به گزارش خبرنگار بازار به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان، درویش علی حسن زاده اظهار کرد: جلب مشارکت های مردمی و تشکل های مردم نهاد در زمینه سرمایه گذاری، توسعه زیر ساخت ها و افزایش ظرفیت تولید و صادرات فرش دستباف، افزایش سهم استان در تولید کیفی و کمی فرش دستباف، حمایت از کارگاه های تولید فرش دستباف و بافندگان فعّال استان، فرهنگ سازی، تقویت کارگاه ها و آموزشگاه ها در زمینه این صنعت و حرفه های مشابه و شناسایی و مدیریت بافندگان فعال استان از مهمترین اهداف اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان گلستان در حوزه مدیریت امور فرش دستباف است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان افزود: طی ۹ ماهه ابتدایی سالجاری تعداد ۱۲۲ فقره کارت شناسایی قالیبافان صادر و هزار و ۷۵۶ کارت نیز تمدید شده که همگی پس از بازدید مشترک و تایید نمایندگان بخش خصوصی و نماینده اداره کل صمت صورت گرفته است.
وی گفت: در حال حاضر تعداد چهار هزار و ۴۶۱ نفر بیمه شده اصلی تحت پوشش بیمه قالیبافی هستند که با احتساب افراد تحت تکفل آنها، این رقم بالغ بر ۹ هزار و ۲۵۹ نفر در استان است.
به گفته وی، از ابتدای سالجاری تاکنون تعداد ۲۱۸ مورد بازرسی مشترک توسط اداره کل صنعت، معدن و تجارت و اداره کل تأمین اجتماعی استان از بافندگان جدیدی که از طریق تولید کنندگان معرفی شده اند، انجام شده که از این تعداد ۱۵۱ مورد تأیید قرار گرفته و قرارداد بیمه با آنها انجام شده است.
وی گفت: به دلیل محدودیت سهمیه بیمه برای تحت پوشش قرار دادن قالیبافان، طرح شناسایی و جایگزین کردن بافندگان فعال با بافندگان غیرفعال طی سالهای اخیر آغاز شده و همزمان از کلیه تولیدکنندگان فرش استان نیز خواسته شده بافندگان تحت پوشش خود را برای انعقاد قرارداد بیمه، به اداره کل صنعت، معدن و تجارت اعلام کنند.
حسن زاده اضافه کرد: در سال جاری تعداد سه هزار و ۳۶۱ مورد بازرسی از قالیبافان بیمه شده استان با همکاری اداره کل بیمه تامین اجتماعی و ادارات شهرستانی این اداره کل انجام شده و موارد غیر فعال شناسایی شده اند.
وی گفت: در مجموع طی سالجاری در حوزه فرش دستباف قریب به پنج هزار و ۵۰۰ مورد بازرسی شامل قالیبافان بیمه شده، متقاضیان جدید بیمه، متقاضیان صدور کارت شناسایی و متقاضیان جواز تاسیس و پروانه بهره برداری کارگاه تولید فرش انجام شده و در زمینه تسهیلات مشاغل خانگی نیز بیش از سه هزار مورد بازرسی توسط همکاران استان و شهرستان صورت گرفته که تمامی این تلاش ها با هدف اثربخشی حمایت های دولت از قشر تلاشگر در زمینه فرش و مشاغل خانگی است.
گفتنی است، طی ۹ ماهه ابتدایی سالجاری ۲۹ هزار و ۸۸۱ مترمربع فرش دستباف در استان تولید شده که از این میزان ۸۴۰ متر مربع صادر شده است.
نظر شما