۱ فروردین ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۲
سال جدید سال حفظ بقا است| بیش از ۵۰ درصد ماشین آلات معدنی نوسازی می خواهد
بخش معدن در ۱۴۰۳

سال جدید سال حفظ بقا است| بیش از ۵۰ درصد ماشین آلات معدنی نوسازی می خواهد

ادهمی کارشناس معدن معتقد است حفظ بقا بزرگترین اقدامی است که در سال جدید پیش رو داریم؛ یعنی معدنکارانی که بتوانند خوب مدیریت کنند می مانند و بقیه که نتوانند قطعا کار برای آنها سخت خواهد بود.

یاسمن بلوردی؛ بازار: طبق آمارهای منتشر شده جهانی کشورهای پیشرو در حوزه معدن شامل کشورهای استرالیا، شیلی، چین، روسیه، کانادا، برزیل، جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC)، آفریقای جنوبی و ایالات متحده است. ضمن اینکه از نظر ارزش تولید مواد معدنی نیز کشورهای چین، استرالیا، ایالات متحده، روسیه، شیلی، برزیل، کانادا، آفریقای جنوبی، اندونزی، پرو، هند، مکزیک، قزاقستان، کنگو، فنلاند، اوکراین، زامبیا، ازبکستان، لهستان و ایران نیز جزو برترین های محسوب می شود.

فرسودگی ماشین آلات و ممنوعیت واردات؛ اصلی ترین چالش های بخش معدن

با این وجود بخش معدن ایران با یکسری مسائل روبرو است که تولیدات این بخش را تحت تاثیر قرار می دهد. در حقیقت از اصلی ترین چالش های این حوزه فرسوده بودن ماشین آلات موجود در معادن و از سوی دیگر ممنوعیت واردات ماشین آلات است. به نحوی که در حال حاضر ماشین آلات بزرگ که غالبا برای معادن بزرگ ضروری است و نقش مهمی در اجرای عملیات ها دارد به ندرت وجود دارد. لذا به گفته کارشناسان از یکسو بخش معدن کشور نیاز به نوسازی ماشین آلات دارد و از سوی دیگر به نظر وارد کردن ماشین آلات بزرگ امری اجتناب ناپذیر باشد. این در شرایطی است که پیش از این «حسن حسینقلی» رئیس اتحادیه سرب و روی کشور در گفتگو با بازار اذعان داشت که عدم دسترسی به ماشین آلات معدنی به خصوص ممنوعیت واردات ماشین آلات بزرگ موجب کاهش تولید در بخش معدن شده است.

ادهمی کارشناس بخش معدن: وضعیت فرسودگی ماشین آلات وخیم است و به طور قطع می توان گفت بالغ بر ۵۰ درصد ماشین آلات موجود نیاز به بازسازی دارد

هوشنگ ادهمی کارشناس معدن نیز در گفتگو با خبرنگار بازار در پاسخ به این سوال که ماشین آلات معدنی موجود از نظر فرسودگی چند درصد نیاز به نوسازی دارد گفت: وضعیت فرسودگی ماشین آلات وخیم است و به طور قطع می توان گفت بالغ بر ۵۰ درصد نیاز به بازسازی دارد.

ادهمی افزود: به عنوان مثال ما پیش از این دامتراکت داشتیم، اما اگر لیست واردات این ماشین را در ۵ سال اخیر که با ممنوعیت واردات ها مواجه هستیم بررسی کنید می بینید که اوضاع از چه قرار است. آن هم در شرایطی که این ماشین آلات سنگینی که دائم در معدن بار می کشد زودتر فرسوده می شود و لاجرم نیاز به نوسازی دارد. ضمن اینکه لاستیک و قطعات این ماشین هم وارداتی است و لذا باید واردات این قطعات هم مهیا باشد.

کارشناس بخش معدن: ماشین آلات کوچک تولید داخل همچون بیل مکانیکی های کوچک، لودرهای کوچک که غالبا مونتاژ هستند تا حدودی برای معادن کوچک پاسخگو است، اما برای معادن بزرگ که بیل مکانیکی یا لودر بزرگ می خواهند در تامین مشکل است

وی ادامه داد: مساله اینجا است که معادن بزرگ نمی توانند با یک کمپرسی ۱۰ تنی -۲۰ تنی فعالیت کنند و دامتراکت یک امکانات ابتدایی و الزامی برای معادن بزرگ است. با این وجود چقدر واردات انجام شده و چقدر این نیاز تامین شده است؟ جواب اینجا است که وارداتی نداریم.

این کارشناس بخش معدن در پاسخ به این سوال که شرایط کیفیت ماشین الات ساخت به چه نحو است و چقدر از نیاز معدنکاران کشور را تامین می کند می گوید: در مورد ماشین آلات کوچک تولید داخل همچون بیل مکانیکی های کوچک، لودرهای کوچک که غالبا مونتاژ هستند تا حدودی برای معادن کوچک پاسخگو است. اما برای معادن بزرگ که بیل مکانیکی یا لودر بزرگ می خواهند در تامین مشکل است.

حفظ بقا؛ بزرگترین اقدام معدنکاران کشور در سال جدید

ادهمی همچنین در پاسخ به این سوال که شرایط حاکم بر بخش معدن کشور را در سال ۱۴۰۳ چگونه ارزیابی می کنید می گوید: تا جایی که بنده می دانم سال ۱۴۰۲ و سال ۱۴۰۳ فقط برای حفظ بقا است. آنهایی که بتوانند خوب مدیریت کنند از بین نمی روند و بقیه که نتوانند قطعا کار برای آنها سخت خواهد بود. یعنی «حفظ بقا» بزرگترین اقدامی است که در سال جدید باید پیش رو داشته باشیم البته این منحصر به بخش معدن نیست اقتصاد کلا در این شرایط است و معدن کاران هم بخشی از این اقتصاد هستند.

وی در پایان با تاکید بر اینکه سال ۱۴۰۳ سال حفظ بقا است، افزود: به نظر بنده مجموع بخش معدن همین که بتواند خود را حفظ کند موفقیت محسوب می شود.

روند فناوری معدن در ۲۰۲۳

گفتنی است در حالی بخش معدن ایران با مشکل و معضل ماشین آلات به خصوص ماشین آلات بزرگ مواجه است و تولید کنندگان داخلی نیز توان تولید آنچه مورد نیاز این بخش است را ندارند که در کشورهای توسعه یافته و پیشرو، روند فناوری معدن در طی سال های اخیر روند جهشی داشته است. به طوری که داده ها و آمارهای جهانی حاکی از این است که در سال ۲۰۲۳ هوش مصنوعی در عملیات استخراج رایج بوده است. زیرا استخراج‌ کنندگان از آن برای تفسیر داده ‌های حسگرهای هوشمند و اتصال ماشین‌ ها و بهبود ایمنی و کارایی عملیاتی از طریق فناوری ‌های بدون سرنشین و مجهز به هوش مصنوعی استفاده می ‌کنند. این کار معدنکاری را به یکی از امن ترین مشاغل در نوع خود تبدیل می کند.

بر اساس داده های منتشر شده یکی از مهمترین فناوری های این بخش Emesent است که در واقع یک استارت آپ مهم در حوزه معدن است که در واقع نقشه برداری خود مختار را مهیا می سازد. به گفته کارشناسان چاه های معدن برای غارها و موانع دیگر مانند غیرقابل دسترس بودن بسیار خطرناک هستند. افزایش در نقشه برداری از محورهای معدن به طور مستقیم ایمنی کارگران را بهبود می بخشد. فناوری نقشه‌ برداری پهبادها را برای جمع ‌آوری و ارائه داده‌ های محلی ‌سازی در زمان واقعی مجهز می ‌کند. استارت ‌آپ‌ها و شرکت ‌های نوظهور پهبادها را با فناوری اسکن هوشمند مانند LIDAR برای نقشه ‌برداری معادن زیرزمینی تطبیق می ‌دهند

کد خبر: ۲۷۹٬۳۲۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha