۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۸
سازمانی برای موضوع بارورسازی ابرها مشغول فعالیت است
رئیس سازمان هواشناسی:

سازمانی برای موضوع بارورسازی ابرها مشغول فعالیت است

رئیس سازمان هواشناسی گفت: بر اساس نقشه‌ها، شواهد و اطلاعاتی که داریم برای فصل زمستان تا اوایل بهار سال آینده سیگنال خاصی را وجود ندارد بنابراین پیش بینی ما بارش‌های نرمال به سمت کم بارشی است.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، سحر تاج‌بخش مسلمان رئیس سازمان هواشناسی ایران، در خصوص پیش بینی میزان بارندگی تا پایان سال آبی جاری، گفت: بر اساس نقشه‌ها، شواهد و اطلاعاتی که داریم برای فصل زمستان تا اوایل بهار سال آینده سیگنال خاصی وجود ندارد بنابراین پیش بینی ما بارش‌های نرمال به سمت کم بارشی است.

وی ادامه داد: ممکن است امواجی به صورت غیر مترقبه، موقت و موردی کشور را تحت تاثیر قرار دهند که این موارد در الگوها و مدل‌ها دیده نمی‌شوند.

تاج بخش عنوان کرد: بیش از ۳ سال و نیم است که شرایط خشکسالی را در کشور شاهد هستیم و حتی اگر بارش ها درحد نرمال و بیشتر باشد قطعا کم‌بارشی‌های سال‌های گذشته را جبران نمی‌کند و باید در حوزه مدیریت منابع آب، کشاورزی، صنعت و محیط زیست برنامه‌های جدی داشته باشیم.

وی در خصوص بارور سازی ابرها و اثرات آن بر افزایش میزان بارندگی‌ها، گفت: بارور سازی ابرها یک موضوع علمی است که در همه کشورهای دنیا انجام می‌شود و قابل اجرا بوده و درتمام آزمایشگاه‌های مرتبط، این موضوع بررسی شده است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور، ادامه داد: ادعاهای متفاوتی در خصوص تولید بارش وجود دارد و آنچه که می‌توانیم به آن استناد کنیم مقالات و مستنداتی بوده که در سازمان‌ها و ژورنال‌های بین المللی چاپ می‌شوند البته در کشور ایران نیز سازمانی برای موضوع بارورسازی ابرها به عنوان متولی زیرنظر وزارت نیرو مشغول فعالیت است.

تاج بخش در خصوص مباحث مطرح شده در فضای مجازی درباره تفاوت بارش‌ها در مرز ایران و ترکیه و احتمال استفاده از برخی سیستم‌های نوین برای این اقدام، گفت: آنچه که نقشه‌ها و اطلاعات ما و مقایسه با اطلاعات و داده‌های گذشته نشان می‌دهد چنین چیزی را تایید نمی‌کند زیرا الگوها و اقلیم کشور ترکیه با ایران متفاوت بوده و دو دریای بزرگ در شمال و جنوب کشور ترکیه وجود دارد که باعث می‌شوند منابع رطوبتی خوبی روی کشور ترکیه مستقر شوند.

وی ادامه داد: در مرزهای شرقی ترکیه با ایران رشته‌ کوه‌هایی قرار گرفته‌اند که طبق قوانین فرآیندهایی که در تولید بارش وجود دارد به ریزش بارش‌های جوی در سمت بادسوی کوه کمک می‌کند. دقیقا مشابه آنچه که در رشته کوه البرز رخ می‌دهد و جریان‌هایی که از سمت شمال کشور وارد می‌شوند به کوه‌های البرز برخورد و در همان سمت تولید بارش می‌کنند و در دامنه‌های جنوبی البرز اقلیم متفاوتی را با دامنه‌های شمالی داریم. در مرزهای شمال‌غرب ایران با ترکیه نیز چنین الگوی برقرار بوده و آنچه شواهد و اطلاعات نشان می‌دهد به نظر نمی‌رسد جز مسئله تغییر اقلیم موضوع دیگری تاثیر جدی داشته باشد.

کد خبر: ۲۶۶٬۴۸۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha