۱۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
رونق گردشگری ایلام سرمایه و زیرساخت می خواهد
بازار گزارش می دهد؛

رونق گردشگری ایلام سرمایه و زیرساخت می خواهد

ایلام- ظرفیت های مهمی در حوزه گردشگری برای رونق اقتصادی در استان ایلام وجود دارد، البته این مهم نیازمند سرمایه گذاری و توسعه زیرساخت ها است.

بازار؛ گروه استان ها: در استان ایلام باوجود مشکلاتی نظیر کم‌آبی، فرسایش خاک، ضعف زیرساخت‌های اقتصادی و... برای توسعه استان ناگزیریم به سمت گزینه‌هایی برویم که فرصت بیش تری را برای توسعه استان مهیا می‌نماید.

یکی از مهم‌ترین این گزینه‌ها برای توسعه استان ایلام، توسعه صنعت گردشگری است، چرا که این استان دارای ظرفیت‌های گوناگونی در انواع گردشگری (طبیعی، تاریخی، مذهبی، تجاری و...) و تنوع زیست‌محیطی و مستعد بودن برای استفاده از منابع طبیعی، فرهنگ و تاریخ غنی و ویژگی متمایز ایلامیان در میهمان نوازی، پراکندگی جاذبه‌های گردشگری، امنیت، وجود اماکن مذهبی از ادیان مختلف، مقابر و زیارتگاه‌ها و برخورداری از نیروی کار جوان و مستعد می باشد.

همچنین وجود ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و قدرت مرز مهران در جذب گردشگر از دیگر پتانسیل های گردشگری در این استان به شمار می‌رود که اهمیت توسعه صنعت توریسم در این منطقه را دو چندان کرده است.

متاسفانه در حال حاضر در استان ایلام صنعت گردشگری از مشکلات بی شماری قبیل ضعف زیر ساخت های گردشگری رنج می‌برد که همین امر نیر موجب شده فاصله قابل‌توجهی میان نقطه ایدآل و وضعیت کنونی به وجود آید.

ضعف زیرساخت‌های گردشگری در ایلام

متین فاضلی کارشناس گردشگری در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: استان ایلام به لحاظ قابلیت‌های گردشگری، از استان‌های مطرح کشور است و می‌توان روی این استان به‌عنوان یک گزینه کلیدی جهت برنامه‌های توسعه گردشگری در کشور، حساب باز کرد.

وی افزود: با توجه به اینکه توسعه گردشگری دارای اثرات مستقیم و غیرمستقیمی بر توسعه اشتغال، کارآفرینی، درآمد، تنوع تولید و ... است، لذا توسعه صنعت گردشگری در استان ایلام می‌توان راهگشای بسیاری از مشکلات اقتصادی و توسعه استان باشد.

فاضلی تصریح کرد: در حال حاضر در کل کشور مخصوصاً مناطق مرزی ضعف زیرساخت‌های گردشگری وجود دارد و به تبع استان ایلام نیز از این قضیه مستثنا نیست.

کارشناس گردشگری: مدیریت منابع و توسعه گردشگری باید به صورتی انجام گیرد که در کنار تأمین نیازهای اقتصادی، اجتماعی و زیباشناختی تمامیت فرهنگی، فرایندهای ضروری زیست‌محیطی نیز مختل نشوند و به محیط زیست نیز لطمه ای وارد نگردد

این کارشناس ادامه داد: زیرساخت‌های گردشگری می‌تواند به خدمات اسکان، حمل‌ونقل، امنیت، شرایط بهداشتی محیط و ... اطلاق گردد و در مجموع جاذبه گردشگری باید خدمات رفاهی لازم را دارا باشد تا ضمن برآورده کردن توقعات گردشگران، زمینه و بستر سفر مجدد و معرفی آن به دیگران فراهم گردد.

رونق گردشگری ایلام سرمایه و زیرساخت می خواهد

وی با بیان اینکه توسعه گردشگری باید به صورت پایدار باشد، اضافه کرد: گردشگری‌ پدیده ای پایدار است که هم‌زمان با حفظ و افزایش فرصت‌ها برای آینده نیازهای مناطق میزبان و گردشگران حاضر در آن منطقه را فراهم کند، درواقع مدیریت منابع و توسعه گردشگری باید به صورتی انجام گیرد که در کنار تأمین نیازهای اقتصادی، اجتماعی و زیباشناختی تمامیت فرهنگی، فرایندهای ضروری زیست‌محیطی نیز مختل نشوند و به محیط زیست نیز لطمه ای وارد نگردد.

نقش صنعت گردشگری در توسعه استان

شریفی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام در گفت‌وگو با خبرگزاری بازار با بیان اینکه ایلام دارای جاذبه‌های متعددی اعم از تاریخی، طبیعی و مذهبی برای جذب گردشگران است، اظهار داشت: استان ایلام به لحاظ توان‌های محیطی و انسانی دارای قابلیت‌های متعددی برای توسعه صنعت گردشگری می باشد و بی شک این صنعت تاثیر بسزایی بر رونق اقتصادی، توسعه استان و همچین اشتغالزایی بر عهده دارد.

وی افزود: گردشگری و صنعت توریسم در رونق اقتصاد بدون نفت نقشی غیرقابل انکار دارد و باید این حوزه در استان ایلام باتوجه به پتانسیل‌هایی که دارد توسعه و گسترش یابد.

شریفی ادامه داد: به منظور توسعه گردشگری و جذب گردشگر در استان، ۱۲ کمیته در قالب ستاد سفرهای نوروزی متشکل از ۲۷ دستگاه اجرایی برای ارائه خدمات به مسافران و گردشگران نوروزی تشکیل شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان ایلام:توسعه گردشگری در استان کماکان نیازمند جذب سرمایه گذار است که در این راستا نیز اقدامات و رایزنی های صورت گرفته تا امکان حضور سرمایه گذاران در استان فراهم شود

این مسئول تصریح کرد: همچنین ۱۰۰ واحد اقامتی بوم‌گردی در استان احداث شده اند که با توجه به نیاز گردشگران کیفیت و امکانات آنان در حال افزایش است.

رونق گردشگری ایلام سرمایه و زیرساخت می خواهد

شریفی در ادامه بیان کرد: توسعه گردشگری در استان کماکان نیازمند جذب سرمایه گذار است که در این راستا نیز اقدامات و رایزنی های صورت گرفته تا امکان حضور سرمایه گذاران در استان فراهم شود.

مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان ایلام در پایان گفت: توسعه و رونق صنعت گردشگری فرابخشی و مستلزم همکاری و همراهی همه دستگاه‌ها است و با هم‌افزایی همه دستگاه‌های مرتبط و خدمات‌رسان این صنعت درآمدزا در استان ایلام رونق بیشتری بگیرد و گردشگران زیادی به این منطقه سفر کنند.

صنعت گردشگری از جهت اینکه موجبات آشنایی ملل با دیگر فرهنگ‌ها، نژادها، اقوام، سرزمین‌ها، گویش‌ها و … را فراهم می‌نماید و همچنین ازنظر اقتصادی نیز به عنوان یک منبع تأمین درآمد و ارز محسوب می‌شود، دارای اهمیت بالایی است که باید مورد توجه مسئولان مربوطه قرار گیرد.

کد خبر: ۲۸۱٬۰۲۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha