به گزارش بازار، آمار بانک جهانی نشان داده است عراق با بیش از ۱۷.۹ میلیارد متر مکعب گاز فلر در سال ۲۰۲۲، از نظر مشعل سوزی، در رتبه دوم جهانی قرار دارد.
مشعل سوزی، باعث هدر رفت منابع گازی میشود که میتواند برای تولید نیرو استفاده شود و در نتیجه، عراق برای تامین نیرو، به واردات گاز و برق از ایران متکی است. بغداد، حذف مشعل سوزی تا سال ۲۰۲۸ را هدف گذاری کرده است.
طبق بیانیه وزارت خارجه آمریکا که در سفر محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق به واشنگتن منتشر شد، آمریکا و عراق، ۲ تفاهم نامه برای جمع آوری و پردازش گازهای تولید شده در استخراج نفت، امضا کردند که برای تولید برق استفاده خواهد شد. این دو تفاهم نامه به عراق اجازه میدهد از فناوری و تخصص بخش خصوصی آمریکا، بهره مند شود.
وزارت نفت عراق در مارس اعلام کرد با شرکتهای زیمنس انرژی و اس ال بی (شلومبرژه سابق) برای پردازش گازهای جمع آوری شده، همکاری خواهد کرد.
عراق که خودکفایی انرژی تا سال ۲۰۳۰ را هدف گذاری کرده است، در تلاش برای کاهش وابستگی به واردات برق و گاز از ایران است که هدف تحریمهای آمریکا قرار دارد و مستلزم دریافت معافیت آمریکا در هر چهار ماه یکبار است. جدیدترین معافیت تحریمی، در ۱۳ مارس تصویب شد و مقامات آمریکایی مکررا عراق را تحت فشار قرار دادهاند تا در کاهش واردات انرژی از ایران، پیشرفت بیشتری پیدا کند.
عراق با قطعیهای مکرر برق به خصوص در اوج فصل گرمای تابستان روبروست که معمولا به نارضایتی و اعتراضات شدید منجر میشود.
بر اساس گزارش پلاتس، عراق که دومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک است، در مارس، ۴.۲۸ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد.
نظر شما