به گزارش بازار، مهدی موحدی با اشاره به ضعف تاریخی در حوزه نظام مالیاتی اظهار کرد: این ضعف به ساحت قجری-پهلوی باز میگردد. از حدود ۱۰۰ سال پیش تا امروز کشور را با نفت اداره میکنیم و این ضعف ساختاری و نهادی در تامین مالی دولت، نیازمند اصلاح است. چراکه تورمهای دو رقمی به وابستگی به درآمدهای نفتی باز میگردد.
وی با بیان این که سالهاست در جهت ترمیم این ضعف اقدام نکردهایم، گفت: دولت نیازمند درآمد است و وقتی نفت به فروش رفت، درآمدها زیاد شد و در زمان تحریم با کسری بودجه رو به رو شدیم. همچنین فروش ارزی نفت، در ساختار تولید نمایان شده و دولتها تولید را به اعطای یارانهها معتاد کرده و عملا اشکالاتی را دامن زدهاند.
موحدی با بیان این که تحریم بسیار برای کشور مضر بوده، در عین حال گفت: در برخی سالها به سمت نظام مالیاتی حرکت کردیم چون فاقد درآمد نفتی بودهایم.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: اگر بخواهیم به سان ۱۰۰ سال گذشته به نفت وابسته باشیم، مضرات و صدمات و لطمات بیشتری به اقتصاد کشور خواهد زد.
وی تصریح کرد: قرار نیست امروز هم به سان مالیات ستانی ضعیف ۱۰۰ سال گذشته اقدام کنیم که در این صورت موضوع بسیار خطرناک میشود. در این بین مشکل مردم با میزان وصول مالیات و نیز ترکیبات وصول آن است چون عادلانه، شفاف و درست و بایسته نیست.
به گفته موحدی برای افزایش درآمدهای مالیاتی نباید به شکل گذشته به صورت سنتی عمل کنیم بلکه مالیات ستانی باید با تحول مواجه شود؛ از این رو در دو سه سال اخیر ضمن افزایش مالیات، با تغییر در فرایندهای مالیات ستانی مواجه شدیم و در این صورت کاهش چانه زنی میان مودی و مالیات ستان شکل گرفته که باید به حداقل برسد.
نظر شما