها و پروژه‌های پیشران حوزه علم و فناوری، افزود: طی این مدت سرمایه صندوق پژوهش و فناوری یزد با دو برابر افزایش از ۵۵ میلیارد تومان به ۱۱۰ میلیارد تومان رسیده است.

دستاوردهای حوزه علم و فناوری

فاطمی به موفقیت‌های استان در حوزه علم و فناوری اشاره و عنوان کرد: یزد به عنوان استان هدف اجرای برش استانی قانون جهش تولید دانش بنیان کشور، استان برتر و دارای بهترین عملکرد در حوزه شورای فن بازار منطقه و برترین استان کشور در حوزه تحقق شعار سال ۱۴۰۱ انتخاب شد.

وی ادامه داد: رئیس دانشگاه یزد به عنوان یکی از ۱۰ رئیس برتر دانشگاه های کشور در حوزه علم و فناوری، یزد به عنوان استان برتر در حمایت از زیست بوم دانش بنیان، پارک علم و فناوری یزد به عنوان پارک برتر در هفته پژوهش و فناوری و بنیاد نخبگان استان به عنوان بنیاد برتر در سال ۱۴۰۱ انتخاب شدند.

استاندار یزد با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه فناوری ارتباطات گفت: کسب رتبه دوم در شاخص توسعه یافتگی ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت پهنای باند ورودی و شروع طرح ملی و راهبردی دسترسی منازل و کسب و کارها به شبکه پرسرعت از جمله این اقدامات بوده است.

وی افزود: راه اندازی سرویس FTTX برای ۴۰۸۰ خانوار و کسب و کار، دسترسی ۸۳ روستا به اینترنت پرسرعت ۳G و ۴G, راه اندازی ۲۰ سایت تلفن همراه برای پوشش دسترسی به اینترنت ۴G و ارتقاء فناوری ۳۴ سایت به نسل ۳ و ۴ موبایل برای دسترسی ۴۷ روستا از جمله اقدامات دولت در این حوزه بوده است.

فاطمی خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات مهم انجام شده در حوزه علم و فناوری ر استان یزد می‌توان به راه اندازی ۳ سایت ۵G در شهر یزد، دسترسی به ضریب نفوذ ۱۷۶ درصدی تلفن همراه و ۱۲۷ درصدی اینترنت همراه و پوشش ۹۸ درصدی تلفن همراه در جاده‌ها مواصلاتی اشاره کرد.

عالی‌ترین مقام اجرایی استان یزد با اشاره به فعالیت ۴۶ درصد از شرکت‌های دانش بنیان استان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تصریح کرد: تعداد ۷۸ شرکت در این حوزه فعالیت می‌کنند و رتبه دوم کشور بعد از استان تهران به یزد تعلق دارد.

وی با اشاره به توسعه بازار شرکت‌های دانش بنیان استان در حوزه فاوا گفت: بخش عمده‌ای از نیاز بازار کشور در حوزه تجهیزات نظیر فیبر نوری و تجهیزات شبکه، تجهیزات نسل چهارم موبایل، امنیت شبکه هوشمندسازی، مودم‌های فیبر نوری و سایر محصولات نرم‌افزاری از استان یزد تامین می‌شود.

فاطمی با بیان اینکه تاکنون چندین محصول شرکت‌های دانش بنیان استان در حوزه فناوری اطلاعات تجاری سازی شده است، یادآور شد: برای نخستین بار در کشور بیش از ۴۵۰ هزار شهروند یزدی از خدمات ارائه شده در پنجره خدمات دولت هوشمند استفاده کردند.

وی از پرداخت ۲۵۰ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی و اشتغال ۱۰۰۰ نفر در این حوزه خبر داد و گفت: بیش از ۶۶ درصد این افراد با تحصیلات عالی و ۳۶ درصد آنها از بانوان هستند و همچنین طرح آموزش برنامه‌ریزی و مهارت دیجیتال برای ۱۵ هزار دانش آموز در ۷۲ مدرسه استان آغاز شده است.

استاندار یزد در پاسخ به سوالی در خصوص دلایل عدم تحقق کامل دولت الکترونیک و شهر هوشمند در استان توضیح داد: مجموع اقدامات استان در این حوزه در مقایسه با سایر استان‌ها قابل قبول بوده اما جلب سرمایه‌گذاری و تامین زیرساخت‌ها برای رسیدن به سطح مطلوب در دستور کار قرار دارد.

کد خبر: ۲۹۱٬۴۳۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha