به گزارش بازار، صبح امروز مراسم افتتاح هماهنگ ۶۷ پروژه محیط زیستی با حضور علی سلاجقه؛ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
علی سلاجقه در این مراسم اظهار کرد: در سال جاری در ۳ مرحله با مبلغی بالغ بر ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان، ۲۲۶ پروژه محیط زیستی در کشور افتتاح شد که غالباً به مرحله بهرهبرداری رسیدهاند.
وی ادامه داد: با توجه به نیازی که در محیط زیست کشور به داده و همچنین نیازی که به ایستگاههای پایش جو، آب و خاک و پایشهای میدانی در مناطق حفاظت شده مطرح است، بسیاری از پروژهها به این مقوله تعلق دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: اتفاقاتی که در این دولت رقم خورده، بسیار مهم بوده و از رسانهها میخواهیم این مسائل را راستی آزمایی کنند.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: قبل از انقلاب، تعداد ۵۷ منطقه حفاظت شده داشتیم که اکثراً شکارگاه سلطنتی بوده و یا به قشر خاصی تعلق داشتهاند اما بعد از انقلاب ۳۰۹ منطقه حفاظت شده داریم که تقریباً ۵ برابر شده و این مناطق در اختیار مردم قرار گرفته است.
سلاجقه تاکید کرد: این مناطق در اختیار مردم قرار گرفت و با حفاظت مشارکتی اوضاع حفاظت بهتر خواهد شد. مردم مناطق را حفاظت پایش و احیا میکنند.
وی درباره قوانین محیط زیستی پس از انقلاب گفت: در بحث آییننامهها، قانون پسماند، هوای پاک، حفاظت خاک، تالابها و... را بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی تدوین کردیم که امیدوارم در اجرا شدن این قوانین همه دستگاه های مسئول کمک کنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم در رابطه چرایی عدم اصلاح الگوی کشت و حذف محصولات کشاورزی آببر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در ۳۰ سال اخیر گفت: در آخرین جلسهای که با حضور معاون اول رییس جمهور و وزرای جهاد کشاورزی و نیرو داشتیم، قرار شد که حذف چاههای غیرمجاز و اصلاح الگوی کشت حوضه آبریز دریاچه ارومیه بهزودی و در اسرع وقت انجام شود و بودجه خوبی نیز برای این کار در نظر گرفته شده است.
معاون رئیس جمهور در ادامه از پیشرفت ۶۰ درصدی پسماند سراوان خبر داد و گفت: از مسئولین استانی میخواهیم که به زودی پایان کار این سایت زباله را به مردم اعلام کنند.
سلاجقه با اشاره به ۳ میثاق محیط زیستی دولت سیزدهم تصریح کرد: نخستین میثاق این بود که هیچ پروژه عمرانی بدون مجوز محیط زیست کلنگزنی نشود، دوم اینکه هر صنعت و فعالیت معدنکاوی قبل از اجرا باید تصفیه خانه داشته باشد و سوم اینکه تمامی صنایع و آلایندههای جوی مکلف به نصیب سیستمهای پایش آنلاین و اتصال آن به سیستم پایش آنلاین سازمان حفاظت محیط زیست هستند که دولت تاکنون به هر ۳ اینها پایبند بودهاند.
سلاجقه به اشاره به آلودگی رودخانه ارس گفت: وزارت نیرو به مدت ۱۸ سال به عنوان نماینده ایران درخصوص آلودگی ارس با کشور ارمنستان در ارتباط بود اما امسال این مسئولیت به سازمان حفاظت محیط زیست سپرده شد که خوشبختانه در همان قدم اول، معاون محترم محیط زیست انسانی در کشور ارمنستان حضور پیدا کردند و برای تشکیل کارگروههای مشترک توافق شد.
وی با اظهار گلهمندی از دستگاههایی که باید در یک بازه زمانی مشخص نماینده خود برای حضور در کارگروه را معرفی میکرده اما این کار را با تاخیر انجام دادند، گفت: ارمنستان در یک ماه کارگروه خود را ایجاد کرد و رویکرد مثبتی برای رفع آلایندگی ارس دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به راهاندازی سامانه جامع محیط زیست کشور گفت: با بهرهبرداری از سامانه محیط زیست، امضاهای طلایی حذف خواهد شد و همچنین باعث کاهش آلایندههای هوا، رفت و آمد مردم، ترافیک و توسعه دولت الکترونیک خواهد شد.
نظر شما