با مطالعه طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی فتوولتائیک سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به صورتpdf و word میتوانید از براورد درآمد و هزینه و سود کسب و کار خود مطلع شوید و جهت دریافت وام بانکی و مجوز استفاده نمایید.
در صورتی که تمایل به دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی فتوولتائیک ۵ کیلوواتی و ۱ و ۱۰ و ۲۰ مگاواتی دارید میتوانید از طریق لینکهای زیر این طرح ها را دانلود نمایید و یا به صورت سفارشی درخواست دهید.
دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی (وبسایت گسترش کارآفرینی)
طرح توجیهی نیروگاه گازی کوچک CHP (وبسایت گسترش کارآفرینی)
طرح توجیهی نیروگاه بادی سال ۱۴۰۳ (مشاوره مجوز و وام)
در صورت تمایل به مشاوره رایگان با کارشناسان وبسایت گسترش کارآفرینی از طریق لینک های بالا اقدام نمایید.
در ادامه نیز اطلاعات ارزشمندی درباره احداث نیروگاه خورشیدی فتوولتائیک و تجهیزات و انواع پنلهای خورشیدی در اختیار شما قرار میدهیم . این اطلاعات به همت وبسایت گسترش کارآفرینی با مدیریت مهندس ایمان حبیبی تدوین شده و در اختیار خبرآنلاین قرار گرفته.
مهندس ایمان حبیبی یکی از متخصصین طرح نویسی و انتقال تکنولوژی در کشور بوده که از سال ۸۳ تا امروز بیش از ۱۰۰۰ پروژه طرح توجیهی و نصب تکنولوژی در ایران انجام داده.
مهندس ایمان حبیبی همچنین مولف کتاب «خودآموز تدوین طرح توجیهی و امکان سنجی» بوده که با کد شابک "۴-۰-۹۹۸۴۴-۶۰۰-۹۷۸" در سال ۹۶ توسط انتشارات نوین علامه چاپ و منتشر شد.
✔ هزینه راه اندازی نیروگاه خورشیدی چگونه در طرح توجیهی برآورد میشود !
هزینه های احداث نیروگاه خورشیدی به عوامل مختلفی از جمله ظرفیت نیروگاه ، نوع تجهیزات ، محل احداث و شرایط آب و هوایی بستگی دارد. با این حال ما در ادامه این مقاله به طور خلاصه به برآورد هزینه های مرتبط با احداث نیروگاه با توجه به ظرفیت نیروگاه خواهیم پرداخت ، بنابراین همراه ما باشید .
خلاصه بیزنس پلن نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی در سال ۱۴۰۲ :
احداث یک نیروگاه ۵ کیلوواتی در پشت بام خانه امکان پذیر می باشد . به طور کلی ، فضای مورد نیاز برای نصب پنل های خورشیدی ۵ کیلوواتی حدود ۶۰ تا ۷۰ متر مربع است. البته این فضا می تواند با توجه به نوع پنل های خورشیدی و نحوه چیدمان آنها کمی متغیر باشد.
نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی نیز توانای تامین برق مورد نیاز یک ساختمان یا یک محله مسکونی را دارا می باشد .
۱. هزینه راه اندازی نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوباتی :
هزینه راه اندازی نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی در تابستان سال ۱۴۰۲ حدود ۱۶۰ میلیون تومان بوده است . البته این هزینه ممکن است با توجه به نوع پنل های خورشیدی ، تجهیزات و سایر عوامل متغیر باشد.
۲. درآمد سالانه نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی :
درآمد سالانه این نیروگاه ها به عوامل مختلفی مانند میزان تابش خورشید در منطقه ، نوع پنل های خورشیدی و ساعات استفاده از برق بستگی دارد. با این حال ، به طور میانگین می توان انتظار داشت که یک نیروگاه ۵ کیلوواتی در سال ۴۱.۶ میلیون تومان درآمد کسب کند.
۳. مزایای احداث نیروگاه ۵ کیلوواتی :
- این نیروگاه در سال ۳۰ میلیون تومان سود خالص به همراه دارد.
- نرخ بازده داخلی حدود ۲۰ % می باشد که در شرایط فعلی ممکن است منطقی باشد.
✔️ لیست تجهیزات مورد نیاز نیروگاه خورشیدی فتوولتائیک :
براورد تجهیزات مورد نیاز نیروگاه خورشیدی در طرح توجیهی :
- پنل خورشیدی
- استراکچر
- اینورتر
- فیوز
- تابلو برق
- منبع تغذیه سوئیچینگ
- کانورتر
- سیم و کابل
- محافظ ساعقه
- میکرواینورتر
- باطری یا پاور سیور
- مبدل توان ماکسیمم
- تجهیزات دیگر مانند سیستم مانیتورینک و تابلو برق و...
✔️ زمین محل احداث نیروگاه خورشیدی چه ویژگی هایی باید داشته باشد ؟
مشخصات زمین محل احداث نیروگاه خورشیدی فتوولتائیک :
- میزان تابش خورشیدی (GHI) یکی از مهم ترین فاکتورها است. هرچه GHI در منطقه مورد نظر بیشتر باشد، برای احداث نیروگاه خورشیدی مناسب تر است.
- نزدیکی نیروگاه به مناطق شهری و روستایی میتواند حمل و نقل را راحت تر کند.
- مناطق زلزله خیز میتواند برای احداث نیروگاه خورشیدی بسیار نا مناسب باشد .
- نقشه پتانسیل انرژی خورشیدی براساس GHI می تواند به شما در انتخاب مکان مناسب کمک کند.
- دمای سالانه در محل احداث نیروگاه باید در نظر گرفته شود.
- هوای خنک باعث طول عمر بیشتر پنل های خورشیدی و راندمان بالاتر نیروگاه می شود.
- نقاط مرتفع کوهستانی با آفتاب مناسب و هوای خنک بهترین مکان برای احداث نیروگاه خورشیدی هستند.
- میزان بارش سالانه در محل احداث نیروگاه باید در نظر گرفته شود.
- بارندگی زیاد می تواند به پنل های خورشیدی آسیب برساند.
- رطوبت بالا می تواند راندمان نیروگاه را کاهش دهد.
- زمین محل احداث نیروگاه باید مسطح و بدون سایه باشد.
- دسترسی به جاده و شبکه برق نیز ضروری است.
✔ آشنایی با پنل خورشیدی و سلول خورشیدی :
سلول خورشیدی :
یک سلول خورشیدی ، کوچکترین واحد یک سیستم فتوولتائیک است که نور خورشید را به طور مستقیم به الکتریسیته تبدیل می کند. این سلول ها از مواد نیمه هادی مانند سیلیکون ساخته می شوند.
پنل خورشیدی :
مجموعه ای از سلول های خورشیدی که به طور مرتب در کنار یکدیگر قرار گرفته اند که پنل خورشیدی را تشکیل می دهند . پنل ها می توانند در اندازه های مختلف ساخته شوند و برای مصارف گوناگون از جمله تامین برق خانه ها ، کسب و کار ها و حتی ماهواره ها استفاده شوند .
✔ انواع پنل خورشیدی و سلول خورشیدی
انواع پنل های خورشیدی به شرح زیر می باشند :
پنل های خورشیدی مسکونی :
این نوع پنل ها برای استفاده در خانه ها و ساختمان ها طراحی شده اند. آنها معمولاً روی سقف ها نصب می شوند و برق مورد نیاز خانه را تامین می کنند .
پنل های خورشیدی تجاری :
این نوع پنل ها برای استفاده در مشاغل و سازمان ها طراحی شده اند. آنها معمولاً روی زمین یا روی سقف ساختمان های تجاری نصب می شوند.
پنل های خورشیدی صنعتی :
این نوع پنل ها برای استفاده در صنایع بزرگ طراحی شده اند. آنها معمولاً در نیروگاه های خورشیدی نصب می شوند و برق مورد نیاز صنعت را تامین می کنند .
انواع پنل ها و سلول های خورشیدی به شرح زیر می باشند :
پنل ها و سلول های خورشیدی کریستال سیلیکونی :
این نوع سلول ها رایج ترین نوع سلول های خورشیدی هستند. آنها از سیلیکون ساخته شده اند که یک ماده نیمه رسانا است. پنل هل و سلولهای خورشیدی کریستال سیلیکونی خود به دو دسته پنل های مونوکریستال و پنل های پلی کریستال تقسیم میشوند که پنل های مونوکریستالی جدیدتر و به روزتر بوده و بازدهی بالاتری دارند.
پنل ها و سلول های خورشیدی آلی :
این نوع سلول ها از مواد آلی مانند پلاستیک ساخته شده اند. آنها ارزان تر از سلول های خورشیدی سیلیکونی هستند اما راندمان آنها نیز کمتر است.
پنل ها و سلول های خورشیدی پروسکایت :
این نوع سلول ها از مواد پروسکایت ساخته شده اند که نوع جدیدی از مواد نیمه رسانا هستند. آنها راندمان بالایی دارند و می توانند در آینده جایگزین سلول های خورشیدی سیلیکونی شوند.
آیا نیروگاه های خورشیدی غیر فتوولتائیک هم وجود؟
بله . نیروگاه های خورشیدی غیر فتوولتائیک اغلب حرارتی هستند بدین صورت که با استفاده از آینه هایی نور خورشید را به یک مخزن آب یا سیال میتابانند تا انرژی تابشی خورشید باعث گرم شدن آب داخل مخزن شود و سپس انرژی حرارتی آب داخل مخزن را به انرژی الکتریکی تبدیل میکنند.
نظر شما