به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، روز دوشنبه بازار آهن و فولاد نوسانات چندانی نداشت و قیمت آهن آلات در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شد و تنها در برخی حوزهها کاهش قیمت جزئی مشاهده شد.
بازار ارز هم روند نسبتا ثابتی داشت و قیمت دلار همچنان در کانال ۵۱ هزار تومانی قرار داشت؛ در پایان روز هم هر دلار بازار آزاد با کمی کاهش حدود ۵۱ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام شد.
روز گذشته قیمت میلگرد آجدار در اکثر کارخانهها ثابت اعلام شد اما برخی مبادی فروش کاهش قیمت ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومانی اعمال کردند، به عنوان نمونه قیمت میلگرد ۱۴ اصفهان با ۲۰۰ تومان کاهش در هر کیلو حدود ۲۴.۱۰۰ تومان اعلام شد اما قیمت میلگرد نیشابور ثابت بود و در هر کیلو حدود ۲۳.۰۱۰ تومان اعلام شد.
متوسط قیمت میلگرد آجدار در بازار حدود ۲۲.۵۰۰ تومان اعلام میشود. براساس نمودار قیمت میلگرد در یک سال اخیر، قیمت میلگرد به نیمههای بهمن سال گذشته رسیده است به طوری که در این بازه زمانی طبق آمار هر کیلو میلگرد حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش داشته است. به عبارتی طی ۸ ماه گذشته هر کیلو میلگرد حدود ۴۳۰۰ تومان اصلاح شده است.
کف قیمت میلگرد در بازار ۲۱.۶۰۰ تومان هم گزارش میشود اما همچنان حمایت در کف ۲۲.۰۰۰ تومان نرخ غالب در بازار میلگرد است.
قیمت روز تیرآهن نیز در عمده مبادی فروش ثابت بود ولی قیمت تیرآهن اصفهان در برخی سایزها با کاهش جزئی ۱۰ تا ۲۰ هزار تومانی همراه بود. قیمت روز نبشی، قیمت ناودانی و قیمت سپری هم در اکثر کارخانهها ثابت بود اما قیمت نبشی جاوید بناب و نبشی نستا با کاهش ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومانی همراه بودند.
قیمت روز ورق سیاه و انواع ورق گرم نیز در کلیه شرکتها ثابت اعلام شدند اما قیمت ورق گرم فولاد مبارکه در برخی ضخامتها با کاهش ۴۰۰ تا ۷۰۰ تومانی عرضه شد. قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق روغنی، قیمت ورق استیل و سایر ورقها نیز به تبعیت از فضای کلی بازاربا ثبات در کلیه مبادی فروش عرضه شدند.
قیمت پروفیل آهنی، قیمت پروفیل در و پنجره، قیمت پروفیل مبلی و انواع پروفیلها نیز عمدتا ثابت اعلام شدند اما قیمت پروفیل تهران و کیان پرشیا با کاهش ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومانی همراه بود. قیمت لوله صنعتی، قیمت لوله داربستی، قیمت لوله مبلی و انواع لولهها هم در کلیه شرکتها ثابت اعلام شدند.
با نگاهی به روند بازار آهن داخلی و قیمت آهن آلات به نظر میرسد اوضاع بازار و قیمتها به طور کامل کنترل شده است و رکود تورمی عمیقی که در بازار مسکن مشاهده میشود مزید بر علت شده و بازارساز را در کنترل بیشتر قیمتها کمک کرده است.
اوضاع بازار آهن امروز به گونهای است که براساس مؤلفههای بنیادین تحلیلپذیر نیست به طوری که حتی ممکن است کف قیمتها کاهش بیشتری نیز داشته باشد اما براساس تجربه سالهای گذشته این روند فرسایشی موقتی است اما نمیتوان زمان دقیقی برای عبور از روند فعلی و آزاد شدن فنر فشرده شده بازار آهن تعیین کرد.
براساس گزارشها از بازار بورس روز دوشنبه نیز میتوان گفت از ۲۰۴ هزار تن شمش عرضه شده حدود ۶۷ درصد از آن مورد معامله قرار گرفت که بیانگر کاهش تقاضا نسبت به عرضه این محصول است، قیمت هر کیلو شمش ۱۸.۶۰۸ تومان برآورد شد که نسبت به آخرین عرضه ۰.۶ درصد کاهش داشت.
سهمیهبندی عرضه شمش بورسی با توجه به سیر نزولی قیمت آهن آلات در چند ماه اخیر، حکایت از این دارد که بازارساز مانع از هر گونه افزایش قیمت است؛ اگرچه برخی مؤلفهها مانند قیمت دلار مبادله، قیمت شمش صادراتی آدرسی بالاتر از رقمهای فعلی میدهند اما بدیهی است که بازار داخلی بر مبنای هیچ مؤلفهای پیش نمیرود و هر چه هست به صورت دستوری و خواست بازارساز است.
با این اوصاف متقاضی مصرفی و سرمایه راهی جز صبر و نظاره و کشف هدف بازارساز ندارد؛ با اینکه بازارساز مانع از هرگونه افزایش قیمت در بازار آهن است؛ اما از سوی دیگر کاهش دامنه منفی ۵ به منفی ۳ توسط بازار ساز راهی برای ممانعت از کاهش بیشتر قیمتها بود.
نظر شما