۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۴
کسری بودجه آمریکا به بیش از ۴ تریلیون دلار می‌رسد

کسری بودجه آمریکا به بیش از ۴ تریلیون دلار می‌رسد

تحلیلگر ژئوپلیتیک اتریشی گفت: کسری بودجه آمریکا امسال بیش از چهار تریلیون دلار خواهد بود که از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون دیده نشده است.

به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، تام لونگو، تحلیلگر ژئوپلیتیک اتریشی و ناشر خبرنامه «گلد گوتز این گان» به اسپوتنیک گفت آمریکا، امسال بیش از چهار تریلیون دلار کسری بودجه خواهد داشت، که از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون تجربه نکرده است.

متن مصاحبه اسپوتنیک با این کارشناس درباره اوضاع اقتصادی آمریکا و پیش بینی وی درباره چشم انداز اقتصادی جهان در ارتباط با میزان تقاضا برای دلار به شرح زیر است:

آمار و ارقام وزارت خزانه داری آمریکا نشان داد که بدهی ملی آمریکا برای نخستین بار در تاریخ این کشور از مرز ۲۶ تریلیون دلار گذشت. این رقم گویای چه چیزی درباره اقتصاد آمریکاست و چه پیامدهایی خواهد داشت؟
تام لونگو: به علت بروز بحران مالی جهانی و تدابیر برای مقابله با شیوع ویروس کرونا که بحران را تشدید کرد، اقتصاد آمریکا در وضعیت بسیار بدی است. تعطیلی اقتصاد تنها موجب تشدید بحرانی شد که تازه بروز کرده بود و اوضاع را بسیار بدتر کرد. کسری بودجه آمریکا امسال بیش از چهار تریلیون دلار، یعنی بیش از ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی، و در سطحی خواهد بود که از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون دیده نشده است.

با توجه به شرایط، از بعضی جهات چنین اتفاقی باید بیفتد، چرا که با توجه به ترازنامه هفتگی بانک مرکزی آمریکا، جهان تا حد زیادی با کمبود دلار رو به روست. تقاضا برای دلار هنوز بسیار بالاست و در حالی که کیفیت بازپرداخت بدهی به دلار در سراسر جهان وخیم‌تر می‌شود، تقاضا از اینجا فقط بیشتر می‌شود. بنابراین، همیشه احتمال بروز این وضعیت وجود داشت، فقط معلوم نبود دامنه آن تا چه حد گسترده باشد و در چه بازه زمانی ادامه یابد. شیوع بیماری همه گیر کووید ۱۹ موجب تسریع شدت و زمان این تحولات شد.

هم اکنون شاهد اعتراضات گسترده و شورش در آمریکا در پی کشته شدن جرج فلوید هستیم، که به اقتصاد ضربه می‌زند. به نظر شما کدام یک ضربه شدیدتری به اقتصاد آمریکا می‌زند؟ شورش یا پیامدهای تعطیلی اقتصاد برای مقابله با شیوع کرونا؟
تام لونگو: تاثیر تعطیلی کشور بسیار بدتر بود، چون به فروپاشی نظام مالی که با کاهش قیمت نفت -که عامل تاثیرگذار واقعی در فروپاشی ماه مارس بود- تازه شروع شده بود، کمک کرد. بیماری کووید ۱۹ اوضاع را تا جایی که ممکن بود، بد کرد.

شورش‌ها و ناآرامی‌های این روزها مشکلی است که مثل دستورهای ماندن در خانه در مارس، انگیزه‌های سیاسی دارد و در راستای خطوط حزبی است. ترامپ برای پایدار نگه داشتن جریان دلار در طول انتخابات، هنوز هم از حمایت صاحبان قدرت و ارتش برخوردار است و هم مطبوعات را تحت کنترل دارد. بی تردید نظام آمریکا از هم پاشیده است. ابراز ناامیدی و خشم در خیابان‌ها در این روزها، بازتاب از هم گسیختگی همه چیز است. بنابراین، تغییر در راه است، شاید سریع‌تر از آنکه خیلی‌ها انتظارش را دارند.  

کد خبر: ۲۴٬۱۵۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha