۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۵
دعوت از فعالان زیست‌بوم فناوری برای حضور در رویداد میدان‌های نفتی دیجیتال
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران عنوان کرد

دعوت از فعالان زیست‌بوم فناوری برای حضور در رویداد میدان‌های نفتی دیجیتال

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور برای شرکت در رویداد رقابتی مهندسی نفت شهید تندگویان با عنوان میدان نفتی دیجیتال دعوت کرد.

به گزارش بازار، محسن خجسته‌مهر با اشاره به تأکیدهای مقام معظم رهبری بر توجه و تعمیق نسبت به مسئله هوش مصنوعی و نقش‌آفرینی آن در اداره آینده جهان و لزوم رسیدن به ۱۰ کشور نخست در این زمینه، مهم‌ترین مصداق هوش مصنوعی در بالادستی نفت و گاز را میدان‌های نفتی دیجیتال (DOF) اعلام کرد.

وی افزود: هم‌اکنون بسیاری از شرکت‌های ملی و بین‌المللی با تشکیل کنسرسیوم‌هایی با شرکت‌های بزرگ مخابراتی و فناوری اطلاعات مانند آی‌بی‌ام آمریکا و هوآوی چین در حال توسعه مفاهیم تحول دیجیتال و میدان‌های نفتی دیجیتال هستند. برای نمونه، شرکت آرامکو تا سال ۲۰۱۰ حدود ۱۹ میدان نفتی را دیجیتال کرده و طبق برنامه‌ریزی در حال دیجیتال کردن همه‌ میدان‌های خود است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران کاهش قابل توجه هزینه‌های سرمایه‌ای و عملیاتی در کنار افزایش تولید پایدار نفت و گاز را از مزایای دیجیتال کردن میدان‌های نفتی و گازی برشمرد و شناسایی ارائه‌دهندگان و عرضه‌کنندگان ایده و فناوری، شناسایی اعضای توانمند زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی را نمونه‌هایی از اهداف شرکت ملی نفت ایران از برگزاری رویداد رقابتی میدان‌های نفتی دیجیتال دانست.

بالفعل کردن تقاضاهای بالقوه در حوزه دیجیتال‌سازی میدان‌های نفت و گاز
خسته‌مهر افزود: هدایت‌گری جریان تحقیقاتی و ظرفیت‌های ملی به‌ سمت پارادایم میدان‌های دیجیتال، افزایش سطح دانش طرف تقاضای فناوری میدان‌های دیجیتال و ایجاد فضای گفتمان بین بدنه شرکت ملی نفت ایران و زیست‌بوم فناوری و نوآوری با هدف بالفعل کردن تقاضاهای بالقوه در این حوزه از دیگر اهداف شرکت ملی نفت ایران از برگزاری رویداد رقابتی میدان‌های نفتی دیجیتال است.

به گفته وی، این رویداد رقابتی شامل سه مرحله اصلی ارائه طرح‌های پژوهشی و فناورانه مرتبط با محورهای رویداد، داوری و انتخاب طرح‌های پژوهشی و فناورانه برتر به‌ همراه برگزاری نشست‌های تخصصی و معرفی طرح‌های برتر به شرکت‌های تابع شرکت ملی نفت ایران به‌منظور آغاز مذاکرات برای اجرایی کردن طرح‌های برتر متناسب با میدان‌های تحت مدیریت آن شرکت تابع و در صورت توافق، امضای قراردادهای پژوهش، فناوری و ساخت بار اول پس از طی مراحل قانونی است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پاسخ به این پرسش که چرا دانشگاه صنعت نفت به‌عنوان مجری این رویداد انتخاب شده است، اظهار کرد: این دانشگاه، یکی از دانشگاه‌های اصیل و باسابقه در حوزه مسائل مربوط به صنعت نفت است، ضمن اینکه در نزدیکی شرکت‌های تابع به‌ویژه شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، اروندان و ملی حفاری قرار گرفته است.

خجسته‌مهر با بیان اینکه بنای شرکت ملی نفت ایران بر تقویت و توانمندسازی دانشگاه صنعت نفت قرار گرفته است، گفت: انتظار داریم این دانشگاه برای نقش‌آفرینی مؤثر در حوزه نوآوری و کارآفرینی و هم‌افزایی بیشتر با دیگر دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای دستیابی به اهداف شرکت ملی نفت در حوزه میدان‌های دیجیتال نقش فعالی ایفا کند.

مدیریت یکپارچه دارایی‌های هیدروکربنی با روش‌های هوشمند
سید مهدیا مطهری، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران نیز درباره این رویداد گفت: محورهای این رویداد شامل میدان‌های نفتی و گازی دیجیتال (غربالگری میدان‌ها برای انتخاب میدان مناسب برای دیجیتال کردن، امکان‌سنجی فنی‌ - اقتصادی دیجیتال کردن میدان، ارائه متدلوژی و نقشه‌ راه دیجیتال کردن میدان‌ها)، فناوری چاه‌های هوشمند با تمرکز بر تکمیل چاه هوشمند، مدیریت یکپارچه دارایی‌های هیدروکربنی با رویکرد استفاده از روش‌های هوشمند و کاربردهای انواع هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در بخش بالادستی صنعت نفت است.

وی اظهار کرد: شرکت‌کنندگان در رویداد و ارائه‌دهندگان طرح‌ها باید به موارد مهمی همچون مسئله‌محوری (به‌طور مشخص بیان شود که طرح ارائه‌شده قابلیت حل چه چالش و مسائلی را دارد) و مزیت‌های اقتصادی طرح‌های پیشنهادی توجه داشته باشند. افزون بر آن، باید مشخص شود که طرح ارائه‌شده قابلیت استفاده در کدام بخش از زنجیره ارزش بالادستی (اکتشاف، حفاری، توسعه، تولید و...) و کدام‌یک از اجزای تولید (مخزن، چاه، خطوط لوله روزمینی، تأسیسات روزمینی) را دارد.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران افزود: شرکت‌کنندگان این رویداد شامل سه دسته شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور توانمند در این حوزه، گروه‌های دانشگاهی شامل اعضای هیئت علمی و همکاران علمی (وجود حداقل یک عضو هیئت علمی و دو دانشجوی تحصیلات تکمیلی الزامی است) و همه دانشجویان در رشته‌ها و حوزه‌های مرتبط با موضوع رویداد در سراسر کشور (در قالب گروه‌های دو تا چهار نفره) است.

مطهری اظهار کرد: متقاضیان شرکت در این رویداد رقابتی برای ثبت‌نام و بارگذاری طرح‌های پیشنهادی در چارچوب محورهای اعلام‌شده، از طریق سایت رسمی رویداد به نشانی tpec-put.com اقدام کنند. پس از پایان موعد رسمی بارگذاری طرح‌های پیشنهادی، این طرح‌ها داوری و طرح‌های برتر در هر دسته از شرکت‌کنندگان معرفی می‌شود.

بر اساس این گزارش، فرصت ثبت‌نام و بارگذاری طرح‌های پیشنهادی در این رویداد تا ۱۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ اعلام شده است.

کد خبر: ۲۷۵٬۷۴۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha