به گزارش بازار، به دنبال پایان یافتن دوره مدیریت مصرف برق بخش اداری در تابستان سال جاری و بازگشت ساعت اداری کارکنان به روال عادی، بررسی عملکرد این بخش در همکاری با صنعت برق حکایت از صرفهجویی ۸۵۰ مگاواتی ادارات و نهادهای عمومی در فصل گرم سال دارد.
به صورت کلی در فصل گرم سال با وارد مدار شدن سیستمهای سرمایشی که چیزی حدود ۴۰ درصد میزان مصرف برق کشور را افزایش میدهند، ۱۰ هزار مگاوات ناترازی در صنعت برق رخ میدهد که وزارت نیرو در تابستان سال جاری تلاش کرد از طریق مدیریت بار بخشهای مختلف این ناترازی را مدیریت کند.
از جمله بخشهای مهمی که در برنامههای مدیریت مصرف برق فصل تابستان قرار بود تا با صنعت برق کشور تعامل و همکاری کنند، باید به بخش اداری اشاره کرد، بخشی که اکنون و در شرایطی که دوران مدیریت مصرف برق فصل گرم پایان یافته است، گزارشها از تعامل خوب این بخش با صنعت برق حکایت دارد.
بر اساس توضیحات جدیدی که مصطفی رجبی مشهدی- سخنگوی صنعت برق کشور در همین رابطه در اختیار رسانهها قرار داد، با توجه به اینکه بیشترین میزان مصرف برق کشور در فصل گرم سال در ساعت ۱۱ تا ۱۷ اتفاق میافتد و بخشی از این ساعت با ساعات کاری ادارات هم پوشانی دارد، هیئت دولت تصمیم گرفت تا ضمن تغییر ساعت کاری ادارات، میزان همپوشانی اوج مصرف بخش خانگی با بخش اداری را به حداقل برساند.
بر این اساس هدفگذاری انجام شده از میزان کاهش مصرف برق ادارات از این محل ۱۰۰۰ مگاوات پیشبینی و تمام تلاش وزارت نیرو و شرکت توانیر در این حوزه به کار گرفته شد تا حداکثر همکاری ممکن در این حوزه محقق شود.
اکنون و در شرایطی که دوره مدیریت مصرف برق فصل تابستان در بخش اداری به پایان رسیده است، گزارشها نشان میدهد از محل صرفهجویی ادارات چیزی حدود ۸۵۰ مگاوات برق برای استفاده در سایر بخشها به ویژه بخش صنعت تامین شده است.
اتفاقی که سخنگوی صنعت برق کشور درباره آن گفته است این میزان همکاری معادل ظرفیت تولید برق ۳ نیروگاه بزرگ کشور است و در صورت نیاز برای تامین این میزان برق لازم بود تا یک نیروگاه ۱۲۰۰ مگاواتی به ارزش تقریبی ۱.۵ میلیارد دلار در کشور احداث شود.
در رابطه با نحوه و کیفیت مدیریت مصرف ادارات در فصل گرم سال جاری "عبدالحمید یاقوتی"، مدیرکل مدیریت انرژی و امور مشتریان توانیر به (پاون)، گفت: در دوره مدیریت مصرف برق ادارات سال جاری، تلاش کردیم تا از طریق سیستمهای آنلاین و کنترل پذیر میزان مصرف برق ادارات را رصد کنیم و بر اساس ابلاغیه هیئت دولت، میزان مصرف برق این بخش را کنترل کنیم.
مدیرکل مدیریت انرژی و امور مشتریان توانیر با بیان اینکه در حوزه اداری میان ادارات کوچک و بزرگ تفاوت وجود دارد، افزود: بخشهای اداری کوچک همانند بانکها، اداره فرعی سازمانها و وزارتخانهها به دلیل مجهز بودن به سیستمهای کنترل پذیر تعامل حداکثری و بسیار خوبی با صنعت برق داشتند، اما برخی سازمانها و نهادهای بزرگ دولتی به فراخور زمان سعی داشتند تا خود را از برنامههای مدیریت مصرف مستثنی کنند و یا مصرف بیش از حدی داشتند که در این حوزه نیز شرکت توانیر ضمن برخورد قاطع نه تنها استثنایی میان ادارات قائل نشد، بلکه در صورت لزوم نسبت به قطع برق ادارات پرمصرف اقدام کرد.
یاقوتی با مطلوب ارزیابی کردن میزان همکاری ادارات با صنعت برق در فصل گرم سال جاری ادامه داد: در سال گذشته میزان همکاری ادارات با صنعت برق چیزی حدود ۶۵۰ مگاوات بود که امسال شاهد افزایش ۲۰۰ مگاواتی میزان صرفه جویی بخش اداری بودیم.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای فراوان موجود برای کاهش مصرف برق در بخش اداری بیان کرد: واقعیت این است که بخش دارای ظرفیتهای فراوانی در حوزه ضرفه جویی در مصرف برق است که کاهش مصرف برق سیستمهای سرمایشی تنها بخشی از آن است.
مدیرکل مدیریت انرژی و امور مشتریان توانیر همچنین در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: ادارات لازم است بر اساس اسناد بالادستی و به منظور جلوگیری از خاموشی در فصول گرم سال نسبت به راه اندازی سلولهای خورشیدی، دیزل ژنراتورها و باتریهای الکتریسته ذخیره کننده انرژی اقدام کنند تا در سالهای آینده با کمترین چالش به فعالیتهای روزمره خود بپردازند.
مستند به این توضیحات اینگونه میتوان نتیجه گرفت که در فصل گرم سال جاری و در سایه تعامل خوبی که میان بخش اداری و صنعت برق کشور شکل گرفت، میزان قابل توجهی از مصرف برق ادارات صرفهجویی شد و این میزان صرفهجویی در بخش تولید یا بخش خانگی مورد استفاده قرار گرفت که نتیجه آن افزایش تولید و رفاه عمومی در تابستان گرم سال جاری بود.
با این جود این انتظار وجود دارد که ادارات دولتی و نهادهای عمومی با هدف جلوگیری از محدودیتهای برقی در سالهای آینده و در راستای عمل به اسناد بالادستی از هم اکنون برنامهریزیهای لازم را انجام دهند و با نصب و راهاندازی سلولهای خورشیدی یا دیزل ژنراتورها و یا تهیه منابع ذخیره کننده الکتریسیته میزان محدودیتهای برقی خود را به حداقل برسانند.
نظر شما