سید محمد مرتضوی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: کارگزاران دولتی، هنگامی که به چالشها و مشکلات طرح نهضت ملی مسکن واقف شده و به این نتیجه رسیده اند که این طرح، طرح موفقی نیست، در بیان چشم اندازهای ترسیمی خود احتیاط میکنند.
رئیس انجمن صنفی انبوسازان مسکن و ساختمان استان گلستان افزود: اساساً دیگر اثری از طرح مباحثی مانند ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در دولت سیزدهم در گفتمان دولتمردان دیده نمی شود.
وی گفت: اکثریت کارگزاران دولت چنین بیان میکنند که اگر بتوانیم ۵۰۰ هزار واحد مسکن بسازیم توانستهایم به اهداف پیش بینی شده دست یابیم و برای بقیه (۳.۵ میلیون نفر) قرار است زمین به گروههای هدف واگذار کنیم.
مرتضوی ادامه داد: در دهه ۶۰ هم زمینهای دولتی به تعاونیهای مسکن واگذار شد تا آنها از امکانات خود و با استفاده از منابع شخصی مسکن بسازند، موضوعی که هرگز محقق نشد و بسیاری از آن زمینها خرید و فروش شد.
این فعال صنعت ساختمان گفت: واگذاری زمین به تعاونیها در دهه ۶۰ منجر به آن شد که تعدادی از سودجویان و دلالها این زمینها را که منابع متعلق به دولت و مردم بود را با قیمت پایین خریده و چند برابر به فروش برسانند و تنها ثمره این رویکرد سودجویی و رانت برای عدهای دلال بود.
رئیس انجمن صنفی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان گلستان ادامه داد: تقلیل چشم انداز ترسیمی از ساخت چهار میلیون مسکن به ساخت ۵۰۰ هزار مسکن و واگذاری زمین به سایر متقاضیان یک انحراف بزرگ در نهضت ملی مسکن تلقی میشود که به سبب ناتوانی در تامین مالی این طرح رخ داده است.
وی گفت: تغییر رویکرد از فرآیند ساخت به واگذاری زمین، رویکرد درستی نیست و به هیچ این مسیر را مسیر درستی ارزیابی نمی کنیم.
نظر شما