اکبر هاشمی در گفتوگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه چشمانداز کشور برای تولید پلیمر در سال ۱۴۰۵ برابر با ۷ میلیون تن و تا سال ۱۴۱۰ حدود ۱۰ میلیون تن است، اظهار کرد: بازار پلیمر در سال حدود ۸.۲ میلیون تن محصول تولید میکند که حدود پنج میلیون تن به پلیمر پلی اتیلن و مابقی مربوط به محصولاتی نظیر p.p و pvc است.
وی افزود: تولید این محصول ریسک چندانی ندارد و پالایشگاههای عسلویه، بید بلند، یادآوران و گچساران خوراک تولید این محصول را تامین میکنند، به علاوه بومیسازی تکنولوژی و کاتالیزها هم به رشد این حوزه به این حوزه کمک میکند.
این تحلیلگر بازار پلیمر گفت: ظرفیت تولید pvc در کشور ۷۰۰ هزار تن در سال اما تولید واقعی این محصول ۵۵۰ هزار است؛ چشمانداز توسعه این صنعت تنوع بخشی به گریدهای جدید و رسیدن به ظرفیت تولید ۱.۵ میلیون تن است.
وی ادامه داد: تولیدکنندگان محدود، کمبود خوراک واحد میاندستی نظیر کلر و eds، پیچیده بودن فناوری برای ساخت واحدهای جدید و همچنین مداومت موضوع تغییر در مجوزهای صادراتی است.
هاشمی افزود: در تولید پلیپروپیلن پ.پ نیز ظرفیت اسمی تولید ۱.۲ میلیون تن اما تولید واقعی ۹۰۰ هزار تن است؛ در حوزه خوراک تولید این محصول کمبود وجود دارد که ریسک تولید پروپیلن را افزایش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: چشمانداز این محصول در کوتاه مدت شامل تشدید کمبود پروپیلن به دلیل افتتاح واحدهای پ.پ است.
این تحلیلگر بازار پلیمر اظهار کرد: عوامل مختلفی بر قیمت موثر است که از مهمترین آنها میتوان به نرخ تسعیر ارز، قیمت جهانی، میزان رقابت، اورهال شرکتها یا بروز حوادث است.
عوامل موثر بر قیمت محصولات پلیمری
این تحلیلگر بازار پلیمر ادامه داد: البته عواملی چون نرخ بهره آمریکا و اروپا، قمیت جهانی نفت، رشد کشورهای در حال توسعه نظیر هند و مالزی و همچنین رشد اقتصادی چین نیز بر قیمت محصولات موثر است.
نظر شما