۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۲
ارمنستان از بنادر ایران برای تجارت با هند استفاده می‌کند

ارمنستان از بنادر ایران برای تجارت با هند استفاده می‌کند

ارمنستان به دنبال گسترش همکاری دفاعی و تسهیلاتی با هند و استفاده از بند چابهار و بندر عباس ایران برای این تجارت است.

به گزارش بازار، ایران به ارمنستان اجازه دسترسی به بندر چابهار و بندرعباس را برای تسهیل تجارت با هند داده است. این مسیر پیشنهاد شده برای تجارت شرق با غرب یک جزء تکمیلی از کریدور حمل و نقل بین‌المللی شمال به جنوب خواهد بود که تجارت منطقه‌ای را بیش از پیش تسهیل می‌کند.

ارمنستان در بحبوحه تیره شدن روابط ایروان با مسکو، روز به روز تمایل بیشتری به همکاری دفاعی و تسهیلاتی با هند پیدا کرده است. مهدی سبحانی سفیر ایران در ارمنستان در سوم ژانویه اعلام کرد کشتی‌های ارمنی می‌توانند آزادانه از بندر چابهار و بندرعباس استفاده کنند. ایروان در حال امضای قراردادهای رسمی اقتصادی با تهران برای استفاده از بنادر دریایی این کشور جهت تجارت تسلیحاتی با هند است. این تحولات نشانه بیشتری از دور شدن ارمنستان از روسیه به دنبال اختلافات نظامی این کشور با آذربایجان در سال گذشته میلادی است.

رشد همکاری سه جانبه بین ارمنستان، هند و ایران زیرساخت‌های ترانزیت منطقه‌ای را بهبود بخشیده و تاثیر این کشورها در قفقاز جنوبی را بالا می‌برد. علاقه ارمنستان به توسعه همکاری با ایران و هند دو جنبه دارد. ارمنستان به دنبال تقویت نیروی نظامی خود از طریق واردات تسلیحات پیچیده و پیشرفته جهت تقویت دسترسی خود به بازارهای جهانی است و قصد دارد از طریق توسعه گزینه‌های تجارت فراتر از اتحادیه اقتصادی اوراسیا به این هدف برسد.

این کشور که در خشکی محصور شده، در حال مذاکره برای پیوستن به طرح توسعه بندر چابهار ایران است. چابهار در ساحل مکران در جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و هم مرز با پاکستان است. این بندر در دهانه تنگه هرمز قرار گرفته و دسترسی ایران به اقیانوس هند را فراهم کرده است.

معاون وزیر امور خارجه ارمنستان به تازگی اعلام کرده چابهار یکی از اجزای اصلی تلاش ارمنستان برای دسترسی به هند و آسیای مرکزی از طریق کوریدور حمل و نقل بین‌المللی شمال به جنوب است. ارتباط ارمنستان با چابهار و این کریدور بین‌المللی که در سال ۲۰۰۰ توسط هند، ایران و روسیه پیشنهاد شد، تا پایان ۲۰۲۴ تکمیل می‌شود. هدف از کریدور بین‌المللی شمال به جنوب کاهش ۳۰ درصدی هزینه تجارت بین هند و روسیه و نصف کردن زمان حمل و نقل کالا بوده و مسیر پیشنهادی تجارت شرق به غرب برای اتصال ارمنستان، ایران و هند، تکمیل کننده این کریدور است. اختلافات ژئوپلیتیکی و کمبود منابع مالی باعث تاخیر افتادن توسعه این کوریدور شده است.

ایروان پیش بینی می‌کند ارمنستان می‌تواند یک مسیر حمل و نقل برای ایران به سمت اتحادیه اوراسیا و کشورهای اروپایی باشد. ایران هم به ارمنستان در دسترسی به خلیج فارس، آسیای مرکزی و هند کمک می‌کند.

کد خبر: ۲۶۹٬۷۷۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha