۴ تیر ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۲
افزایش شدید بدهی‌های عربستان در دوره بن‌ سلمان

افزایش شدید بدهی‌های عربستان در دوره بن‌ سلمان

مشاور ولیعهد و وزیر کشور سابق عربستان سعودی از افزایش سرسام آور بدهی‌های عربستان در دوره محمد بن سلمان خبر داد.

به گزارش بازار، حساب کاربری منسوب به مشاور محمد بن نایف نوشت: کافی است بدانید در دوره بن سلمان (ولیعهد سعودی) بدهی‌های عربستان به میزان ۳۷۵ درصد افزایش یافته است تا آینده این کشور را در صورت باقی ماندن او در حکومت، پیش بینی کنید.
 
الجزیره: سیاست‌های بن‌سلمان، بدهی‌های عمومی را ۱۶ برابر کرد
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: سیاست‌های شکست خورده محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی، سقوط بهای نفت در بازارهای جهانی و شیوع ویروس کرونا، باعث ۱۶ برابر شدن بدهی‌های عمومی این کشور شده است.

مجری الجزیره، گفت: عربستان که دارای بزرگترین اقتصاد در جهان عرب است و تنها عضو عرب گروه ۲۰ و بزرگترین صادرکننده نفت در جهان است، تدابیر بی سابقه ریاضت اقتصادی برای نجات منابع مالی اش اتخاذ کرد. سه برابر شدن مالیات بر ارزش افزوده و تعلیق پرداخت کمک معیشتی ۲۶۶ دلاری به خانواده ها، از جمله این تدابیر است که محمد الجدعان وزیر دارایی عربستان آن را دردناک توصیف کرد.

تحلیلگران اقتصادی معتقدند این تدابیر، فقط سرآغاز تدابیر دیگری است که به طور مستقیم زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تلاش مقامات عربستان برای نجات اقتصاد این کشور، در حالی صورت می‌گیرد که این سوال مطرح می‌شود که آیا این تدابیر مانند گذشته فقط علیه شهروندان اتخاذ خواهد شد؟ آیا این تدابیر در سایه اسراف مستمر دیگر طرف‌ها مانند انعقاد قراردادهای تسلیحاتی، طرح‌های خیالی عمرانی، افشای تلاش برای خرید یک باشگاه فوتبال در انگلیس، هزینه‌های سنگین جنگ یمن و پرداخت به شاهزادگان برای جلب حمایت آن‌ها و تامین مالی عملیات شکست خورده در لیبی، کارآیی دارد؟

وی افزود: در برابر بحرانی که در نتیجه سقوط بهای نفت و کاهش تقاضای آن در سایه شیوع ویروس کرونا در جهان، ایجاد شد، عربستان مجبور است درخواست دریافت تسهیلات بیشتر ارائه کند که رویکرد ثابت مقامات سعودی از زمان به قدرت رسیدن ملک سلمان بوده است. بر اساس آمارهای بانک جهانی، بدهی‌های عربستان در چند سال اخیر، به سطح بی سابقه افزایش یافت و در اواخر سال ۲۰۱۹ به ۱۸۳ میلیارد دلار رسید، در حالی که این میزان در سال ۲۰۱۴ فقط ۱۲ میلیارد دلار بود. یعنی بدهی‌های عمومی عربستان در مدت پنج سال، ۱۶ برابر شده است.

علاوه بر اینها، وزیر دارایی عربستان اعلام کرد دولت این کشور ۵۸ میلیارد دلار در طول سال ۲۰۲۰ استقراض خواهد کرد که در این صورت، بدهی‌های عمومی عربستان به حدود ۲۵۰ میلیارد دلار خواهد رسید. زمانی که سخن از سقوط بهای نفت باشد، نگاه‌ها به جنگ قیمت نفت جلب می‌شود که محمد بن سلمان ولیعهد سعودی علیه روسیه به راه انداخت و عربستان در نتیجه آن، میلیاردها دلار ضرر کرد.

این شرایط، سیاست‌های نفتی و اقتصادی ولیعهد سعودی را زیر سوال می‌برد و طرح‌های او برای متنوع کردن منابع درآمد عربستان را با تردید روبرو می‌کند و شاید آن‌ها را بر باد می‌دهد. آمارها نشان می‌دهد ذخایر ارزی خارجی عربستان از ۷۳۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ به حدود ۴۹۰ میلیارد دلار کاهش یافته است، یعنی این کشور ۲۳۰ میلیارد دلار از ذخایر ارزی خودش را از دست داده است.

کد خبر: ۲۵٬۸۵۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha