بازار؛ گروه آب و انرژی: بحران انرژی در ایران به مرز نگران کننده ای رسیده است. حالا دیگر سرمایه گذاری صنایع در حوزه انرژی های تجدید پذیر یک انتخاب نبوده و مسولین وزارت نیرو به نوعی آن را اجباری می دانند. محسن طرز طلب معاون وزیر نیرو از لزوم سرمایه گذاری واحدهای صنعتی در حوزه تجدید پذیر سخن می گوید. بهروز دشتی رئیس گروه آموزشهای تخصصی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق ساتبا هم گفته که زمان تامین برق ارزان برای صنایع به پایان رسیده است. این گفته ها در شرایطی مطرح شده برق صنایع این روزها تقریبا قطع بوده و واحدهای تولیدی به تعطیلی زمستانه رفته اند. این وجود اما قطعی های برق در بخش خانگی هم ادامه دارد. البته مسولین وزارت نیرو دلیل خاموشی این روزها را نبود سوخت می دانند اما نباید فراموش کرد که در تابستان کسری و ناترازی برق دلیل اصلی محدودیت های اعمالی برای صنایع بود.
توجیه پذیری سرمایه گذاری در تجدید پذیرها با راه اندازی بورس سبز
دشتی در گفتگو با بازار با اشاره به توسعه انرژی های تجدید پذیر در جهان، گفت: از سال ۲۰۲۰ تا حالا ۷۵ درصد سرمایه گذاری های صورت گرفته در بخش انرژی های تجدید پذیر بوده است. بنابراین توسعه و سرمایه گذاری در این حوزه می تواند یک کار خوب برای حل مساله ناترازی انرژی در بلند مدت باشد و باید هر چه سریع تر به این سمت حرکت کنیم.
اگر به دنبال حکمرانی خوب در حوزه انرژی هستیم باید مالکیت بخش خصوصی را بپذیریم. در واقع شرکت ها باید این حق را داشته باشند که محصول خود را به دولت نفروخته و آن را در بازار معامله کنند
او با بیان اینکه اگر به دنبال حکمرانی خوب در حوزه انرژی هستیم باید مالکیت بخش خصوصی را بپذیریم، ادامه داد: در واقع شرکت ها باید این حق را داشته باشند که محصول خود را به دولت نفروخته و آن را در بازار معامله کنند.
دشتی با اشاره به وعده و وعیدهای داده شده در زمینه توسعه انرژی های تجدید پذیر، گفت: زمانی که علی اکبر محرابیان سکان وزات نیرو را بر دست گرفت مدعی شده بود که می خواهد در ۴ سال حدود ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت انرژی های تجدید پذیر اضافه کند. بعد از مدتی این رقم را به ۱۵ هزار مگاوات افزایش داد و کمی بعد تر در شورای اقتصاد مجوز احداث ۳۵ هزار مگاوات را گرفت. بسیاری در آن روزها چنین هدف گذاری هایی را نشدنی می دانستند. اما من امروز بعد از ۴ سال می گویم که با راه اندازی بورس سبز که این اعداد یک بلوف نبوده و واقعیت دارد. چرا که به نوعی سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدید پذیر توجیه پذیر شده است.
صنایع باید خود تامین شوند
رئیس گروه آموزشهای تخصصی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق ساتبا در ادامه سخنان خود با بیان اینکه زمان تامین برق ارزان برای صنایع به پایان رسیده است، گفت: بر اساس آیین نامه ای که به صنایع کشور ابلاغ شده از سال ۱۴۰۳ تا ۵ سال دیگر صنایع باید سالانه یک درصد از برق مورد نیاز خود را نیروگاه های تجدید پذیر تامین کنند یا اینکه از بورس سبز خریداری کنند. همچنین صنایع باید ۵ درصد دیماندشان را از همین امسال از تجدید پذیرها تامین کنند. در واقع صنایع پر مصرف در حال نقره داغ شدن هستند.
ناترازی برق تابستان امسال به ۱۸ هزار و ۷۰۰ مگاوات رسید و این عدد در تابستان سال آینده به ۲۵ هزار مگاوات افزایش خواهد یافت بنابر این باید خیلی زود در مسیر توسعه انرژی های تجدید پذیر حرکت کنیم
به گفته دشتی، ناترازی برق تابستان امسال به ۱۸ هزار و ۷۰۰ مگاوات رسید و این عدد در تابستان سال آینده به ۲۵ هزار مگاوات افزایش خواهد یافت بنابر این باید خیلی زود در مسیر توسعه انرژی های تجدید پذیر حرکت کنیم.
نظر شما