به گزارش بازار، عباسعلی نوبخت امروز یکشنبه در ۵۵ امین نشست حضوری و مجازی هفتگی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: با توجه به این که تاکنون ریالی از ردیف اختصاصی ۲۳۷ میلیارد و ۵۰۰ هزار تومانی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت پرداخت نشده، اجرای این تفاهمنامه همکاری میتواند سرعت کار را افزایش دهد.
وی افزود: براساس این تفاهمنامه قرار است اجرای ۶۰ درصد چالهکنی با ردههای بسیج و ۲۰ درصد دیگر توسط ادارات منابع طبیعی استانها انجام شود.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، تامین و واگذاری ۳۰ درصد نهال برای کاشت در منطقه نظامی و ۷۰ درصد نهال جنگلی در اراضی ملی بنا به نیاز هر منطقه و تامین ۸۰ درصد هزینه ایاب و ذهاب از سوی ردههای بسیج سازندگی و سپاه استانی و ۲۰ درصد مابقی توسط ادارات منابع طبیعی استانها را از دیگر بندهای این تفاهمنامه همکاری برشمرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در همین حال بر مشارکت تشکلها و سازمانهای مردمنهاد، راستیآزمایی اجرای این طرح و اطلاعرسانی به مردم توسط آنها تاکید کرد و از مدیران استانی خواست در جلسات هفتگی این طرح از نمایندگان تشکلهای منابع طبیعی دعوت کنند.
وی ادامه داد: برای اجرای موفق طرح کاشت یک میایارد درخت باید از ظرفیتهای مردمی استفاده کنیم و ضروری است میان روسای سازمانهای جهادکشاورزی، مدیران کل ادارات منابع طبیعی استانهای کشور و نمایندگان سازمانهای مردمنهاد باید همدلی ایجاد شود.
نوبخت درباره اهمیت و اثرات اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اظهار داشت: ترسیب ۱۶۰ میلیون تن کربن، تولید ۶، ۲ میلیون تن اکسیژن، ۱۷۱۵ میلیون متر مکعب تامین آب، ۲۷، ۵ میلیون تن کاهش فرسایش خاک و جذب بیش از ۱۷۲ میلیون تن گرد و غبار از اثرات اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت است.
وی حفظ جنگلها و پوشش گیاهی موجود را از اولویتهای این طرح دانست و از فرماندهان یگان ویژه منابع طبیعی استانها خواست در حفظ پوشش گیاهی دقت کنند.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در همین حال از فراهم کردن مقدمات برای ثبت رکورد گینس در کاشت درخت در ایران خبر داد و گفت: به دنبال آن هستیم با فراهم کردن مقدمات کار در ۸ اسفند رکورد ثبت گینس را در کاشت درخت بدست آوریم.
وی عدد پیشبینی شده برای ثبت رکورد گینس در کاشت درخت را ۳۰ تا ۵۰ میلیون اصله نهال در ایران عنوان کرد.
نوبخت بار دیگر بر تغییر ادبیات کاشت درخت تاکید کرد و اذعان داشت: سال آینده در فرهنگ کاشت درخت باید درختکاری به درختداری تبدیل شود.
وی در ادامه با اشاره به تشکیل کارگروه ویژه مقابله با زمینخواران در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: در قالب این کارگروه با افرادی که به عرصههای منابع طبیعی دستدرازی میکنند به خصوص با دانه درشتها برخورد میکنیم.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قاطعانه تاکید کرد: ما هیچ تعارفی با کسانی که عرصههای منابع طبیعی را تخریب میکنند، نداریم و بازدیدها از امروز انجام میشود.
در این جلسه ادارات منابع طبیعی استانهای کردستان و جنوبکرمان نیز گزارشهای خود را در زمینه فرآیند تولید و کاشت نهال ارایه دادند.
نظر شما