به گزارش بازار، حجت اله عبدالملکی دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در نامهای به رئیس جمهور، نتایج ارزیابی عملکرد مناطق آزاد را اعلام کرد که بر اساس آن مناطق آزاد ارس و اروند با عملکرد مطلوب در رده سبز و مناطق آزاد ماکو و چابهار با عملکرد ضعیف در رده زرد قرار گرفته اند.
در این نامه آمده است: با آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه ضیافت الله در اجرای بند (د) تبصره (۱۲) بودجه سال ۱۴۰۲ سازمانهای مناطق آزاد تجاری صنعتی موضوع تصویب نامه شماره ۱۰۵۱۱۹ ت ۶۱۴۸۷ ه تاریخ ۱۴۰۲/۰۶/۰۴ هیأت وزیران و به منظور رصد کنترل پایش و نظارت بر حسن اجرای وظایف و مأموریتهای محوله به پیوست گزارش عملکرد ۱۱ ماهه شاخصهای تخصصی سازمانهای مذکور با استناد به قوانین و اسناد بالادستی بخشنامهها و مصوبات شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که برابر ارزیابیهای به عمل آمده از گزارشات دریافتی احصاء گردیده است جهت استحضار و بهره برداری لازم حضورتان ایفاد میگردد.
بر اساس ارزیابی صورت گرفته در سرجمع زیر بخشهای اقتصادی، مدیریت منابع، عمرانی و زیربنایی، فرهنگی اجتماعی و گردشگری، حقوقی، فن آوری اطلاعات و تصویر سازی خلاصه نتایج به شرح ذیل ارائه میگردد:مناطق آزاد ارس با امتیاز ۷۲ و اروند با امتیاز ۶۳.۹ با عملکرد مطلوب در رده سبز قرار گرفته اند. مناطق آزاد انزلی با امتیاز ۶۱.۸ و کیش با امتیاز ۵۹اق.۱ و قشم با امتیاز ۵۷.۸ با عملکرد متوسط در رده سفید قرار گرفته اند.مناطق آزاد ماکو با امتیاز ۵۵.۹ و چابهار با امتیاز ۵۲.۸ با عملکرد ضعیف در رده زرد قرار گرفته اند.
در دوره جدید مدیریت ارس (از زمان حضور مجید کیانی) در منطقه آزاد ارس، میزان جذب سرمایهگذاری، احداث واحدهای تولیدی جدید، میزان تولید و صادرات، درصد جذب گردشگر و تنوع در برنامههای فرهنگی و اجتماعی، جذب درآمد و تولیدات رسانهای افزایش چشمگیری یافته است و ضمن تعریف پروژههای جدید عمرانی در حوزه زیرساخت، پروژههای درحال اجرا نیز سرعت گرفته است.
در حال حاضر منطقه آزاد ارس با رکوردزنی در حوزههای مختلف بهترین دوره را طی میکند و برای اولینبار در بیشتر حوزهها از سایر مناطق آزاد کشور پیشی گرفته است که نویدبخش آیندهای روشن برای این خطه از کشور است.
منطقه آزاد ارس با ۷۱ هزار و ۸۰۰ هکتار وسعت در محدوده جلفا، ایری و سیه رود، نوردوز، خداآفرین و قلی بیگلو و داشتن سه گمرک شامل جلفا، نوردوز و خداآفرین از ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی و رونق اقتصادی استان برخوردار است و به عنوان صنعتی ترین مناطق آزاد کشور مطرح بوده و در مسیر توسعه صادرات و تجارت با کشورهای منطقه گام برمی دارد.
این منطقه علاوه بر ایفای نقش در صنعت آذربایجان شرقی، صادرات و واردات استان با داشتن دشتهای وسیع حاصلخیز، قرار گرفتن در مجاورت رودخانه مرزی و پرآب ارس و ۵۰۰ هکتار اراضی کشت گلخانه ای، در تولیدات و صادرات محصولات این حوزه قطب اصلی کشور و در پیشانی استان قرار داشته و به عنوان یکی از بازیگران اصلی تامین امنیت غذایی پیشتازی می کند.
داشتن عنوان هاب لجستیکی (قطب پشتیبانی) شمال غرب ایران در حوزه ورود به اتحادیه اوراسیا و کشورهای قفقاز، واقع شدن در مسیر سه کریدور بین المللی، برخورداری از خط ریلی برقی، جاده های مواصلاتی ترانزیتی و مناسب برای حمل کالا، نزدیکی به فرودگاه های تبریز، خوی، نخجوان و ماکو، اتصال به راه آهن سراسری ایران و راه آهن روسیه و اروپا و داشتن انبارهای سرپوشیده بزرگ و سایت بارانداز از جمله ویژگی های مهم این منطقه برای ایفای نقش در حوزه تجارت و صادرات و واردات کالا و محصولات با کشورهای همسایه است.
نظر شما