به گزارش بازار، روح الله دهقانی در دیدار فضل الدین مومینو، معاون توسعه همکاریهای بینالمللی ازبکستان، با اشاره به زمینههای گسترده همکاری دو کشور گفت: پیوندهای عمیق فرهنگی و دوستی دیرینه بین دو ملت ایران و ازبکستان از زمینههای تسهیل همکاری بین دو کشور است.
وی افزود: با رویکرد تعمیق همکاریها در این دوره تعاملات بین مقامات و شرکتهای دو طرف جدیتر شده است. پیشزمینهها و اشتراکات بین ایران و ازبکستان، فرصتی مغتنم برای همکاری در همه حوزهها و نه فقط تجارت فراهم کرده است. در تعامل با ازبکستان صرفاً به دنبال تجارت و خرید و فروش کالا نیستیم بلکه به دنبال توسعه همکاریها در موضوعات مختلف هستیم تا بتوانیم در میدان عمل، همکاریهای جدی صورت دهیم.
به اشتراک گذاشتن تجربههای پژوهشی، همکاری دانشگاهیان و پژوهشگران، ایجاد پارک علم و فناوری مشترک و تعریف پروژههای فناورانه بخشی از محورهای این همکاری است.
دهقانی با بیان اینکه اگر زمینههای همکاری تسهیل و میدان باز شود، مردم، شرکتها و دانشگاهها خودشان همکاری را شکل میدهند، افزود: دنیا به سرعت در حال حرکت به جلو است؛ بنابراین در توسعه همکاریها نباید تعلل کنیم. حضور هیئت علمی و فناور ازبکستان در نمایشگاه بینالمللی ایرانساخت آن هم در ایام تعطیلات سال نوی میلادی، نشان دهنده عمق روابط دو کشور، درک بالا از اهمیت موضوع زمان و اراده جدی برای همکاریهای فناورانه و تجاری است.
معاون علمی، فناوری و اقصاد دانشبنیان رئیسجمهور ابراز امیدواری کرد: سال جدید میلادی، فصل جدید همکاریهای بین ایران و ازبکستان در حوزههایی، چون پارک علم و فناوری مشترک، تعریف طرح های فناورانه و اقتصادی بین دو کشور باشد.
مومینو معاون توسعه همکاریهای بینالمللی ازبکستان هم با اشاره به دستاوردهای ارزشمند ایران در حوزه فناوری، پژوهش و تجهیزات آزمایشگاهی گفت: با توجه به مدت کوتاه حضور در ایران، نتایج و دستاوردهای بسیار خوبی داشتیم که در همکاریهای پژوهشی و فناوری نمود یافت.
در تیم بازدید کننده از ایران افراد دانشگاهی، علمی و اقتصادی حضور دارند.
وی افزود: همکاریهای بسیار خوبی بین دانشگاههای صنعتی شریف و آکادمی علوم ازبکستان در مسیر شکل گیری است و پارک علم و فناوری مشترک دو کشور و همکاری دانشگاه صنعتی شریف در ازبکستان، بخشی از همین همکاریها است که با عزم دو طرف، تحقق خواهد یافت.
جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با ارائه گزارشی از حضور هیئت علمی و فناور ازبکستانی در نمایشگاه ایرانساخت، به همکاریهای شکل گرفته در قالب این بازدید اشاره کرد و گفت: امیدوارم با آشنایی که این هیئت نسبت به توانمندیهای ایران پیدا کردند، این همکاریها به طور جدیتر ادامه پیدا کند.
وی با اشاره به ارائه فهرستی از تجهیزات مورد نیاز و ظرفیتهای قابل ارائه توسط شرکتهای ایرانی و توسعه ورود تجهیزات ایرانساخت به ازبکستان افزود: در صورت خرید تجمعی، این تجهیزات با تخفیفات خوبی راهی مراکز ازمایشگاهی و تحقیقاتی ازبکستان میشود.
علی محمد سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران هم با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری بین این بنیاد و بنیاد ملی علم و آژانس توسعه نوآورانه وزارت علوم، آموزش عالی و نوآوری جمهوری ازبکستان گفت : در پی فراخوان مشترک اعلام شده تاکنون ۳۹ طرح پژوهشی مشترک دریافت شده است که استقبال خوب محققان و فناوران از این فراخوان را نشان میدهد.
وی افزود: پیشنهاد میشود در سمت ازبکستان داوری طرحها آغاز و در ایران نیز این فرآیند آغاز شود تا طی یک ماه تمدید فراخوان، روند ارزیابی و داوری نهایی سرعت بگیرد.
نظر شما