به گزارش بازار، زهرا جلیلیمقدم افزود: اصلاح و نوسازی باغات در راستای ارتقای بهرهوری به منظور افزایش کمی و کیفی تولید در سطح کشور صورت میگیرد.
وی ساماندهی تولید نهال به عنوان اصلیترین نهاده زیربخش باغبانی، احداث خزانه پاجوش در استانهای خرماخیز، واردات ارقام مناسب و تجاری مقاوم به انواع تنشها و حمایت از تولید و اصلاح ارقام موجود، احداث باغ مادری کیوی، مرکبات و خرما، واردات ارقام مناسب و تجاری مقاوم به انواع تنشها، حمایت از تولید و اصلاح ارقام موجود و شناسنامهدار کردن باغات را از مهمترین اقدامات این دفتر عنوان کرد.
جلیلیمقدم در مورد شناسنامهدار کردن باغات اظهار داشت: در سال گذشته باغات کیوی در سطح ۱۸۵۰ هکتار، مرکبات ۱۵ هزار و ۶۵۰ هکتار، انار ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار، خرما ۴۷۰۵ هکتار و انجیر ۵۱۵۰ هکتار شناسنامهدار شدند.
وی تصریح کرد: احداث باغات الگویی، مدرن و مکانیزه برای محصولات کیوی، خرما، مرکبات و موز با استفاده از آخرین تکنولوژیهای روز دنیا از دیگر اقدامات صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ است.
جلیلیمقدم با بیان این که موضوع کشاورزی قراردادی برای محصولات گرمسیری و نیمهگرمسیری نیز پیگیری اجرایی شده است، ابراز داشت: کشاورزی قراردادی تاثیر بسزایی در مهار تورم دارد.
وی احداث باغهای متراکم پایلوت موز در سیستان و بلوچستان با ارقام جدید و تجاری، احداث نخلستانهای مدرن و مکانیزه ارقام تجاری در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان، برنامهریزی برای توسعه کشت محصولات گرمسیری در محیط کنترل شده و همچنین اشتغالزایی در سواحل مکران و استانهای مستعد کشت میوههای گرمسیری را از دیگر اقدامات این دفتر برشمرد.
نظر شما